17:53 uur 14-02-2022

Het Hassyan-energiecomplex van DEWA, dat onlangs werd omgebouwd van schone steenkool naar gas, voegt 1.200 MW toe aan de capaciteit van Dubai

MD & CEO: Aardgasconversie ondersteunt de schone energiestrategie 2050 en de netto nul CO2-strategie 2050 van Dubai om tegen 2050 100% van de totale energiecapaciteit van Dubai uit schone energiebronnen te halen

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– De Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) heeft bevestigd dat de huidige productiecapaciteit van het Hassyan-energiecomplex 1.200 megawatt (MW) bereikt, met behulp van het Onafhankelijke energieproducent (Independent Power Producer, IPP)-model. In het vierde kwartaal van 2022 wordt nog eens 600 MW toegevoegd en in het derde kwartaal van 2023 nog eens 600 MW. Hierdoor wordt de capaciteit van het Hassyan-energiecomplex, dat onlangs is omgebouwd om alleen op aardgas in plaats van op schone steenkool te werken, verhoogd tot 2.400 MW.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220214005341/nl/

DEWA’s Hassyan Power Complex, which was recently converted from clean coal to gas, adds 1,200 MW to Dubai’s capacity (Photo – AETOSWire)

DEWA’s Hassyan Power Complex, which was recently converted from clean coal to gas, adds 1,200 MW to Dubai’s capacity (Photo – AETOSWire)

Het Hassyan-energiecomplex is oorspronkelijk ontworpen en gebouwd als een centrale voor twee brandstoffen met de mogelijkheid om zowel fulltime op aardgas als schone steenkool te werken. Het is nu alleen afhankelijk van aardgas.

HE Saeed Mohammed Al Tayer, MD & CEO van DEWA, zei dat het Hassyan-energiecomplex bijdraagt aan de Jebel Ali-energiecentrale en water ontziltingscomplex, als een van de belangrijkste pijlers om Dubai te voorzien van elektriciteits- en waterdiensten volgens de hoogste normen van betrouwbaarheid, efficiëntie en kwaliteit. Jebel Ali heeft een totale productiecapaciteit van 9.547 MW aan elektriciteit. De totale productiecapaciteit van DEWA bedraagt nu 13.417 MW. Dit is inclusief de 1.527MW aan hernieuwbare energie uit het Mohammed bin Rashid Al Maktoum-zonne-energie-park.

“Het Hassyan-energiecomplex maakt gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van energieproductie. De turbines van de energiecentrale waren oorspronkelijk ontworpen zodanig ontworpen dat ze op twee brandstoffen werkten: gas en schone kolen. Toen we besloten om het complex om te bouwen naar aardgas, was er geen stilstand en verliep het ombouwproces vlekkeloos. Deze stap ondersteunt de visie en richtlijnen van het wijze leiderschap om van Dubai een CO2-neutrale economie te maken. Dit ondersteunt ook de schone energiestrategie 2050 en de netto nul CO2-strategie 2050 van Dubai om tegen 2050 100% van de totale energiecapaciteit van Dubai uit schone energiebronnen te halen. De stap ondersteunt ook onze inspanningen om de energiebronnen te diversifiëren en de energievoorziening veilig te stellen om ervoor te zorgen dat elektriciteitsdiensten worden geleverd volgens de hoogste normen van betrouwbaarheid, beschikbaarheid en efficiëntie”, zie Al Tayer.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dubai Electricity and Water Authority
Shaikha Almheiri, +971552288228

Shaikha.almheiri@dewa.gov.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr