16:09 uur 14-12-2021

Bentley Systems kondigt de overname van Advanced Resources and Risk Technology (AR2Tech) door Seequent aan

Geavanceerde geostatistische algoritmen voor de geomodelleringsgemeenschap beschikbaar stellen om complexe geospatiale problemen op te lossen

EXTON, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering, heeft vandaag aangekondigd dat haar Seequent-bedrijfsunit het in Denver gevestigde Advanced Resources and Risk Technology, LLC (AR2Tech), een ontwikkelaar van geostatistische softwaretoepassingen, heeft overgenomen. De overname biedt Seequent geavanceerde geostatistische algoritmen, technologie en intellectueel eigendom voor het oplossen van complexe geospatiale problemen, als aanvulling op de bestaande oplossingen en workflows voor geologische modellering. Het geheel draagt bij aan het oplossen van uitdagingen op het gebied van de aarde, het milieu en hulpbronnen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211214005961/nl/

AR2Tech's geostatistische bibliotheek biedt een geavanceerde versie van alle fundamentele geostatistische algoritmen, met een gebruikersinterface om de kracht van deze algoritmen te benutten. (Graphic: Business Wire)

AR2Tech’s geostatistische bibliotheek biedt een geavanceerde versie van alle fundamentele geostatistische algoritmen, met een gebruikersinterface om de kracht van deze algoritmen te benutten. (Graphic: Business Wire)

AR2Tech vertegenwoordigt een nieuwe generatie analyseoplossingen voor geostatistiek en ruimtelijke gegevens voor de mijnbouw, milieuwetenschappen en energiesector. De geavanceerde, krachtige algoritmen en workflows voor cloud en desktop stellen gebruikers in staat om een diverse set modellen te creëren en te optimaliseren, zelfs met miljoenen cellen, zonder prestatieknelpunten. De algoritmebibliotheek van AR2Tech kan worden toegepast op een breed scala aan geostatistische modellerings- en datawetenschapsmethoden, en ondersteunt functies die datacentrisch zijn en gebruikmaken van machine learning. De oplossingen kunnen afzonderlijk worden gebruikt of worden geïntegreerd met andere software, waaronder Seequent’s Leapfrog 3D-oplossingen voor geologische modellering.

Mijnbouwbedrijven gebruiken AR2Tech’s oplossingen voor geostatistische modellering voor conditionele simulatie en schattingsmodellen van complexe ertsvoorraden, met algoritmen die zijn aangepast voor specifieke afzettingen. Professionals in de milieuwetenschappen gebruiken aangepaste workflows voor gegevensbeheer, ruimtelijke evaluatie en risicobeoordeling, ontworpen voor toepassingen zoals stochastische simulatie van de ondergrond voor watermodellering, evaluatie en strategie van monsters, integratie van remote-sensinggegevens in het geostatistische model en karakterisering van verontreinigende stoffen.

Graham Grant, CEO van Seequent, zei: “We heten het deskundige en getalenteerde AR2Tech-team in Denver en Brazilië van harte welkom bij Seequent. De toonaangevende deskundigheid en technologiestack van AR2Tech op het gebied van geostatistiek, geomodellering en integratie van ruimtelijke gegevens vergroten de mogelijkheden van Seequent in deze gebieden. De overname zal de ontwikkeling van nieuwe geostatistische oplossingen versnellen en naadloze end-to-end workflows creëren met de geavanceerde modelleringsoplossingen van Seequent. We zijn verheugd dat we deze investering kunnen doen voor onze gebruikers in verschillende sectoren, zoals mijnbouw, milieu, civiele techniek en energie, om geomodellering naar een hoger niveau te tillen.”

AR2Tech-oprichter dr. Alexandre Boucher zei: “We zijn er trots op dat we ons aansluiten bij Seequent en onze cloud-first benadering kunnen delen om geowetenschappelijke uitdagingen op te lossen. Met Seequent zullen we ons doel realiseren om de volgende generatie geostatistische algoritmen naar de geomodelleringsgemeenschap te brengen. We ontwikkelen en optimaliseren al meer dan tien jaar algoritmen voor geomodellering, inclusief conditionele simulaties voor risico- en onzekerheidsstudies. Door onze krachten te bundelen met Seequent, kunnen we nieuwe praktische en toegankelijke oplossingen creëren voor geowetenschappelijke professionals.”

Ga voor meer informatie naar https://www.ar2tech.com/.

##

Over Seequent

Seequent, een bedrijf van Bentley, is wereldleider op het gebied van de ontwikkeling van krachtige technologieën voor geowetenschappelijke analyse, modellering en samenwerking om inzicht te krijgen in oplossingen voor geowetenschappelijk en engineeringontwerp. Met onze oplossingen kunnen gebruikers complexe gegevens analyseren, risico’s beheren en uiteindelijk betere beslissingen nemen over uitdagingen op het gebied van aarde, milieu en energie.

De software van Seequent wordt wereldwijd gebruikt voor grootschalige projecten, waaronder de aanleg van wegen- en spoortunnels, detectie en beheer van grondwater, geothermische exploratie, het in kaart brengen van onderzeese infrastructuur, evaluatie van hulpbronnen en de ondergrondse opslag van verbruikte splijtstof.

Seequent heeft wereldwijd haar hoofdkantoor in Christchurch en R&D-centra in Christchurch en Canada, met een netwerk van kantoren in Azië/Pacific, Afrika, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Europa, die in meer dan 100 landen toonaangevende ondergrondoplossingen leveren. Ga voor meer informatie naar www.seequent.com of volg Seequent op LinkedIn of Twitter.

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is de softwareontwikkelaar voor de infrastructuur. We leveren innovatieve software om infrastructuur over de hele wereld te verbeteren, waarmee we zowel de wereldwijde economie als het milieu ondersteunen. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en door organisaties van allerlei groottes, voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van wegen en bruggen, rail en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsprojecten, gebouwen en campussen, mijnbouw en industriële faciliteiten. Ons aanbod omvat MicroStation-gebaseerde applicaties voor modelleren en simuleren, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor asset- en netwerkprestaties, het toonaangevende softwareportfolio voor geowetenschappen van Seequent, en het iTwin-platform voor digital twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan 4.000 medewerkers in dienst en genereert een jaarlijkse omzet van meer dan $ 800 miljoen, verspreid over 172 landen.

www.bentley.com

© 2021 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, AssetWise, iTwin, Leapfrog, MicroStation, ProjectWise, Seequent en het Seequent-logo zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen.

Contacts

Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr