11:30 uur 14-02-2022

Intesa Sanpaolo investeert £ 40 miljoen in Thought Machine en selecteert Vault om nieuw digitaal bankplatform aan te sturen

LONDEN & TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Intesa Sanpaolo, de grootste bank van Italië qua totale activa en een van de meest winstgevende en duurzame financiële instellingen van Europa, heeft Thought Machine, het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde kernbanktechnologiebedrijf, gekozen om haar nieuwe digitale bankplatform aan te sturen. In combinatie met deze samenwerking heeft Intesa Sanpaolo een investering van £ 40 miljoen gedaan in Thought Machine om deel uit te maken van het groeiverhaal van het bedrijf.

Intesa Sanpaolo heeft het belangrijkste kernbanksysteem van Thought Machine, Vault, geselecteerd om Isybank aan te sturen, het nieuwe digitale bankplatform dat onlangs is aangekondigd als onderdeel van het bedrijfsplan voor 2022-2025 van de groep. Isybank zal zich in eerste instantie richten op 4 miljoen van de massamarktklanten van Intesa Sanpaolo in Italië met een breed scala aan digitale bankdiensten, terwijl het een structurele kostenverlaging voor de groep stimuleert.

Intesa Sanpaolo heeft ook aangegeven van plan te zijn om het kernbankplatform van Thought Machine uit te breiden naar de bredere infrastructuur van de groep naarmate de bank zwaar blijft investeren in haar digitale transformatie, waarbij de op mainframe gebaseerde kerntechnologie wordt vervangen en naar de cloudinfrastructuur wordt overgeschakeld.

Vault werd gekozen vanwege de flexibiliteit ervan om klanten in meerdere valuta’s en meerdere landen te bedienen – met een door de bank aangekondigd voornemen om de rol van Thought Machine uit te breiden naar andere klantsegmenten dan alleen het bankieren voor de massamarkt, zowel in Italië als internationaal.

Carlo Messina, CEO van Intesa Sanpaolo, verklaarde: “Ons nieuwe bedrijfsplan is bedoeld om de fintech-uitdaging stevig het hoofd te bieden. Daarom hebben we besloten om een nieuwe, volledig digitale bank op te richten om onze jongere retailklanten te bedienen, die liever geen gebruik maken van filialen en niet dezelfde persoonlijke service nodig hebben als onze exclusieve, welvarende en particuliere multichannelklanten. Deze nieuwe digitale bank zal onze retailactiviteiten ontwikkelen van gevestigde exploitant tot fintech-uitdager in de massamarkt, met de optie om internationaal uit te breiden. We hebben gekozen voor Thought Machine als onze partner vanwege hun internationale reputatie als fintech-innovator. We zijn er zo sterk van overtuigd dat Thought Machine de juiste partner is voor deze transformatie dat we ook onze investering in het bedrijf aankondigen om deel uit te maken van hun groeiverhaal.”

Paul Taylor, oprichter en CEO van Thought Machine, stelde: “Als aanvulling op het werk dat we hebben gedaan met Tier 1-banken over de hele wereld, zijn we nu trots om aan te kondigen dat de grootste bank van Italië, en een van de toonaangevende financiële instellingen van Europa, de technologie van Thought Machine in haar nieuwe digitale bank zal opnemen.

Nu Intesa Sanpaolo een investeerder in het bedrijf is geworden, hebben we een relatie gevormd waarbij onze technologie verder in het bredere bankportfolio zal worden opgenomen. We zullen een centrale rol te spelen hebben bij het leveren van verbeterde digitale diensten en ervaringen voor het uitgebreide klantenbestand van de bank in Italië en daarbuiten.”

Intesa Sanpaolo heeft ongeveer 13,5 miljoen klanten in Italië, bediend via haar digitale en traditionele kanalen, en 7,1 miljoen klanten in het buitenland. Daar is het aanwezig met dochterbanken die actief zijn op het gebied van commercieel bankieren in 12 landen in Centraal- en Oost-Europa en Egypte, evenals met een internationaal netwerk gespecialiseerd in het ondersteunen van zakelijke klanten in 25 landen.

Thought Machine is de de facto optie geworden voor grootschalige banken die een kerntransformatie doorvoeren. Geen enkele andere kernbankleverancier heeft zoveel klanten in deze sector ondertekend. Het klantenbestand van Thought Machine omvat verspreid over de hele wereld onder meer JPMorgan Chase, Lloyds Banking Group en Standard Chartered. Het bedrijf heeft meer dan $ 340 miljoen aan financiering opgehaald, tegen een waardering van meer dan een miljard dollar, en heeft zijn hoofdkantoor in Londen, met regionale kantoren in New York, Singapore en Sydney.

Over Thought Machine

Thought Machine heeft de basislaag van modern bankieren ontwikkeld. Ons cloud-native kernbanksysteem, Vault, wordt vertrouwd en gebruikt door toonaangevende banken en financiële instellingen over de hele wereld – waaronder JPMorgan Chase, Intesa Sanpaolo, Lloyds Banking Group, Standard Chartered, ING, Atom bank, Curve en meer.

Dit systeem van de volgende generatie is helemaal opnieuw geschreven als een volledig cloud-native platform en geeft banken volledige controle om elk product te bouwen dat nodig is om te bloeien in een snel veranderende wereld.

We zijn momenteel een team van meer dan 500 mensen, verspreid over kantoren in Londen, New York, Singapore, Sydney en Melbourne, en hebben meer dan $ 340 miljoen dollar aan financiering opgehaald tegen een waardering van meer dan 1 miljard dollar.

Ga voor meer informatie naar thoughtmachine.net

Over Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo is de toonaangevende bankgroep van Italië die families, bedrijven en de reële economie bedient, met een aanzienlijke internationale aanwezigheid. Het onderscheidende bedrijfsmodel van Intesa Sanpaolo maakt het een Europese leider in vermogensbeheer, bescherming en advies, die sterk gericht is op digitaal en fintech. Het is een efficiënte en veerkrachtige bank die profiteert van haar volledig in eigen handen zijnde productfabrieken op het gebied van vermogensbeheer en verzekeringen. De sterke inzet voor ESG van de Groep omvat het verstrekken van € 115 miljard aan impactleningen tot 2025 aan gemeenschappen en voor de groene transitie, en € 500 miljoen aan bijdragen om mensen in nood te ondersteunen; hiermee is Intesa Sanpaolo gepositioneerd als wereldleider op het gebied van sociale impact. Intesa Sanpaolo streeft naar netto-nul tot 2030 voor haar eigen emissies en tot 2050 voor haar lenings- en investeringsportfolio’s. Als geëngageerde beschermvrouw van de Italiaanse cultuur heeft Intesa Sanpaolo haar eigen netwerk van musea gecreëerd, de Gallerie d’Italia, om het artistieke erfgoed van de bank onder te brengen en als locatie voor prestigieuze culturele projecten.

Ga voor meer informatie naar: group.intesasanpaolo.com/en/

Contacts

Asif Faruque,

hoofd Communications bij Thought Machine

asif@thoughtmachine.net

Check out our twitter: @NewsNovumpr