13:00 uur 19-01-2022

Personetics haalt meer dan $ 160 miljoen binnen in 2021 en versnelt de wereldwijde uitbreiding van zijn AI-gestuurde personalisatie- en engagementoplossingen voor financiële instellingen met een investering van $ 85 miljoen van Thoma Bravo

  • Meer dan 120 miljoen bankklanten regelen nu hun financiën met het Engagement Platform van Personetics en vergroten zo hun financiële welzijn
  • Het Engagement Platform van Personetics heeft meer dan 6,5 miljard inzichten gegenereerd en meer dan $ 500 miljoen bespaard voor klanten die gebruik maken van zijn bedrijfsoplossingen
  • Personetics werkt samen met meer dan 80 financiële instellingen in 30 wereldwijde markten
  • De groei van Personetics is aangedreven door zijn geavanceerde AI-analyse en data-activa die aanpasbaar zijn aan elke markt

LONDEN & NEW YORK & RIO DE JANEIRO & PARIJS & SINGAPORE & SYDNEY & TEL AVIV, Israël–(BUSINESS WIRE)– Personetics, de toonaangevende wereldwijde leverancier van financiële-gegevensgestuurde personalisatie- en klantbetrokkenheidsoplossingen voor banken en financiële dienstverleners, heeft vandaag aangekondigd dat het $ 85 miljoen aan groeifinanciering heeft opgehaald van Thoma Bravo, een toonaangevende software-investeringsmaatschappij. Personetics behaalde in 2021 een totale financiering van meer dan $ 160 miljoen. Personetics wordt ondersteund door Viola Ventures, Lightspeed Ventures, Sequoia Capital, Nyca Partners en Warburg Pincus.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220119005017/nl/

Co-founders of Personetics, David Sosna (CEO, left) and David Govrin (COO, right) (Photo: Business Wire)

Co-founders of Personetics, David Sosna (CEO, left) and David Govrin (COO, right) (Photo: Business Wire)

Personetics is actief in een wereldwijde markt met een waarde van ongeveer $ 15 miljard. Het op AI gebaseerde engagementplatform van het bedrijf is een marktstandaard in financiële-gegevensgestuurde personalisatie, klantbetrokkenheid en geldbeheer aan het worden voor wereldwijde financiële instellingen via alle kanalen. Personetics werkt samen met financiële instellingen om financiële diensten opnieuw uit te vinden door geautomatiseerde informatie te integreren in elke klantinteractie, waardoor een significante zakelijke impact wordt gecreëerd in maanden in plaats van jaren.

De AI-aangedreven technologie van Personetics is gericht op proactieve betrokkenheid: analyse van financiële gegevens in realtime, inzicht in het financiële gedrag van individuen, anticipatie op hun behoeften en namens hen handelen. Personetics voorziet in dagelijks verrijkte gegevens, inzichten, financieel advies en geautomatiseerde welzijnsprogramma’s, afgestemd op retailbankieren, kleine bedrijven, vermogensbeheer en kaarthouders. Financiële instellingen die de AI-software van Personetics gebruiken, zien een toename tot 35% in digitale klantbetrokkenheid, een toename van 20% in account- en saldogroei; en een toename van 17% in de acceptatie van gepersonaliseerde productaanbevelingen en advies.

Personetics streeft ernaar een wereld van ‘zelfsturende financiën’ te realiseren waarin financiële instellingen proactief optreden namens hun klanten om de levenslange waarde te vergroten en de zakelijke impact te vergroten. Door de zelfsturende financiering van Personetics te combineren met open bankieren / financiën zal het bedrijfsmodel voor financiële diensten hervormd worden en de betrokkenheid bij klanten worden versneld.

Tot de vlaggenschipklanten behoren veel van ‘s werelds toonaangevende banken, zoals U.S. Bank (VS), Huntington Bank (VS), RBC (Canada), BMO (Canada), Intesa Sanpaolo (Italië), Santander (Spanje), KBC (België), Metro Bank (VK), UOB (Singapore), Hyundai Card (Korea) en MUFG (Japan).

Financiële instellingen gebruiken de flexibele hulpmiddelen van Personetics en de low-code Engagement Builder, een console voor creatie en beheer, om snel honderden voorgeprogrammeerde inzichten te wijzigen en aangepaste gebruikerstrajecten te bouwen om hun innovatie te versnellen. Dit maakt het voor financiële instellingen mogelijk om realtime gepersonaliseerde inzichten en advies te delen, evenals geautomatiseerde, zelfaanpasbare financiële welzijnsprogramma’s met hun klantenbestand, dat bestaat uit individuele bankklanten, kleine bedrijven en vermogensbeheerklanten.

David Sosna, CEO en mede-oprichter van Personetics, verklaarde:

“Datagestuurde personalisatie en klantbetrokkenheid is het strijdtoneel voor financiële instellingen over de hele wereld. Banken gaan steeds vaker van een passieve over naar een proactieve relatie met klanten en zoeken naar nieuwe manieren om hen te helpen hun financiële welzijn te verbeteren. Personetics biedt financiële instellingen het meest uitgebreide engagementplatform op de markt, wat flexibiliteit en differentiatie mogelijk maakt met een flexibele levering voor snelle zakelijke impact. We zijn verheugd om samen te werken met Thoma Bravo, een van ‘s werelds meest ervaren investeerders in financiële technologie, om deze snelle groei en innovatie verder te stimuleren. Samen zullen we onze visie van ‘zelfsturende financiën’ waarmaken en nieuwe partners en klanten bereiken, terwijl we ook onze bestaande klanten ondersteunen met innovatieve bedrijfsoplossingen die de zakelijke impact vergroten.”

Robert Sayle, een partner bij Thoma Bravo, stelde:

“Terwijl het bereik en de complexiteit van financiële producten blijft groeien, vereenvoudigt en personaliseert Personetics bankieren voor consumenten met zijn toonaangevende AI-technologie. Het doet ons genoegen om samen te werken met Personetics en gebruik te maken van onze operationele expertise op het gebied van software en financiële technologie om het momentum van het bedrijf, de introductie van nieuwe producten en technologie en het bereik van het platform voor financiële instellingen en hun klanten over de hele wereld te helpen versnellen.”

Over Personetics:

Gericht op het mogelijk maken van proactieve betrokkenheid voor financiële instellingen, analyseert de AI van Personetics financiële gegevens in realtime om het financiële gedrag van klanten te begrijpen, te anticiperen op hun behoeften en een hypergepersonaliseerde ervaring te bieden. Met oplossingen die zijn ontworpen voor de massamarkt, vermogensbeheer- en kleine zakelijke klanten, stelt de technologie banken in staat om dagelijkse inzichten, financieel advies en geautomatiseerde welzijnsprogramma’s aan klanten aan te bieden. Banken gebruiken de flexibele tools van Personetics om snel hun eigen personalisatie-IP te creëren om aan de unieke behoeften van hun klanten te voldoen en zich te onderscheiden in een overvolle markt. Met deze vooruitgang hebben banken hun digitaal bankieren getransformeerd tot het centrum van het financiële leven van klanten, terwijl ze ook een aanzienlijke zakelijke impact leveren.

Onder leiding van een team van doorgewinterde financiële en technologie-ondernemers streeft Personetics ernaar om een wereld van ‘zelfsturende financiën’ te realiseren waarin banken proactief optreden namens hun klanten – een win-winsituatie voor zowel klanten als banken. Personetics, opgericht in 2011, is actief via kantoren in New York, Londen, Parijs, Singapore, Rio de Janeiro en Tel Aviv. Ga voor meer informatie naar www.personetics.com.

Over Thoma Bravo:

Thoma Bravo is een van de grootste private equity-bedrijven ter wereld, met meer dan $ 91 miljard aan activa onder beheer op 30 september 2021. Het bedrijf investeert in op groei gerichte, innovatieve bedrijven die actief zijn in de software- en technologiesector. Door gebruik te maken van de diepgaande sectorexpertise en bewezen strategische en operationele capaciteiten van het bedrijf, werkt Thoma Bravo samen met zijn portfoliobedrijven om best practices te implementeren, groei-initiatieven te stimuleren en acquisities te doen die bedoeld zijn om de omzet en winst te versnellen. In de afgelopen 20 jaar heeft het bedrijf meer dan 325 bedrijven overgenomen die een ondernemingswaarde van meer dan $ 155 miljard vertegenwoordigen. Het bedrijf heeft kantoren in Chicago, Miami en San Francisco. Ga voor meer informatie naar www.thomabravo.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Vragen:

Personetics:

Dorel Blitz, dorel.blitz@personetics.com
Laura West-Wilson, personetics@pancomm.com

Thoma Bravo:

Megan Frank, mfrank@thomabravo.com
Abigail Farr, abigail.farr@fgh.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr