21:00 uur 21-02-2022

Slate Asset Management lanceert impact-investeringsstrategie gericht op infrastructuur, benoemt Christian Schmid tot Managing Director en Global Head of Infrastructure

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Slate Asset Management (‘Slate’ of ‘de firma’), een wereldwijd platform voor alternatieve investeringen gericht op reële activa, heeft vandaag aangekondigd dat het een impact-investeringsstrategie heeft gelanceerd gericht op infrastructuur en heeft Christian Schmid benoemd tot Managing Director en Global Head of Infrastructure. Hij zal leidinggeven aan de nieuwe Cities and Communities Impact Infrastructure Strategy van het bedrijf, die gericht zal zijn op infrastructuuractiva die de wereldwijde energietransitie bevorderen en de koolstofemissies van onze steden en gemeenschappen verminderen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220221005065/nl/

Christian Schmid, Managing Director and Global Head of Infrastructure (Photo: Business Wire)

Christian Schmid, Managing Director and Global Head of Infrastructure (Photo: Business Wire)

Volgens gegevens van UN Habitat verbruiken steden 78 procent van de energie in de wereld en produceren ze meer dan 60 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Maar zijn ze goed voor minder dan 2 procent van het aardoppervlak. Deze stedelijke gemeenschappen worden geconfronteerd met belangrijke vragen over hoe ze hun uitstoot kunnen beperken en hun doelstellingen voor koolstofreductie kunnen bereiken. Bestaande technologieën kunnen duurzame oplossingen op de lange termijn bieden, maar vereisen aanzienlijke partnerschappen en samenwerking tussen de publieke en private sector. Via zijn Cities and Communities Impact Infrastructure Strategy zal Slate nauw samenwerken met steden, bedrijven en technologieleveranciers en over het hele infrastructuurspectrum investeren in duurzame oplossingen voor schone energie en duurzaamheid voor stedelijke omgevingen.

“Om te voldoen aan de ambitieuze netto-nulverplichtingen van regeringen en gemeenschappen over de hele wereld, zijn enorme investeringen nodig om de stedelijke infrastructuur te upgraden en te moderniseren,” aldus Brady Welch, oprichtende partner bij Slate Asset Management. “Met onze Cities and Communities Impact Infrastructure-strategie hebben we een unieke kans om gebruik te maken van de bestaande expertise, het bereik en de relaties van Slate om het voortouw te nemen bij die verandering, en we zijn erg verheugd dat Christian zich bij ons heeft gevoegd om deze inspanningen te leiden.”

Schmid heeft meer dan 15 jaar ervaring in openbare en particuliere infrastructuurinvesteringen, waarbij hij leiding heeft gegeven aan de totstandkoming en uitvoering van infrastructuurtransacties ter waarde van ongeveer US $ 40 miljard in Europa, Noord-Amerika en Australië. Die expertise omvat het handelen aan de koop- en verkoopkant van tientallen grote transacties, met de nadruk op investeringen in hernieuwbare energie en andere essentiële infrastructuur.

“Klimaatverandering vormt een steeds groter risico voor vrijwel elk segment van onze samenleving, en steden hebben een sterke stimulans om deze emissies aan te pakken door middel van stadsplanning, technologieën en gedragsverandering,” stelde Blair Welch, oprichtende partner bij Slate. “Christian zal gebruik maken van zijn diepgaande expertise en kennis op dit gebied om onze Cities and Communities Impact Infrastructure Strategy vooruit te helpen, waardoor Slate kan bijdragen aan echte en positieve verandering wereldwijd.”

Schmid komt bij Slate werken vanuit Queensland Investment Corporation (‘QIC’), waar hij Sector Lead for Utilities was en leidinggaf aan de succesvolle overname van CenTrio (voorheen Enwave Energy U.S.), het toonaangevende pure-play districtsenergieplatform in de VS. Voordat hij bij QIC kwam, werkte hij 13 jaar bij RBC Capital Markets, waar hij als Managing Director verantwoordelijk was voor het opzetten en uitvoeren van infrastructuurtransacties in Europa en Noord-Amerika. Een deel van zijn recentere transactie-ervaring omvat het adviseren over de overname van Wheelabrator Technologies, Inc. en Vicinity Energy in de VS en de submeterbedrijven Techem GmbH en ista International GmbH in Europa. Hij begon zijn loopbaan bij het Duitse nutsbedrijf RWE, waar hij werkte in Corporate Finance. Schmid heeft een Diplom-Kaufmann (MBA-equivalent) van de Katholische Universität Eichstätt-Ingolstadt in Duitsland en een MSc in Finance van de Universiteit van Strathclyde in Glasgow, Schotland.

“De jonge innovatiecultuur van Slate zal een belangrijk voordeel zijn, aangezien we voorstander zijn van technologieën en infrastructuuroplossingen die erop gericht zijn onze steden en gemeenschappen milieuvriendelijker te maken,” verklaarde Schmid. “Deze cultuur, in combinatie met de gevestigde wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf, het verticaal geïntegreerde portfolio en de focus op ESG, positioneert Slate goed om boeiende investeringsmogelijkheden te ontsluiten die verband houden met de wereldwijde energietransitie, terwijl we onze visie op een duurzamere toekomst bevorderen.”

Schmid begon op 21 februari bij Slate en is gevestigd in het kantoor van het bedrijf in Londen.

Over Slate Asset Management

Slate Asset Management is een wereldwijd platform voor alternatieve investeringen gericht op vastgoed. We richten ons op grondbeginselen met als doel het creëren van waarde op lange termijn voor onze investeerders en partners. Het platform van Slate omvat een reeks vastgoed- en infrastructuurbeleggingsstrategieën, waaronder opportunistische, waardetoevoegende, kernplus- en schuldinvesteringen. We worden ondersteund door uitzonderlijke mensen en flexibel kapitaal, waardoor we een breed scala aan aantrekkelijke investeringsmogelijkheden kunnen opstarten en uitvoeren. Ga naar slateam.com voor meer informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Slate Asset Management

Karolina Kmiecik

Karolina@slateam.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr