09:43 uur 26-01-2022

Vending Machines International verzekert zich van kapitaaltoezegging ten bedrage van SGD 135 miljoen van Global Emerging Markets (GEM) tijdens de voorbereidingen van de beursgang van het bedrijf

Het bedrijf streeft ernaar om in het komende jaar naar de beurs te gaan via een omgekeerde fusie of traditionele IPO op de effectenbeurs van Singapore of de Australische effectenbeurs

SINGAPORE–(BUSINESS WIRE)– Vending Machines International (VMI), heeft vandaag bekendgemaakt een kapitaaltoezegging ten bedrage van SGD 135 miljoen te hebben ontvangen van GEM Global Yield LLC SCS (“GGY”), een in Luxemburg gevestigde particuliere alternatieve beleggingsinstelling.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220125006254/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

In het kader van de overeenkomst verstrekt GGY aan VMI een aandeleninschrijvingsfaciliteit ten bedrage van maximaal SGD 135 miljoen voor een periode van 36 maanden na de beursnotering van de gewone aandelen van VMI. VMI bepaalt zelf de timing en het maximale aantal opnames op grond van deze faciliteit en is niet gebonden aan een minimale opnameverplichting.

“Het verheugt VMI zeer door de GEM Group te zijn geselecteerd om deze belegging te ontvangen. Het GEM-management heeft uitstekend ingezien dat de wereld op weg is naar het verbannen van plastic voor eenmalig gebruik uit de toeleveringsketen. VMI bevindt zich in een uitstekende positie om van deze overgang te profiteren. Dankzij de versterking van de balans van VMI met het geld van GEM, kan VMI de drankensector helpen door een haalbaar alternatief te bieden voor plastic flessen voor eenmalig gebruik op mondiale schaal. Deze investering zal ons wereldwijde bereik vergroten en onze onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten verder verbeteren, terwijl we blijven samenwerken met ‘s werelds grootste drankenbedrijven.”

Leicester Chatfield – oprichter en CEO

Over VMI

Vending Machines International Pte Ltd (VMI) is een in Singapore geregistreerde entiteit die unieke oplossingen biedt op het gebied van waterdistributie zonder plastic afval. VMI, opgericht in 2015, heeft met succes een eigen netwerk van waterdispensers in Australië ontwikkeld, opgezet om een volledig inzicht te verkrijgen in de interactie met de klanten en om de VMI-technologie te testen. In de volgende fase van de ontwikkeling draait VMI om naar een uiterst schaalbare whitelabel- en licentiestrategie die wordt gesteund door een sterke interesse van internationale FMCG-merkeigenaren.

FMCG-bedrijven wereldwijd zijn overgestapt op andere verpakkingsvormen zoals blikjes, glazen flessen, papieren dozen, enzovoort. Aan deze materialen zijn echter ook nadelen verbonden. Bij de winning van aluminium ontstaat bijvoorbeeld giftig afval. Glazen flessen hebben ook een CO2-voetafdruk door hun energie-intensieve productieproces, en hun hogere gewicht zorgt ervoor dat ze tijdens het transport ook meer uitstoot veroorzaken dan plastic. Het hervullen van herbruikbare flessen is dus de enige optie met weinig milieu-impact. Het is tijd voor de wereld om over te schakelen van “wegwerp” en “recyclebare” naar “herbruikbare” oplossingen, en VMI bevindt zich in een uitstekende positie om wereldwijd toonaangevend te zijn in dit streven.

Het hoofdkantoor van VMI bevindt zich in Singapore. Thailand is de thuisbasis van het bedrijf voor productie, interne softwareontwikkeling en ons omvangrijke ervaren onderzoeks- en ontwikkelingsteam.

VMI heeft ook een vestiging in Australië, gericht op de Austraal-Aziatische markt. VMI beschikt daarnaast over een onderzoeks- en ontwikkelingsteam dat ‘s werelds eerste waterdispenser heeft ontwikkeld die nooit hoeft te worden bijgevuld omdat het water uit de atmosfeer wordt gehaald.

Over GEM

Global Emerging Markets (“GEM”) is een in Luxemburg gevestigde particuliere alternatieve beleggingsgroep met een waarde van USD 3,4 miljard, met kantoren in Parijs, New York en de Bahama’s. GEM beheert een gevarieerde collectie beleggingsinstrumenten, gericht op opkomende markten, en heeft meer dan 480 transacties afgerond in meer dan 70 landen. Elk beleggingsinstrument heeft een andere mate van operationele controle, rendement met risicocorrectie en liquiditeitsprofiel. De familie van fondsen en beleggingsinstrumenten biedt GEM en zijn partners toegang tot: Small-mid cap management buy-outs, particuliere beleggingen in openbare effecten en een selectie van durfkapitaalbeleggingen. Meer informatie: http://www.gemny.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

VMI
Dhr. Leicester Chatfield

lc@vmi.asia

Global Emerging Markets
Dhr. Jean-Luc Bonnefoy

jbonnefoy@gemny.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr