08:09 uur 01-03-2022

MessageBird lanceert NGO-fonds van $ 10 miljoen ter ondersteuning van wereldwijde vrede

De eerste $ 100.000 USD die vandaag is aangekondigd, zal een startfonds zijn om Oekraïense en Russische vluchtelingen te helpen in veiligheid te komen en visa aan te bieden.

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– MessageBird kondigt vandaag de lancering aan van MessageBird.org, een NGO-bedrijfsfonds dat is ontworpen om te investeren in innovatieve vredeshandhavingsinitiatieven en een platform te bieden om humanitaire inspanningen van de wereldwijde technische gemeenschap te coördineren. Het zal ook programma’s voor geestelijke gezondheid financieren rond grote crisissituaties.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220228005655/nl/

 MessageBird Launches $10million NGO Fund to Support Global Peace (Graphic: Business Wire)

 MessageBird Launches $10million NGO Fund to Support Global Peace (Graphic: Business Wire)

De aankondiging komt op een moment dat MessageBird vanaf het begin een krachtig, publiek standpunt heeft ingenomen tegen de Russische invasie van Oekraïne. MessageBird, opgericht in Amsterdam, Nederland, heeft ook een hub in Oekraïne en heeft haar werknemers daar geholpen door middel van veilige huisvesting en vervoer.

Het bedrijf maakte ook deel uit van de lancering van een particuliere NGO genaamd ‘People for People’ die speciaal is opgericht om de mensen in Oekraïne te helpen. Dit vertegenwoordigt de gezamenlijke inspanningen van de oprichters van de drie grootste Nederlandse ‘eenhoorns’, Ali Niknam (bunq), Joris Beckers (Picnic) en de oprichter en CEO van MessageBird, Robert Vis.

Robert Vis, oprichter en CEO van MessageBird, verklaarde: “Als iemand die in Europa is geboren, vind ik het mijn plicht om in het openbaar te spreken over een oorlog die zich aan de grenzen ontvouwt en om steun te betuigen voor vrede. Ik neem de verantwoordelijkheid op me als onderdeel van een nieuwe generatie technologie-oprichters en CEO’s om mijn stem te laten horen. We moeten allemaal onze invloed en onze technologische capaciteiten gebruiken om de wereldvrede te bevorderen en duidelijk te maken dat we in een wereld leven waar zulke acties gevolgen hebben.”

MessageBird zal haar eigen sancties opleggen aan haar Russische klanten door hun API-toegang tot hun platform af te sluiten, sms- en spraakverkeer van het wereldwijde klantenbestand naar Russische carriers te blokkeren en al het humanitaire en NGO-communicatieverkeer om te leiden via internationale roamingovereenkomsten.

“Er is geld nodig om de juiste humanitaire hulp te bieden aan degenen die getroffen zijn door de crisis in Oekraïne. Maar buiten Oekraïne willen we onze communicatiemogelijkheden voor andere crisissituaties uitbreiden, en vluchtelingen aannemen en opleiden, of onze diensten aan andere NGO’s verlenen. Het is een constante strijd waar we voor staan.”

MessageBird.org zal de eerste tien miljoen dollar gebruiken om in de komende 24 maanden in te zetten, hoewel het ambitieus is om meer kapitaal aan te trekken zodra het zijn model heeft bewezen. Het zal gebruik maken van een Nederlands stichtingsmechanisme genaamd AMBI-certificering om kapitaal van derden aan te trekken en te voldoen aan de strikte transparantie-eisen die nodig zijn om deze certificering te behouden.

Ga voor meer informatie naar www.messagebird.org .

-einde-

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen

Tom Edwards

messagebird@archetype.co

Check out our twitter: @NewsNovumpr