12:47 uur 14-12-2021

ESG Clean Energy tekent intentieverklaring met Ethatec GmbH om koolstofvrije energieopwekking te gebruiken voor productie van ethanol

FRANKFURT, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– ESG Clean Energy, LLC, ontwikkelaars van oplossingen voor netto-nul gedistribueerde energieopwekking en productie van schone energie, kondigde vandaag aan dat het een intentieverklaring (LOI) heeft ondertekend met Ethatec GmbH voor het gebruik van ESG’s gepatenteerde CO2-vrije energieopwekkingstechnologie om de productie van ethanol van dat bedrijf van energie te voorzien.

In het kader van de LOI zal het in de VS gevestigde ESG Clean Energy haar gepatenteerde systeem voor het afvangen van koolstof leveren, zodat Ethatec GmbH verschillende producten op een duurzame manier kan produceren, terwijl wordt voorkomen dat er jaarlijks tonnen koolstofdioxide in de atmosfeer terechtkomen.

Ethatec gebruikt een uniek proces waarbij gebruik wordt gemaakt van afval van bakkerijen en pizzafabrieken (oud brood, deeg en ander voedsel op basis van zetmeel). De methode omvat het eerst vermalen en mengen van het ruwe afval met water voordat het in een hamermolen wordt gevoerd. De resulterende vloeistof wordt vervolgens gemengd met water en enzymen en verwarmd in een meertraps maischproces om het zetmeel te versuikeren. Dit wordt vervolgens gekoeld en in fermentatietanks gevoerd. Daarna wordt gist toegevoegd voor alcoholische fermentatie van de suiker en na 72 uur wordt het mengsel toegevoerd aan een destillatiesysteem waar de ethanol wordt verkregen. Met dit unieke systeem kan Ethatec ook andere producten produceren en maken, waaronder biogas en stikstofkunstmest.

Om te voldoen aan de groeiende vraag naar energie voor hun productieproces, zijn aanzienlijke hoeveelheden energie nodig om de activiteiten op gang te houden. Door gebruik te maken van het ESG Clean Energy-systeem voor het afvangen van koolstofemissies, zal Ethec in staat zijn om aardgas te gebruiken om hun fabrieken van energie te voorzien en tegelijkertijd een netto-nul koolstofvoetafdruk te bereiken.

“We zijn verheugd om de nieuwe mogelijkheden met Ethec te verkennen en te zien hoe ons koolstofafvangsysteem hun unieke productiesysteem kan verbeteren,” aldus Lutz Deyerling, Vice President European Operations and Corporate Finance bij ESG Clean Energy. “Door hun systeem te combineren met ESG’s koolstofafvangtechnologie ontstaat een van de meest milieuvriendelijke systemen in de hedendaagse industrie.”

Het ESG-systeem is echt uniek met zijn vermogen om te zorgen voor een netto-nul koolstofresultaat via een conventionele verbrandingsmotor op aardgas zonder verlies van efficiëntie.

Uitlaatgas bevat een aanzienlijke hoeveelheid waterdamp en CO2 als natuurlijk voorkomende bijproducten van het verbrandingsproces. Door deze twee elementen te scheiden, kan het ESG-systeem gedestilleerd water produceren – en andere grondstoffen zoals ureum, methanol en gerecyclede kunststoffen – terwijl het bijna 100% van de CO2 afvangt.

Hiermee wordt een energieproductie met een netto-nul koolstofvoetafdruk bereikt.

Naast het opwekken van elektrische energie kan het ESG-systeem ook worden gebruikt in een aantal verschillende omgevingen, waaronder:

Kunststofrecyclingactiviteiten– Kunnen betaalbaarder en veiliger voor het milieu worden gemaakt door goedkope, CO2-vrije warmte te leveren die essentieel is voor de verwerking ervan.

Stikstofverwijdering – Kan efficiënter en schoner worden gedaan. Stikstof kan algenbloei veroorzaken in afvalwaterzuiveringsinstallaties en is een risico voor de menselijke gezondheid, dus de verwijdering ervan is een opkomend, wereldwijd probleem geworden.

Vastgelopen aardgasputten – Kunnen effectief worden omgezet van niet-operationele inkomstenproducenten tot operationele inkomstenproducenten door het ESG-systeem in het productieproces op te nemen.

Micronetten – Kunnen betrouwbaarder worden gemaakt in tijden van nood met de gedistribueerde stroommogelijkheden van ESG-energieopwekking wanneer regionale netten verstoord raken.

Datacenters – Kan grote datacenters leveren met schone, goedkope energie in een relatief klein pakket.

Cryptominingactiviteiten – Kan aan de energie-eisen van cryptominingactiviteiten voldoen zonder kooldioxide uit te stoten in de atmosfeer.

Ga voor meer informatie over ESG Clean Energy naar www.ESGcleanEnergy.com.

Over ESG Clean Energy, LLC

ESG Clean Energy, LLC (ESG) ontwikkelt netto-nul koolstofvoetafdrukken en schone energieoplossingen voor bedrijven en energieleveranciers die gebruik maken van aardgas. Het ESG-systeem maakt gebruik van gepatenteerde, pasklare technologie om efficiënt elektriciteit te produceren terwijl 100% van de koolstofdioxide en waterdamp wordt afgevangen en omgezet die kan worden gebruikt bij de productie van verschillende grondstoffen, zoals gedestilleerd water, ethanol en ureum. Meer informatie over ESG Clean Energy, haar technologie en huidige projecten zijn te vinden op www.ESGcleanEnergy.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media:
Bill Wrinn

978-559-1970

Check out our twitter: @NewsNovumpr