09:17 uur 20-12-2021

MedApp nieuwe partner van VGZ: “Samen het leven met medicijnen makkelijker maken”

EINDHOVEN, the Netherlands–(BUSINESS WIRE)– MedApp is vanaf 1 januari 2022 de trotse partner van Coöperatie VGZ. Dit betekent dat MedApp actief gaat samenwerken met de zorgverzekeraar om het leven van mensen met medicijnen makkelijker te maken.

Pit Janssen, apotheker en mede-oprichter van MedApp, is trots op deze samenwerking: “Het is mooi om te zien dat een grote zorgverzekeraar als VGZ ook het belang van het goed innemen van je medicijnen inziet. Samen met Coöperatie VGZ gaan we het leven van veel mensen met een chronische aandoening makkelijker maken.

Dankzij onze handige app, met medicijnwekker, vergeten mensen nooit meer een inname en hebben ze altijd inzicht in hun medicatie en hun therapietrouw. Patiënten kunnen hun medicatie-innames inzien, zodat ze altijd weten hoe goed ze medicijnen innemen. Deze medicatie-innames kunnen ze eenvoudig delen met de huisarts, zodat die inzage krijgt in het medicijngebruik van de patiënt en deze beter kan helpen.

Ook kun je de medicijnvoorraad makkelijk bijhouden via de app. Is de voorraad bijna op, dan leveren wij gratis de medicijnen thuis.”

Extra service

MedApp gaat samen met Coöperatie VGZ verzekerden actief informeren over de online medicijnservice. Veel mensen weten (nog) niet dat het mogelijk om je medicatie automatisch thuis te laten bezorgen.

“Dit wordt een extra service voor onze leden”, zegt Chief Health Officer Marjo Visser van VGZ. “Zodat zij niet de deur uit hoeven in corona-tijd, als ze dat niet willen. Maar ook omdat het voor mensen gewoon makkelijker is, zeker voor diegenen die gewend zijn om veel online te kopen.”

Pit Janssen vult hierop aan: “Bovendien kan er nog veel gewonnen worden bij de service en het advies rondom medicatie. MedApp is vijf jaar geleden gestart om echt een verschil te maken voor mensen met een chronische aandoening. Het is mooi dat we samen met Coöperatie VGZ hier nu op verder kunnen bouwen.”

Online apotheek

Digitalisering van de zorg is een wens van veel patiënten en zorgmedewerkers. Het is tegenwoordig heel normaal dat de boodschappen, kleren en andere producten thuis worden bezorgd. Bij medicijnen is dat soms nog een brug te ver. Terwijl mensen die minder mobiel zijn, of te druk zijn om naar de apotheek te gaan, veel baat kunnen hebben bij een online apotheek.

“Wij zijn net zo betrouwbaar als een lokale apotheek. Sterker nog: op verschillende onderdelen gaan we nét een stapje verder. Service, advies en persoonlijk contact lijkt makkelijker bij de apotheek om de hoek. Maar dankzij onze unieke combinatie van slimme technologie en deskundige apotheekservice kunnen we mensen écht ondersteunen,” concludeert Janssen.

Over MedApp

MedApp is 6 jaar geleden opgericht in Eindhoven om het leven met medicijnen makkelijker te maken. Het bedrijf is een unieke combinatie van een tech-bedrijf en een online apotheek. MedApp heeft een app ontwikkeld waarmee een patiënt beter medicijnen inneemt en deze gratis thuisbezorgd krijgt.

Sinds 2021 is MedApp onderdeel van SHOP APOTHEKE EUROPE, één van de meest toonaangevende en snelgroeiende online apotheken in Europa.

————————————————————————————————————————————–

Noot voor de redactie. Niet ter publicatie.

Wilt u een afbeelding of logo van ons gebruiken, download dan onze mediakit, via https://medapp.nl/press/.

Contacts

Pit Janssen, apotheker en mede-oprichter van MedApp:

06-55890361

pit@medapp.nl.

Check out our twitter: @NewsNovumpr