19:33 uur 21-12-2021

Hexion Inc. kondigt uitbreiding van locatie in Pernis aan

COLUMBUS, Ohio–(BUSINESS WIRE)– Hexion Inc. (‘Hexion’) heeft vandaag plannen aangekondigd om de productie van epichloorhydrine (ECH) in de productielocatie in Pernis, Nederland, uit te breiden en na voltooiing ook gebruik te maken van duurzamere technologieën.

Als onderdeel van het bredere investeringsplan van de bedrijfseenheid Coating en composieten van Hexion om innovatie en groei te stimuleren in lijn met de algehele duurzaamheidsverbintenis van het bedrijf, voegt de geplande uitbreiding 25.000 ton aan jaarlijkse capaciteit toe en gebruikt biobased hernieuwbare grondstoffen door gebruik te maken van glycerine-naar-epichloorhydrine (glycerin-to-epichlorohydrin, GTE)-productietechnologie en ondersteunt de vermindering van de totale energie-intensiteit van de ECH-productie op de locatie in Pernis.

“Deze uitbreiding stelt ons in staat om onze klanten efficiënt van dienst te zijn terwijl ze groeien en ook om de epoxy-activiteiten beter af te stemmen op de toekomstige duurzaamheidstrends op de langere termijn”, zei Ann Frederix, senior vice-president, coatings en composieten.

De geplande uitbreiding vindt in de komende drie jaar plaats en het opstarten van de productie wordt eind 2024 verwacht.

Over het bedrijf

Hexion Inc., gevestigd in Columbus, Ohio, is een wereldleider in thermohardende harsen. Hexion Inc. bedient de wereldwijde lijm-, coating-, composiet- en industriële markten via een breed scala aan thermohardende technologieën, speciale producten en technische ondersteuning voor klanten in een breed scala aan toepassingen en industrieën. Aanvullende informatie over Hexion Inc. en zijn producten is beschikbaar op www.hexion.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor investeerders en de media:
John Kompa

614-225-2223

john.kompa@hexion.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr