01:38 uur 21-12-2021

Equinor en Cognite gaan partnerschap aan om digitale ambities binnen wereldwijde marketing en levering te versnellen

Oslo, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Cognite heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met Equinor (OSE: EQNR, NYSE: EQNR), een wereldwijd toonaangevend energiebedrijf, om de datacapaciteiten van Equinor uit te breiden en de digitale ambities van het bedrijf te ondersteunen.

Door gebruik te maken van de industriële DataOps-technologie van Cognite, Cognite Data Fusion®, als een module in de OMNIA-gegevensarchitectuur van Equinor, gebouwd op de Microsoft Azure-cloud, zal een gezamenlijk team van Equinor en Cognite tools en oplossingen ontwikkelen en verkennen om de digitale ambities van Equinor te versnellen. Deze inspanningen omvatten het ontwikkelen van gegevensgestuurde inzichten binnen marketing en levering en andere zakelijke gebieden in de wereldwijde voetafdruk en activaportfolio van Equinor.

De ambitie van Equinor is om een geavanceerd analytisch ecosysteem te ontwikkelen met zeer toegankelijke gegevens en inzichten die worden gegenereerd door middel van verbeterde digitale mogelijkheden. Equinor en Cognite bouwen in samenwerking met Microsoft oplossingen om gegevens vrij te maken en te contextualiseren, waardoor een concurrentievoordeel wordt gecreëerd in zeer complexe en dynamische wereldwijde markten. Het partnerschap richt zich op het opbouwen van een toekomstbestendige gegevensarchitectuur, nieuwe manieren van werken en het versnellen van extractie en contextualisering van gegevens.

“Door gebruik te maken van de technologie en competentie van Cognite en Microsoft, in nauwe samenwerking met onze eigen teams, stimuleren we onze ambitie om een leidende rol te spelen in de digitale opmars op de wereldwijde grondstoffenmarkten”’, zei Ann-Elisabeth Serck-Hanssen, SVP marketing en levering bij Equinor.

“Bevrijding, integratie en contextualisering van gegevens is een belangrijke versneller en een kritiek onderscheidend criterium in de markten van de toekomst, en het is de ambitie van Equinor om een leider te worden in de manier waarop we gegevens beheren en er inzichten uit halen”, zei Torbjørn Folgerø, SVP Enterprise Digital bij Equinor.

Met gecontextualiseerde gegevens kan Equinor toegankelijke gegevensmodellen en analyses ontwikkelen, waardoor werknemers continu competitieve inzichten en stresstesthypothesen kunnen ontwikkelen.

“We zijn erg trots om een partnerschap aan te gaan met Equinor, een wereldwijd toonaangevend energiebedrijf met een wereldwijde portfolio van marktactiviteiten”, zei Dr. John Markus Lervik, CEO en medeoprichter van Cognite. “Gegevensbevrijding en DataOps zijn in commerciële operaties een belangrijk onderscheidend criterium voor Equinor op de wereldwijde energiemarkten en een cruciale factor voor de volgende generatie beslissingsondersteuning, kwaliteit, veerkracht en concurrentievermogen. Samenwerken met Equinor om hun digitale ambities te helpen ondersteunen, is niet alleen een geweldige kans om de kracht van gecontextualiseerde gegevens te demonstreren, maar ook om de waarde van hecht multifunctioneel teamwerk te laten zien.”

Over Equinor

Equinor ontwikkelt oplossingen voor olie, gas en nieuwe energie voor nu en de toekomst, waarbij natuurlijke hulpbronnen worden omgezet in energie voor mensen en vooruitgang voor de samenleving. Equinor heeft meer dan 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van olie en gas op het Noorse continentale plat en is nu actief in meer dan 30 landen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Stavanger, Noorwegen, is genoteerd aan de beurzen van New York en Oslo en heeft wereldwijd ongeveer 22.000 mensen in dienst.

Over Cognite

Cognite is een wereldwijd industrieel SaaS-bedrijf dat is opgericht met één duidelijke visie: industriële bedrijven snel voorzien van gecontextualiseerde, betrouwbare en toegankelijke gegevens om de volledige digitale transformatie van zware activa-industrieën over de hele wereld te stimuleren. Ons belangrijkste industriële DataOps-platform, Cognite Data Fusion® stelt industriële gegevens- en domeingebruikers in staat om snel en veilig samen te werken om industriële AI-oplossingen en -toepassingen te ontwikkelen, te operationaliseren en op te schalen om zowel winstgevendheid als duurzaamheid te leveren. Bezoek ons op www.cognite.com en volg ons op Twitter en LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de pers – Equinor
Magnus Franzen Eidsvold,

manager mediarelaties

mfei@equinor.com

Contactpersoon voor de pers – Cognite
Michelle Holford

Wereldwijde PR-Lead- Cognite

michelle.holford@cognite.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr