10:01 uur 13-01-2022

OmniAction: voldoen aan de urgentie voor een overeengekomen voedselstatistiek

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– OmniAction is een nieuwe wereldwijde organisatie die zich toelegt op het meten van de sociale, gezondheids- en duurzaamheidseffecten van het voedselsysteem. Het zal een wetenschappelijk onderbouwd, geverifieerd en onafhankelijk kader creëren dat als publiek goed beschikbaar zal worden gesteld aan iedereen die werkt – en consumeert – in de voedsel- en landbouwsector.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220112005652/nl/

From left to right: Lise Colyer, Prof Tim Lang, Anya Doherty, Gavin Wren, co-founders of OmniAction.org (Photo: Business Wire)

From left to right: Lise Colyer, Prof Tim Lang, Anya Doherty, Gavin Wren, co-founders of OmniAction.org (Photo: Business Wire)

Het officiële lanceringsevenement vindt plaats via een Zoom-videoconferentie om 16:00 uur GMT op 27 januari 2022. Degenen die willen deelnemen, moeten zich aanmelden via deze Eventbrite-link.

Mede-oprichter Tim Lang, emeritus hoogleraar aan de City University, Londen, verklaart: “Slechte voeding mag geen afweging zijn om zo minder schade aan het milieu toe te brengen; net zoals slechte arbeidsrechten, grondbezit of voedselveiligheid daar niet tegen mogen worden afgewogen. We moeten we al deze effecten onderzoeken.

“Meer dan tien jaar geleden heb ik voor het eerst een benadering met meerdere criteria voor voedselnormen voorgesteld, en nu maakt de technologie het mogelijk.

“Het is tijd om een wereldwijd, geharmoniseerd raamwerk voor voedselstatistieken te creëren dat kan dienen als hulpbron voor het hele voedselsysteem.”

Anya Doherty, mede-oprichter van OmniAction en CEO van Foodsteps, stelt: “We hebben een leidend beginsel nodig op het gebied van duurzaamheidsmaatstaven voor voedsel.

“Het is momenteel te gemakkelijk voor bedrijven om met hun referenties op voedseletiketten op te scheppen, vooral met betrekking tot de impact op het milieu. We zien het bijna elke dag.

“We hebben een kader nodig waarbinnen overeenstemming wordt bereikt over welke effecten moeten worden verantwoord, en dan moeten we richtlijnen geven om toezicht te houden op die effecten.”

Mede-oprichter en Executive Director van OmniAction, Lise Colyer, leidt ook de redactie bij Quota.Media. Zij voegt toe, “Een derde van alle uitstoot van broeikasgassen is afkomstig van agrifood; experts beschrijven de toeleveringsketen als geplaagd door kinder- en dwangarbeid; en slecht en ontoereikend voedsel is de grootste moordenaar ter wereld. Dit is een urgente zaak.

“Elke CEO ervaart directe of indirecte druk rond duurzaamheid en ESG-rapportage.”

Wetenschappelijke experts van de Verenigde Naties hebben gezegd dat de werkelijke gevolgen van het voedselsysteem, waaronder slechte arbeidsrechten en milieupraktijken, de samenleving twee keer de waarde van de sector kosten: $ 19,8 biljoen dollar. Dit werd benadrukt in het True Value of Food-rapport van het Food Reform for Sustainability & Health-project van de World Business Council for Sustainable Development.

OmniAction zal voortdurende gegevensverbeteringen beheren en deze doorgeven voor een volledig kader dat ingaat op de impact op het milieu, arbeidsrechten, landsoevereiniteit, voedselveiligheid en voeding.

Dit zal ondersteuning bieden aan een consumentenomgeving die gezondheid en duurzaamheid bevordert. En dit zal op zijn beurt veranderingen in de industrie en de beleidsomgevingen stimuleren.

Het lanceringsteam nodigt geïnteresseerden uit om hun interesse te registreren en deel te nemen aan het officiële lanceringsevenement.

Contacts

Lise Colyer

lise@omniaction.org
+44 (0)7896 503 804

Check out our twitter: @NewsNovumpr