22:16 uur 03-02-2022

Stryker introduceert Tornier schouderartroplastiekportfolio en lanceert nieuw Tornier Perform humerussysteem in Europa

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Stryker, één van de toonaangevende medische technologiebedrijven heeft officieel het Tornier schouderartroplastiekportefeuille geïntroduceerd en lanceerde haar eerste nieuwe Tornier product, de Perform humurussteel, in Europa.

“Stryker is verheugd om onze Europese klanten toegang te bieden tot de gehele Tornier schouderartroplastiekportfolio, waaronder de nieuwe Perform humerumsteel”, aldus Mike Panos, President van Stryker’s Trauma & Extremities divisie. “De productlijn onderscheidt Stryker van haar concurrenten terwijl we onze inzet voor de verbetering van de gezondheidszorg voor zowel chirurgen als hun patiënten voortzetten.”

Op een hoger plan gebracht door Blueprint planningssoftware en het Tornier Perform anatomisch en omgekeerde glenoïd, biedt de nieuwe Tornier Perform humerussteel klinische oplossingen voor het gehele spectrum van eenvoudige tot complexe schouderartroplastiekcasussen. Het systeem is bedoeld voor gebruik bij anatomische, omgekeerde en hemiartroplastiek van de schouder. Het maakt ook de conversie mogelijk van een anatomische naar een omgekeerde schouderprothese in het geval van revisie.

  • De Tornier Perform humerussteel is ontwikkeld met vier halsdiameters en is beschikbaar in verschillende lengtes om de humeruspassing te optimaliseren en geeft chirurgen het vermogen om te presteren en opties om uit te kiezen. De focus op kleinere steelopties maakt het systeem ideaal voor kleinere patiëntanatomieën die voor een specifieke uitdaging zorgen.
  • De Tornier Perform humerussteel is compatibel met de gehele lijn standaard en verbeterde Perform glenoïdopties, voor anatomische en omgekeerde procedures, geschikt voor de unieke anatomie van de patiënt.
  • Blueprint™ planningssoftware maakt het voor chirurgen mogelijk om hun Performcasussen vooraf te plannen en biedt real-time, preciese virtuele chirurgie voor extra vertrouwen al voordat men een voet in de operatiekamer heeft gezet.

“De Tornier Perform humerussteel biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van Blueprint om chirurgische plannen te bevestigen en de gehele reeks beschikbare glenoïdopties te optimaliseren”, aldus dr. Gilles Walch, Lyon, FR, één van de ontwikkelaars van het systeem. “Met Perform zijn chirurgen beter in staat om de behoeften van zowel zeer complexe als eenvoudige patiëntcasussen aan te pakken.”

Over Stryker

Stryker behoort wereldwijd tot de meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van medische technologie en zet zich er, samen met hun klanten, voor in om de gezondheidszorg beter te maken. Het bedrijf biedt innovatieve producten en diensten op de gebieden medisch en chirurgisch, neurotechnologie, orthopedie en wervelkolom die de resultaten voor patiënten en ziekenhuizen helpen verbeteren. Meer informatie is beschikbaar op www.stryker.com.

Volg Stryker Upper Extremities op LinkedIn.

Een chirurg moet altijd vertrouwen op zijn of haar eigen professioneel klinisch oordeel bij het nemen van de beslissing of een specifiek product bij de behandeling van een specifieke patiënt moet worden gebruikt. Stryker verstrekt geen medisch advies en adviseert dat chirurgen worden opgeleid in het gebruik van elk specifiek product voordat zij het bij operaties gebruiken.

De gepresenteerde informatie is ervoor bestemd om de breedte van het productaanbod van Stryker te tonen. Een chirurg moet altijd voorafgaand aan het gebruik van alle producten van Stryker de bijsluiter, het productetiket en/of de gebruiksaanwijzing raadplegen. Producten zijn mogelijk niet op alle markten verkrijgbaar omdat de productbeschikbaarheid afhankelijk is van de regelgevings- en/of de medische praktijk in afzonderlijke markten. Neem contact op met uw verkoopvertegenwoordiger als u vragen heeft over de beschikbaarheid van producten in uw regio.

Content-ID: AP-015707

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Andrea Sampson, Sampson Public Relations Group

asampson@sampsonprgroup.com
+1.562.304.0301

Check out our twitter: @NewsNovumpr