11:45 uur 21-12-2021

Accsys verbetert Accoya®-productie met hi-tech nieuwe Arnhemse houtverwerkingsapparatuur

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Accsys, maker van duurzame Accoya®– en Tricoya®-houtbouwproducten, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in het upgraden van zijn productiemogelijkheden: een nieuwe houtverwerkingsmachine en -proces is nu de inbedrijfstellingsfase ingegaan in de vlaggenschipfaciliteit in Arnhem, Nederland.

Intern bekend als ‘Stacker II’, zal de nieuwe apparatuur aanzienlijke verbeteringen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en efficiëntie bieden bij het sorteren en voorbereiden van het duurzaam geproduceerde onbewerkte hout dat via het unieke en gepatenteerde acetyleringsproces van het bedrijf wordt omgezet in ultrahoogwaardig Accoya®-hout.

Op 14 december werd het lint op Stacker II doorgesneden, wat de voortgang markeerde naar de inbedrijfstellingsfase na het gedetailleerde ontwerp en de engineering om te voldoen aan de specifieke behoeften en vereisten van Accsys, en de daadwerkelijke installatie. Een internationaal team van Accsys-collega’s en -aannemers werkte samen om het project volgens schema en binnen het budget op gang te houden, parallel aan de toevoeging van de vierde acetyleringsreactor van de locatie.

Na het inbedrijfstellingsproces zal Stacker II naar verwachting zijn werksnelheid en -capaciteit in de eerste paar maanden van 2022 opvoeren. De door de nieuwe machines geleverde hogere doorvoer zal worden afgestemd op de voltooiing en werking van de vierde reactor, waardoor de jaarlijkse productiecapaciteit van Accoya-hout op de locatie met 25% zal toenemen van 60.000 m3 tot 80.000 m3.

Francis Lenders, Site Managing Director voor Accsys Arnhem, stelde:

“We streven ernaar om onze klanten tevreden te stellen, en de wens van over de hele wereld naar meer Accoya heeft onze snelle expansie in de afgelopen jaren gestimuleerd. Deze mijlpaal maakt deel uit van de wereldwijde groeistrategie van Accsys om tot 2025 een vijf keer hogere capaciteit op te bouwen, en dit realiseren zoals gepland in 2019, ondanks de veranderende coronavirussituatie, is een geweldige prestatie waar we allemaal trots op zijn.

De toevoeging van Stacker II, met binnenkort de verhoogde productiecapaciteit van onze nieuwe reactor, zal ons helpen de wereld meer te bieden – en zal ons helpen ons veiligheidsniveau voor onze collega’s en de kwaliteit van onze producten hier in Arnhem verder te verbeteren.”

EINDE

Ga voor meer informatie naar

www.accsysplc.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen:

Peter Bangham

Communications Manager

communications@accsysplc.com

Algemene vragen:

info@accsysplc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr