20:45 uur 17-12-2021

Wejo ontketent het zakelijke potentieel van smart cities door te voorzien in livestream van parkeergegevens met toegevoegde waarde in heel Europa in samenwerking met toonaangevende Duitse autofabrikant

Nieuwe samenwerking met Wejo vergroot het bereik van EU-mobiliteitsoplossingen om de rijervaring te verbeteren en de parkeerinfrastructuur te ontlasten

MANCHESTER, Engeland–(BUSINESS WIRE)– De versterkte samenwerking brengt ‘first-to-market’ livestream-toegang tot parkeergebeurtenisgegevens in Wejo’s data-omgeving om elke smart city, mobiliteitsdienstverlener of infrastructuurbeheerder te helpen bij het identificeren van parkeermogelijkheden en steden. Mercedes-Benz Connectivity Services GmbH en Wejo zijn overeengekomen om de samenwerking uit te breiden naar nieuwe toepassingsgebieden om de realisatie van een echte smart city een stap dichterbij te brengen.

Deze volgende stap in de #DataForGood-strategie van Wejo wordt geholpen door een uitbreiding van een partnerschap tussen Mercedes-Benz Connectivity Services GmbH en Wejo, opgericht in 2019. De live stroom van geanonimiseerde voertuiggegevens zal dagelijks ongeveer 10-14 miljoen unieke parkeergebeurtenissen streamen van Mercedes-Benz-voertuigen in de EU.

“Met meer toepassingsgebieden om in de toekomst samen te werken, zijn we toegewijd aan het creëren van zakelijke waarde op de lange termijn ten behoeve van smart city-exploitanten en -eindgebruikers,” aldus Benoit Joly, EVP Automotive & Mobility bij Wejo. “We zijn erg verheugd om onze samenwerking met Mercedes-Benz Connectivity Services uit te breiden om samen slimmere, efficiëntere en veiligere reizen voor iedereen te blijven creëren.”

Deze uitgebreide samenwerking bouwt voort op het neutrale serverprogramma van Wejo. Live of on-demand, Wejo zet zich in voor gegevensprivacy om het juiste gebruik ervan te garanderen. Deze informatiestroom stroomlijnt uiteindelijk congestie en zorgt voor een vlottere parkeerervaring in het voordeel van chauffeurs.

Met miljoenen voertuigen over de hele wereld bevordert de realisatie van ‘live’ data de datagestuurde oplossingen van Wejo en levert nieuwe waarde aan een groeiend mobiliteitsecosysteem.

Producten | Wejo Traffic Intelligence

Over Wejo

Wejo is een wereldleider op het gebied van verbonden voertuiggegevens die zorgt voor een revolutie in de manier waarop we leven, werken en reizen door historische en realtime voertuiggegevens te transformeren en te interpreteren. Het bedrijf maakt slimmere mobiliteit mogelijk door biljoenen datapunten van 11,9 miljoen voertuigen en meer dan 60 miljard ritten wereldwijd te organiseren, verspreid over meerdere merken en modellen, en deze gegevensstromen vervolgens op grote schaal te standaardiseren en te verbeteren. Wejo werkt samen met ethische, gelijkgestemde bedrijven en organisaties om die gegevens om te zetten in inzichten die waarde voor consumenten ontsluiten. Met de meest uitgebreide en betrouwbare gegevens, informatie en inzichten draagt Wejo bij aan een slimmere, veiligere en duurzamere wereld voor iedereen. Wejo, opgericht in 2014, heeft meer dan 250 mensen in dienst en heeft kantoren in Manchester in het Verenigd Koninkrijk en in regio’s waar Wejo zaken doet over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar: www.wejo.com.

Over Mercedes-Benz Connectivity Services

MB Connectivity (mercedes-benz.com)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Antonio De Soto

Adesoto@peppercomm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr