23:44 uur 03-01-2022

Robert J. Giuffra Jr. en Scott Miller worden co-voorzitters van Sullivan & Cromwell LLP

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Sullivan & Cromwell LLP heeft vandaag aangekondigd dat Robert J. Giuffra Jr. en Scott Miller met ingang van 1 januari 2022 co-voorzitters van de firma zijn geworden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220103005207/nl/

Robert Giuffra and Scott Miller become Co-Chairs of Sullivan & Cromwell LLP. (Photo: Sullivan & Cromwell LLP)

Robert Giuffra and Scott Miller become Co-Chairs of Sullivan & Cromwell LLP. (Photo: Sullivan & Cromwell LLP)

Dhr. Giuffra en dhr. Miller zijn sinds januari 2021 vice-voorzitters van de firma. Zij volgen Joseph C. Shenker op, de voorzitter van het kantoor sinds 2010, die naast zijn actieve klantenpraktijk als senior voorzitter in het directiecomité van het bedrijf zitting zal blijven nemen.

“Sinds de dagen van onze oprichters betoont Sullivan & Cromwell een niet-aflatende toewijding aan onze klanten, onze mensen en onze gemeenschappen,” aldus dhr. Schenker. “Bob en Scott zijn een voorbeeld van deze kwaliteiten. Ze hebben zich lang geleden gevestigd als vertrouwde adviseurs wiens complementaire sterke punten in procesvoering en ondernemingsrecht de brede reikwijdte van het werk dat we doen voor onze klanten over de hele wereld weerspiegelen.”

“De internationale praktijk van onze firma en het vermogen om geïntegreerde klantenservice te bieden via ons netwerk van 13 kantoren verspreid over vier continenten, zijn cruciaal voor ons succes,” verklaarde dhr. Miller. “Meer dan de helft van de klanten van ons kantoor heeft het hoofdkwartier buiten de Verenigde Staten, en Bob en ik hebben elk onze loopbaan besteed aan het afhandelen van de meest complexe grensoverschrijdende zaken van onze klanten. Naarmate de wereld nog geïntegreerder raakt en de problemen waarmee klanten worden geconfronteerd complexer worden, verwachten we dat onze wereldwijde praktijk een aandrijvende factor zal zijn voor het aanhoudende succes van ons kantoor.”

“Ik ben vereerd om met Scott en onze partners samen te werken om voort te bouwen op de sterke cultuur van uitmuntendheid, innovatie en toewijding van onze firma aan onze klanten en elkaar,” stelde dhr. Giuffra. “Al 143 jaar is ons model beproefd en bewezen: de beste advocaten aanwerven en opleiden om samen te werken om onze cliënten te helpen hun meest kritieke uitdagingen op te lossen en hun meest waardevolle kansen te benutten.”

Dhr. Giuffra, een nationaal prominente procesadvocaat, trad in 1989 in dienst bij S&C nadat hij als advocaat had gewerkt bij opperrechter William Rehnquist van het Amerikaans Hooggerechtshof en rechter Ralph Winter van het Amerikaans Hof van Beroep voor het tweede circuit. Hij is gevestigd in New York en is sinds 2007 lid van het managementcomité van Sullivan & Cromwell. Als fellow van het American College of Trial Lawyers en de International Academy of Trial Lawyers heeft hij met succes de cliënten van het kantoor vertegenwoordigd in processen van miljarden dollars, rechtszaken en overheidsonderzoeken. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het overwinnen van enkele van de grootste bedrijfscrises van de afgelopen 20 jaar, waaronder het faillissement van Enron, de boekhoudfraude bij Computer Associates en HealthSouth Corporation, de financiële crisis, en de dieselemissiecrisis van Volkswagen waarbij hij diende als nationaal coördinerend adviseur van de autofabrikant. Tot zijn huidige klanten behoren Allianz, Goldman Sachs, Stellantis, UBS en Volkswagen. Hij heeft Raden van Bestuur en directeuren, CEO’s, hoge ambtenaren, vooraanstaande families, advocatenkantoren en professionele sportteams vertegenwoordigd.

Dhr. Miller, een vooraanstaande bedrijfsadviseur, trad in 1986 in dienst bij S&C nadat hij als advocaat had gewerkt bij rechter William A. Norris van het Amerikaans Hof van Beroep voor het negende circuit. Hij behandelt routinematig fusies en overnames van miljarden dollars, kapitaalmarkten en andere strategische transacties, interne en overheidsonderzoeken en andere bedrijfscrises. Hij is nu gevestigd in New York en is sinds 2014 lid van het managementcomité van het kantoor en coördineert onze Amerikaanse en Europese zakelijke praktijken. Hij heeft gewerkt aan fusies en overnames en effectentransacties in meer dan 20 landen, waaronder de eerste privatisering in Italië en de eerste Duitse LBO. Hij vertegenwoordigde Fiat Chrysler in de fusie van $ 60 miljard met Peugeot, die de wereldwijde auto-industrie veranderde door de oprichting van Stellantis. Eerder vertegenwoordigde hij Fiat in verband met de redding van Chrysler in 2009, Ferrari bij de beursgang in 2015 en Alcan bij het afweren van een vijandig overnamebod van Alcoa en bij de overname van $ 46 miljard van het bedrijf door Rio Tinto. Hij vertegenwoordigt DISH Network al twee decennia lang en recentelijk in een reeks transacties die het bedrijf hielpen bij het vormen en financieren van zijn landelijke draadloze communicatienetwerk. Hij heeft onlangs ook een voortrekkersrol gespeeld op de SPAC-markt, waar hij onder meer DraftKings vertegenwoordigde in de de-SPAC-beursnotering en andere acquisities en financieringen om een van ‘s werelds grootste digitale sportentertainment- en gamingbedrijven te creëren, en de Ermenegildo Zegna Group in zijn fusie met een SPAC gesponsord door Investindustrial waardoor Zegna een NYSE-beursgenoteerd bedrijf werd, met een initiële marktkapitalisatie van meer dan $ 3 miljard.

Dhr. Giuffra is afgestudeerd aan Princeton University en Yale Law School. Hij heeft gediend als Chief Counsel van de Amerikaanse Bankcommissie van de Senaat en als voorzitter van de Federale Orde van Advocaten. Hij is lid van de Permanente Commissie voor toegang tot de rechter in New York en van het Permanent Comité voor praktijk- en procedureregels van de Amerikaanse rechtbanken. Hij is voorzitter van de American Swiss Foundation.

Dhr. Miller is afgestudeerd aan Arizona State University en Columbia Law School. Hij was managing partner van het Palo Alto-kantoor van Sullivan & Cromwell en was gevestigd in de kantoren van het bedrijf in Londen en Los Angeles. Hij is een trustee van de United States Council for International Business.

Over Sullivan & Cromwell LLP

Sullivan & Cromwell LLP is een wereldwijd advocatenkantoor dat adviseert over belangrijke rechtszaken, bedrijfsonderzoeken en complexe regelgevende, grote binnenlandse en grensoverschrijdende fusies en overnames, financiële, bedrijfs- en herstructureringstransacties, belasting- en vermogensplanningskwesties. Sullivan & Cromwell, opgericht in 1879, heeft ongeveer 900 advocaten in kantoren in New York, Washington, Los Angeles, Palo Alto, Londen, Frankfurt, Parijs, Brussel, Hongkong, Peking, Tokio, Melbourne en Sydney.

Contacts

Matthew J. Corrigan

corriganm@sullcrom.com
+1 (212) 558-4906

Check out our twitter: @NewsNovumpr