01:44 uur 03-02-2022

Comcast en ViacomCBS kondigen volledige wettelijke goedkeuring voor SkyShowtime aan

SkyShowtime wordt vanaf 2022 gelanceerd in geselecteerde Europese markten

LONDEN & PHILADELPHIA & NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Comcast Corporation (NASDAQ: CMCSA) en ViacomCBS Inc. (NASDAQ: VIAC, VIACA), hebben vandaag aangekondigd dat SkyShowtime, hun nieuwe streaming joint venture, volledige wettelijke goedkeuring heeft gekregen. Het plan is om te lanceren in meer dan 20 Europese markten, waaronder 90 miljoen woningen later dit jaar.

De CEO van SkyShowtime, Monty Sarhan, verklaarde: “We zijn verheugd dat SkyShowtime alle wettelijke goedkeuringen heeft ontvangen en het doet ons veel genoegen om deze nieuwe, unieke en boeiende entertainmentservice – met een breed assortiment van een deel van ‘s werelds toonaangevende content – naar miljoenen consumenten in deze markten te brengen.”

Sarhan werd eerder dit jaar benoemd tot CEO van SkyShowtime. Sarhan, een veteraan van zowel Comcast als ViacomCBS, bracht ook meer dan tien jaar door bij de abonnementstelevisieservice EPIX. Als EVP en General Manager van EPIX zorgde hij voor volledige nationale distributie met MVPD’s en lanceerde hij de direct-to-consumer service van EPIX, waardoor het bedrijf de snelste periode van omzetgroei doormaakte en het aantal abonnees meer dan verdubbelde.

SkyShowtime zal uiteindelijk beschikbaar zijn in de volgende markten: Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Hongarije, Kosovo, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje en Zweden.

Het enorme aanbod van SkyShowtime zal 10.000 uur aan inhoud beslaan in alle genres en publiekscategorieën, inclusief gescripte drama’s, kinderen en familie, belangrijke franchises, premièrefilms, lokale programmering, documentaires / feitelijke inhoud en meer.

Verdere details over SkyShowtime, inclusief prijzen, worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

CMCSA, VIAC – IR

Over SkyShowtime:

SkyShowtime is een nieuwe video-on-demand-entertainmentservice (SVOD) op basis van abonnementen die later dit jaar wordt gelanceerd.

SkyShowtime, een joint venture van Comcast Corporation (NASDAQ: CMCSA) en ViacomCBS Inc. (NASDAQ: VIAC, VIACA), brengt de gecombineerde hulpbronnen samen van beide bedrijven, direct-to-consumer-ervaring en het allerbeste entertainment, films en originele series uit het NBCUniversal-, Sky- en ViacomCBS-portfolio van merken, waaronder titels van NBCUniversal, Universal Pictures, Sky Studios, Peacock, Paramount+, SHOWTIME®, Paramount Pictures en Nickelodeon.

SkyShowtime zal beschikbaar zijn in meer dan 20 Europese markten en beslaat 90 miljoen woningen. Het zal aangeboden worden Albanië, Andorra, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Hongarije, Kosovo, Montenegro, Nederland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje en Zweden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media:
Comcast:
John Demming (John_Demming@Comcast.com)

ViacomCBS:
Claudia Loda (Claudia.Loda@vimn.com)

Ashley Priest (ashley.priest@viacomcbs.com)

Sky:
Stuart Mawhinney (Stuart.Mawhinney@sky.uk)

Contactpersonen voor beleggers:
Comcast:
Marci Ryvicker (Marci_Ryvicker@Comcast.com)

ViacomCBS:
Anthony DiClemente (Anthony.DiClemente@viacomcbs.com)

Check out our twitter: @NewsNovumpr