10:00 uur 25-01-2022

Werkgevers in het Verenigd Koninkrijk en Europa wenden zich tot hogere beloningen, betere salarissen en gunstigere secundaire arbeidsvoorwaarden om iets te doen aan het tekort aan bekwaam personeel

Er is veel vraag naar technologiepersoneel binnen de gehele regio; de tijd die nodig is om een vacature voor een IT-functie te vullen is 44% langer geworden en salarissen zijn met meer dan 12% gestegen

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– PRO Unlimited, de platformprovider voor Integrated Workforce Management (IWM), heeft vandaar de resultaten bekendgemaakt van het Europe Labor Market Report, January 2022. Uit de analyse, die is gebaseerd op miljarden datapunten met betrekking tot professionele en technologische functies, blijkt dat werkgevers in het Verenigd Koninkrijk en Europa te maken hebben met een ernstige tekort aan bekwaam personeel op een aantrekkende arbeidsmarkt. Bedrijven verhogen actief de salarissen en bieden betere secundaire arbeidsvoorwaarden om werknemers aan te trekken.

“Uit onze analyse blijft dat het aantal vacatures in het Verenigd Koninkrijk en Europa het aantal beschikbare werknemers overtreft. Hierdoor ontstaat een felle strijd om talent,” aldus Dustin Burgess, SVP van NorthStar HCM bij PRO Unlimited. “Werkgevers die competitief willen blijven, zijn het beste gediend met een op data gebaseerde strategie voor talentenwerving. Diep inzicht in de beschikbaarheid van talent, concurrerende salarissen, werknemersvoorkeuren, enzovoort helpen bedrijven functies sneller in te vullen met het juiste talent en flexibel te blijven.”

In de analyse van PRO Unlimited werd gekeken naar verschillende jaar-op-jaar werkgelegenheidscijfers in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Ierland en Duitsland. Enkele belangrijke bevindingen:

  • De vraag naar technologiepersoneel is extreem hoog in heel Europa. Er is een tekort aan talent in België voor functies als IT-ontwikkelaars, bedrijfsanalisten, functionele analisten, data engineers, datawetenschappers, system engineers en enterprise-architecten. Bedrijven in Nederland vinden het moeilijk om kandidaten te vinden met vaardigheden in alle programmeertalen en voor functies als softwareontwikkelaars en testers, technische leads, architecten en netwerkprofessionals. In het Verenigd Koninkrijk is er vooral veel vraag naar beveiligingsarchitecten en SAP R2-ontwikkelaars, en in Duitsland biedt werving in de IT-beveiligingssector de nodige uitdagingen, met een grote vraag naar cyberbeveiligingspersoneel.
  • Werkgevers verhogen de beloningen om talent voor zich te winnen. Bij functies waar de meeste vraag naar is, zien we de grootste salarisverhogingen. De salarissen voor IT-talent in alle vijf de landen schoten 12% omhoog, en de salarissen voor data engineers zelfs met 20%. In Nederland stegen de salarissen voor ELT-ontwikkelaars met 26% en die van data engineers met 31%. In Ierland stegen de beloningen voor technologiepersoneel de afgelopen twee jaar gemiddeld met 11%.
  • De sterke positie van kandidaten op de markt zorgt ervoor dat vacatures langer open blijven. De toename in de tijd die nodig is om openstaande vacatures voor IT-vaardigheden in te vullen is bijzonder dramatisch. Deze is toegenomen met bijna een hele week, van 14,9 dagen in 2020 naar 21,5 dagen in 2021. Werkgevers hebben ook moeite om openstaande vacatures voor wervingspersoneel in te vullen, vooral voor medewerkers die gespecialiseerd zijn in het werven van IT-talent, evenals bedrijfsontwikkelings- en verkoop- en horecapersoneel.
  • Secundaire voorwaarden verschillen per land. Bedrijven in België bieden particuliere ziektekostenverzekeringen aan om talent binnen te halen en te houden, terwijl bedrijven in Nederland personeel lokken met opleidingsvergoedingen en kortere werktijden. Bedrijven in Ierland bieden vierdaagse werkweken aan. Extra betaald verlof en kleinere voordeeltjes hebben prioriteit voor werknemers in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Talent in het Verenigd Koninkrijk heeft een voorkeur voor sport- en fitnessfaciliteiten, terwijl gratis eten, teamevenementen en parkeerplaatsen populair zijn in Duitsland. Opties voor flexibele werktijden en thuiswerken waren over de hele linie populair.

Bovendien bleek uit het rapport dat de Ierse farmaceutische sector een grote behoefte heeft aan productiemedewerkers met vaardigheden op het gebied van validatie, engineering en kwaliteitsborging. In België steeg het aantal uren dat door tijdelijk personeel werd gewerkt in oktober 2021 met 9,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. In augustus 2021 werd in het Verenigd Koninkrijk voor het eerst het aantal van 1 miljoen vacatures bereikt, waarschijnlijk deels doordat Brexit de instroom van getalenteerde kandidaten uit EU-landen heeft tegengehouden.

Voor het rapport van PRO Unlimited is gebruikgemaakt van praktische informatie en inzichten die zijn verkregen uit de verzameling, opschoning en anonimisering van gegevens uit een verscheidenheid aan interne en externe gegevensbronnen. Hiertoe behoren ook honderden klantprogramma’s wereldwijd. PRO Unlimited beheert jaarlijks de gegevens van honderdduizenden werknemers in meer dan 51.000 unieke functies wereldwijd en biedt inzicht in salarissen, prestatiebonussen, efficiëntie, vraag en aanbod van kandidaten, wervingsconcurrentie, enzovoort.

Download het volledige rapport voor meer informatie over de toestand op de Europese arbeidsmarkt.

Over PRO Unlimited

PRO Unlimited verleent diensten aan honderden van ‘s werelds meest herkenbare merken en biedt modern personeelsbeheer en een partnerecosysteem dat wordt ondersteund door data, software, informatie en services om te voldoen aan uw dynamische personeelsbehoeften Het Integrated Workforce Management-platform van PRO kan snel worden aangepast aan economische verschuivingen binnen de regio of branche en biedt de snelheid, schaal, flexibiliteit, transparantie en expertise om te dienen als holistisch platform voor het moderne arbeidspotentieel. PRO heeft haar wereldwijd hoofdkantoor in San Francisco, Californië en een internationaal hoofdkantoor in Londen. PRO helpt internationale merken en organisaties al meer dan 30 jaar om operationeel en financieel succesvol te zijn. http://www.prounlimited.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Christian Barbato

Vice President van Corporate Marketing

cbarbato@prounlimited.com
215.527.6616

Check out our twitter: @NewsNovumpr