10:00 uur 17-02-2022

ARTHUR D. LITTLE: NIEUW BOEK DISRUPTION ZET DE WEKKER VOOR HET TRADITIONELE BANKING SYSTEM

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Disruption, een nieuw boek van de toonaangevende zakelijke uitgeverij LID, onderzoekt de toekomst van bankieren in een markt waar de regels fundamenteel zijn veranderd. De auteurs – Ignacio Garcia Alves, Philippe de Backer en Juan Gonzalez – zijn vooraanstaande denkers van een van ‘s werelds beste managementadviesbureaus, Arthur D. Little, en putten uit jarenlange ervaring en inzicht om de uitdagingen te schetsen waarmee traditionele banken worden geconfronteerd vanuit nieuwe concurrenten en stellen een model voor verandering en overleving voor.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220217005016/nl/

Disruption: The future of banking and financial services (Graphic: Business Wire)

Disruption: The future of banking and financial services (Graphic: Business Wire)

Disruption bevat originele interviews en prikkelende inzichten van executives en grote spelers uit de bankwereld die openlijk hun visie op de toekomst van de financiële dienstverlening en de bankensector delen. Het boek geeft een kritisch inzicht in de trends binnen de sector, inclusief de impact van de Covid-19-pandemie, en identificeert op cruciale wijze kansen voor universele banken om hun unieke activa te benutten en te voorkomen dat nieuwkomers de markt domineren.

Ignacio Garcia Alves, Global CEO van Arthur D. Little, zegt, “Disruption beschrijft hoe een nieuwe generatie van meer agile en agressieve spelers de financiële dienstensector ontwricht en adviseert hoe traditionele banken kunnen omgaan met de serieuze uitdagingen waarmee deze ‘disruptors’ worden geconfronteerd. Het is een ‘denkinstrument’ dat is ontworpen aan te zetten tot actie en waarvan we hopen dat het in het bijzonder met diegenen in de sector zal resoneren die al sterk het gevoel hebben dat het bankwezen fundamenteel is veranderd en het oude model met existentiële dreiging wordt geconfronteerd.”

“Met deze uitspraken is het niet onze bedoeling alarm te slaan. In plaats daarvan willen we dat lezers nadenken over wat deze veranderingen betekenen voor de industrie in termen van zowel risico als kansen.”

Philippe de Backer, Managing Partner en Global Practice Leader van Financial Services bij Arthur D. Little, zegt: “Uit ons onderzoek en onze analyse kunnen we alleen maar concluderen dat het traditionele bankmodel waarmee we allemaal zijn opgegroeid niet langer geschikt is voor het beoogde doel. De spelregels zijn zo fundamenteel veranderd dat banken geen andere keuze hebben dan een ander model in te voeren, een model dat veel beter past bij de wereld zoals we die nu kennen. Dit vereist echter zowel aanzienlijke investeringen als een grote verandering in de bankcultuur.”

Juan Gonzalez, Partner bij Arthur D. Little, voegt toe: “De komst van disruptieve, door technologie ondersteunde spelers op de financiële markt zou een wake-up call voor banken moeten zijn, want als ze deze dreiging willen overleven, moeten ze snel handelen. Banken zijn conservatieve organisaties die de neiging hebben om langzaam te bewegen, maar we hopen dat Disruption hen zal helpen de komende veranderingen te begrijpen en zich uiteindelijk sneller aan te passen.”

Paul de Leusse, Chief Executive Officer van Orange Bank, zegt: “De banksector heeft zichzelf altijd beschermd gewaand tegen de disruptie die alle economische sectoren treft. Dit is niet langer het geval. Arthur D. Little vertelt ons waarom, en nog belangrijker, hoe leiders zich moeten voorbereiden op deze nieuwe bankwereld.”

Ricky Knox, oprichter van Tandem Bank, zegt: “Disruption geeft een provocerende kijk op de technologiegedreven hervorming van de financiële sector. Het helpt de lezer te begrijpen hoe disruptieve modellen de mondiale economieën hervormen en strategieën te overwegen voor een effectieve reactie.”

Disruption is een must-read voor iedereen die een diepgaande analyse wil van de huidige staat van de bankenmarkt en waar deze in de toekomst naartoe gaat. Het is een boek voor leidinggevenden in de financiële dienstverlening die voorop willen lopen en de juiste beslissingen willen nemen om hun bedrijf te laten bloeien in plaats van te laten stagneren.

Het boek wordt gepubliceerd op 17 februari 2022 door LID, de toonaagevende uitgeverij van zakelijke boeken in Europa.

Voor het aanschaffen van een exemplaar van Disruption kunt u bijgaande website bezoeken.

EINDE

Note aan editors:

Disruption zal gepubliceerd worden op 17 februari 2022 door LID Publishing

Voor meer informatie over Arthur D. Little zie www.adlittle.com
Voor meer informatie over LID Publishing zie www.lidpublishing.com

Contacts

Cate Bonthuys

Catalyst Comms

+44 7746 546773

cate@catalystcomms.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr