13:07 uur 20-01-2022

Francois Baroin benoemd tot voorzitter van Barclays, Frankrijk

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Barclays kondigt vandaag de benoeming aan van François Baroin als voorzitter, Frankrijk.

François werd in 2018 aangesteld als Senior Advisor van Barclays en heeft sindsdien een indrukwekkende bijdrage geleverd aan de activiteiten van de bank, met name door een sleutelrol te spelen bij de uitbreiding van Barclays Corporate and Investment Bank in Frankrijk. Gezien het succes van deze samenwerking zal François nu een bredere rol op zich nemen als voorzitter van Barclays, Frankrijk, en zijn betrokkenheid vergroten om de franchise van Barclays in het land te helpen groeien.

In zijn nieuwe en uitgebreide rol zal François zich richten op het stimuleren van klantrelaties, commerciële kansen en omzetgroei in alle bedrijfsonderdelen van de bank in Frankrijk.

François is een bekende figuur, hij bekleedde verschillende ministeriële functies en was eerder lid van het parlement. Hij was regeringswoordvoerder, minister van Binnenlandse Zaken, minister van Financiën en minister van Economie in Frankrijk tussen 2005 en 2012.

Francois Baroin appointed Barclays Chairman, France

LONDON–(BUSINESS WIRE)– Barclays today announces the appointment of François Baroin as Chairman, France.

François was appointed as a Senior Advisor to Barclays in 2018 and has since then made an impressive contribution to the bank’s activities, notably playing a key role in the expansion of Barclays Corporate and Investment Bank in France. Given the success of this partnership, François will now take on a broader role as Chairman of Barclays, France, and increase his involvement to help grow Barclays’ franchise in the country.

In his new and expanded role François will focus on driving client relationships, commercial opportunities and revenue growth across all of the bank’s business lines in France.

François is a well-known figure, having held several ministerial offices and previously served as a member of parliament. He was Government Spokesman, Interior Minister, Finance Minister and Minister of the Economy in France between 2005 and 2012.

Reid Marsh, Head of Investment Banking, Europe, the Middle East and Africa commented: “Our clients have seen the tremendous benefit of François’ expertise and advice over several years and his new role as Chairman of France will ensure this benefit continues.”

Francesco Ceccato, CEO, Barclays Europe said: “We have ambitious growth aspirations for Barclays Europe, and France is at the heart of our strategy. François’ experience and stature make him an ideal choice to become our Chairman in France. By broadening his role, François will be able to make an even stronger contribution to the expansion of our activities in France.”

François will continue to work closely with Ghislain de Brondeau and Yann Krychowski, Barclays Co-Heads of Investment Banking in France as well as with Raoul Salomon, Barclays Country CEO for France and Co-Head of Markets, Barclays Europe.

Contacts

Tom Sullivan

+447796706678

tom.sullivan@barclays.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr