01:28 uur 17-12-2021

Stem, Inc. neemt Also Energy Holdings, Inc. over, een wereldleider in software voor het beheer van zonne-energie-activa

Overname om twee softwaregerichte bedrijven voor hernieuwbare energie die de energietransitie leiden te combineren

De bijdragende transactie zal naar verwachting de groeiende, terugkerende software-inkomsten van Stem versnellen en de marges verhogen

Onderstreept de focus van Stem op het uitbreiden van het wereldwijde bereik en het leveren van softwareproducten met hoge marges aan front-of-meter-, en commerciële en industriële klanten

Breidt activa onder beheer uit met 32,5 GW en internationale aanwezigheid naar meer dan 50 landen

SAN FRANCISCO en BOULDER, Colorado–(BUSINESS WIRE)– Stem, Inc. (‘Stem’ of ‘het bedrijf’) (NYSE: STEM), een wereldleider in door kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) aangestuurde software en diensten voor energieopslag, en Also Energy Holdings, Inc. (‘AlsoEnergy’), een wereldleider in software voor het beheer van zonne-energie-activa, hebben vandaag aangekondigd dat de bedrijven een definitieve overeenkomst zijn aangegaan waarbij Stem AlsoEnergy zal overnemen via een aandelen- en contante transactie.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Stem alle uitstaande aandelen van AlsoEnergy zonder contant geld op een schuldvrije basis verwerven voor een totale aankoopprijs van $ 695 miljoen, bestaande uit ongeveer 75 procent van de totale vergoeding in contanten en ongeveer 25 procent in gewone aandelen van Stem.

Overnameoverzicht

De transactie combineert de unieke capaciteiten van Stem voor opslagoptimalisatie met de marktleidende software voor het monitoren en regelen van de prestaties van zonne-energie-activa van AlsoEnergy om een overtuigende allesomvattende oplossing te bieden voor projecten op het gebied van hernieuwbare energie. Daarnaast biedt Stem haar slimme energieopslagoplossingen aan bestaande front-of-meter-, en commerciële en industriële klanten van AlsoEnergy aan, die tegenwoordig over het algemeen een beperkte opslagcapaciteit hebben voor hun zonne-energie-activa. AlsoEnergy krijgt eerder inzicht in projecten voor zonne-energie plus opslag via het uitgebreide klanten- en partnernetwerk van Stem.

AlsoEnergy is in 2007 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Boulder, Colorado, en is een wereldleider in prestatie-, analyse-, monitoring- en controleoplossingen met 32,5 gigawatt (GW) aan zonne-energie-activa in beheer (assets under management, AUM) in meer dan 50 landen. AlsoEnergy contracteert met en bedient meerdere belanghebbenden in het zonne-energie-ecosysteem, waaronder ontwikkelaars, eigenaren van activa, exploitatie en onderhoud (operations and maintenance, O&M) aannemers, commerciële klanten en nutsbedrijven. In de twaalf maanden eindigend op 31 december 2020 genereerde AlsoEnergy ongeveer $ 49 miljoen aan omzet en een brutomarge van 60% over haar software-, grid edge-monitoring-, controle- en serviceactiviteiten. Van de activa onder beheer van AlsoEnergy, zowel qua locatie als qua capaciteit, is momenteel slechts aan een minimale hoeveelheid energieopslag gekoppeld.

Toelichting van het management

John Carrington, Chief Executive Officer van Stem, merkte op: “Door deze onmiddellijk bijdragende transactie biedt een gecombineerde Stem en AlsoEnergy de unieke software, controles en analysemogelijkheden om de energietransitie naar een hernieuwbare, koolstofarme toekomst te versnellen. Aangezien de accuopslag- en zonne-energie-branche een enorme wereldwijde groei blijven doormaken, zullen ontwikkelaars, eigenaren van activa en nutsbedrijven steeds meer kijken naar onze gecombineerde softwaremogelijkheden om een uniform platform te bieden voor energie-intelligentie dat de projectprestaties verbetert. Het gecombineerde bedrijf levert een AI-gestuurd softwareaanbod waarvan we verwachten dat deze het activabeheer van onze klanten zal vereenvoudigen, hun projectrendement zal verhogen en ons eigen groeitraject zal versnellen. Belangrijk is dat deze overname naar verwachting onmiddellijk zal bijdragen aan zowel de brutomarge als de EBITDA voordat commerciële synergiën worden gerealiseerd, die naar onze mening significant en overtuigend zijn. Deze overname onderstreept onze focus op het uitbreiden van het wereldwijde bereik van Stem en het leveren van marktleidende softwareproducten met hoge marges aan onze klanten.”

Robert Schaefer, Chief Executive Officer van AlsoEnergy, zei: “Het combineren van ons bedrijf met Stem ontsluit enorme waarde voor klanten, aangezien ze zich steeds meer richten op het integreren van zonne-energie- en energieopslagactiva om de financiële prestaties te optimaliseren. De software, toegang tot gegevens en technische mogelijkheden van onze gecombineerde bedrijven brengen het volgende niveau van controle en optimalisatie in het toonaangevende monitoringaanbod van AlsoEnergy, waardoor één enkele leverancier voor softwarediensten in het zonne-energie- en opslaglandschap mogelijk wordt. We zijn verheugd om lid te worden van het Stem-team en samen zijn we ervan overtuigd dat ons gecombineerde softwareaanbod een cruciaal element zal worden voor het creëren van de toekomst van het netwerk.”

Strategisch en financiële hoogtepunten

  • Klantwaarde en innovatie: Stelt klanten in staat om sneller projectwaarde te creëren en te maximaliseren met het gecombineerde bedrijf dat edge-controles en een software-as-a-service (SaaS)-oplossing levert. Er wordt verwacht dat klanten profiteren van één samenhangende kijk op het beheren en optimaliseren van hun hernieuwbare en opslagactiva.
  • SaaS-evolutie: Versnelt de groeiende en terugkerende inkomsten en margebijdrage van Stem van software verder door de toevoeging van de SaaS-aanbiedingen van AlsoEnergy. Stem brengt haar unieke, AI-gestuurde benadering naar de software van AlsoEnergy om de efficiëntie voor klanten te vergroten.
  • Marktuitbreiding: Biedt aanzienlijke mogelijkheden voor cross-selling en benutting van het uitgebreide klantenbestand van elk platform. Momenteel is slechts 30% van de klanten van AlsoEnergy klant van Stem, wat wijst op aanzienlijke groeimogelijkheden.
  • Waardevolle dataset: Zal gebruikmaken van een waardevolle dataset van de bedrijfsgeschiedenis van zonne-energie en opslag. Via het allerbeste AI-gestuurde analyseplatform, Athena®, van Stem en het PowerTrack-platform van AlsoEnergy, wordt verwacht dat het gecombineerde bedrijf de toekomstige softwareontwikkeling en -prestaties zal verbeteren, terwijl het concurrentieverschil van het gecombineerde bedrijf wordt vergroot.
  • Groot, internationaal klantenbestand: Breidt de geografische voetafdruk van het gecombineerde bedrijf uit naar meer dan 50 landen. AlsoEnergy heeft een sterke basis van ondernemingen, ontwikkelaars en nutsbedrijven als klant om de bestaande partners en klanten van Stem verder aan te vullen.

Geselecteerde transactiedetails

Het aantal aandelen dat wordt uitgegeven voor het aandelengedeelte van de transactieprijs wordt gebaseerd op het eenvoudige gemiddelde van de naar volume gewogen gemiddelde prijs van de gewone aandelen van Stem voor elke handelsdag in december 2021. Het contante deel van de transactievergoeding, dat onderhevig is aan de gebruikelijke aanpassingen van het werkkapitaal, wordt volledig betaald uit de bestaande contanten op de balans van Stem.

Het aandelengedeelte van de vergoeding wordt uitgegeven op basis van de vrijstelling van registratie onder de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, bepaald door Sectie 4(a)(2) daarvan, en is onderworpen aan een blokkering voor een periode van minimaal zes maanden.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door regulerende instanties en andere gebruikelijke overnamevoorwaarden. De transactie wordt naar verwachting afgerond in het eerste kwartaal van 2022.

Nomura Greentech was financieel adviseur van Stem en Gibson, Dunn & Crutcher LLP was juridisch adviseur van Stem. William Blair was financieel adviseur van AlsoEnergy en Goodmans LLP was juridisch adviseur van AlsoEnergy.

Informatie over conferentiegesprekken van het management

Stem houdt op donderdag 16 december 2021 om 8.30 uur Eastern Time een conferentiegesprek om deze transactie te bespreken. Het conferentiegesprek is toegankelijk via een live webcast op een alleen-luisteren-basis op de Evenementen- en presentatiepagina van het gedeelte Investeerdersrelaties van de website van het bedrijf op https://investors.stem.com/events-and-presentations. Het gesprek kan ook live via de telefoon worden beluistert door te bellen naar (877) 705-6003 of voor internationale bellers door te bellen naar (201) 493-6725 en te verwijzen naar Stem. Een herhaling van het conferentiegesprek is kort na het gesprek beschikbaar en is toegankelijk door te bellen naar (844) 512-2921 of voor internationale bellers door te bellen naar (412) 317-6671. De toegangscode voor de herhaling is 13725741. Een archief van de webcast is gedurende een maand na het gesprek beschikbaar op de website van het bedrijf op https://investors.stem.com/overview.

Over Stem, Inc.

Stem (NYSE: STEM) biedt oplossingen die de uitdagingen van de huidige dynamische energiemarkt aangaan. Door geavanceerde oplossingen voor energieopslag te combineren met Athena®, een AI-aangedreven analyseplatform van wereldklasse, stelt Stem klanten en partners in staat het energieverbruik te optimaliseren door automatisch te schakelen tussen accuvermogen, opwekking op locatie en netstroom. De oplossingen van Stem helpen zakelijke klanten te profiteren van een schone, adaptieve energie-infrastructuur en om een breed scala aan doelen te bereiken, waaronder kostenreductie, veerkracht, duurzaamheid, milieu- en bedrijfsverantwoordelijkheid en innovatie. Stem biedt ook volledige ondersteuning voor zonne-energiepartners die geïnteresseerd zijn in het toevoegen van opslag aan alleenstaande, gemeenschaps- of commerciële zonne-energieprojecten – zowel voor als achter de meter. Ga voor meer informatie naar www.stem.com.

Over AlsoEnergy

AlsoEnergy biedt complete geavanceerde oplossingen voor controle, monitoring en beheer van zonnepanelen en zonne-energie plus opslagactiva. Dit omvat geïntegreerde software- en hardwaresystemen voor DAS, SCADA en besturing van energiecentrales, samen met diensten die de levenscyclus van het project dekken, van systeemontwerp en ontwikkeling tot installatie, inbedrijfstelling en ondersteuning. AlsoEnergy biedt technologische oplossingen voor meer dan 30 GW aan productie in meer dan 50 landen over de hele wereld. Het biedt regionale expertise op alle wereldmarkten met behulp van verkoop- en servicekantoren in Duitsland, Japan en India, naast het Amerikaanse hoofdkantoor. Ga voor meer informatie naar www.alsoenergy.com.

Waarschuwingsbericht inzake toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat ‘toekomstgerichte verklaringen’ in de zin van Sectie 27A van de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd, en Sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934, zoals gewijzigd. De meningen, prognoses, projecties, het verwachte tijdschema voor het voltooien van de voorgestelde transactie, voordelen en synergiën van de voorgestelde transactie, toekomstige kansen voor het gecombineerde bedrijf en de producten, toekomstige financiële prestaties en alle andere verklaringen met betrekking tot toekomstige verwachtingen, overtuigingen, plannen, doelstellingen, financiële omstandigheden, veronderstellingen of toekomstige gebeurtenissen of prestaties die geen historische feiten zijn, zijn toekomstgerichte verklaringen in de zin van de federale effectenwetgeving. Stem kan geen garantie geven dat dergelijke verwachtingen juist zullen blijken te zijn. Deze verklaringen zijn onderhevig aan verschillende risico’s en onzekerheden, waaronder het voldoen aan de voorwaarden voor het sluiten van de transactie; de timing om de voorgestelde transactie te voltooien; het risico dat de beoogde transactie niet plaatsvindt; negatieve effecten van de duur van de transactie; het niet behouden van het belangrijkste management en werknemers van AlsoEnergy en haar dochterondernemingen; problemen of vertragingen in de succesvolle integratie van de activiteiten van AlsoEnergy met die van het bedrijf, inclusief het maken of ervaren van onverwachte kosten of vertragingen of moeilijkheden, die kunnen leiden tot extra eisen aan de middelen, systemen, procedures en controles van het bedrijf, verstoring van lopende zaken en het afleiden van de aandacht van het management van andere zakelijke aangelegenheden; moeilijkheden of vertragingen bij de succesvolle overgang van de informatietechnologiesystemen van AlsoEnergy naar die van het bedrijf, evenals risico’s die verband houden met andere integratie of overgang van de activiteiten, systemen en personeel van AlsoEnergy; falen of onvermogen om groeistrategieën tijdig te implementeren; ongunstige reacties op de voorgenomen transactie van klanten, concurrenten, leveranciers of werknemers; de mogelijkheid dat bepaalde veronderstellingen met betrekking tot de activiteiten van AlsoEnergy of de beoogde transacties onjuist zouden kunnen blijken te zijn; en andere risicofactoren die worden besproken in de meest recente 10-K van Stem, evenals de andere deponeringen bij de SEC, die beschikbaar zijn op de internetsite van de SEC (http://www.sec.gov). Als een of meer van deze of andere risico’s of onzekerheden zich voordoen (of de gevolgen van dergelijke ontwikkelingsveranderingen), of als onze onderliggende veronderstellingen onjuist blijken te zijn, kunnen de werkelijke resultaten aanzienlijk verschillen van de resultaten die worden weergegeven in onze toekomstgerichte verklaringen. De toekomstgerichte verklaringen gelden alleen vanaf de datum van dit persbericht, en Stem wijst elke intentie of verplichting om dergelijke verklaringen openbaar bij te werken of te herzien af, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of op enige andere manier.

Branche- en marktgegevens

In deze release vertrouwt Stem op en verwijst naar bepaalde informatie en statistieken die zijn verkregen van externe bronnen die zij betrouwbaar acht, waaronder rapporten van marktonderzoeksbureaus. Het bedrijf heeft de juistheid of volledigheid van dergelijke informatie van derden niet onafhankelijk geverifieerd. Deze release kan handelsmerken, dienstmerken, handelsnamen en auteursrechten van andere bedrijven bevatten, die eigendom zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stem contactpersoon voor de media
Cory Ziskind, ICR

stemPR@icrinc.com

Stem contactpersonen voor investeerders
Ted Durbin, Stem

Marc Silverberg, ICR

IR@stem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr