18:16 uur 09-12-2021

Robotic Research kondigt Serie A-financieringsronde van $ 228 miljoen aan om autonome technologie commercieel op te schalen

Door SoftBank Vision Fund 2 en Enlightenment Capital geleide investering zal de commerciële divisie van het bedrijf, RR.AI, in staat stellen om op te schalen en een volledige autonomie-oplossing te bieden voor transport- en logistieke markten.

CLARKSBURG, Md.–(BUSINESS WIRE)– Robotic Research, een wereldleider op het gebied van autonome mobiliteits- en robotica-oplossingen, heeft vandaag een financieringsronde van $ 228 miljoen aangekondigd – het eerste externe kapitaal dat het bedrijf heeft opgehaald. Deze financiering zal leiden tot verdere innovatie en uitbreiding van de commerciële divisie van Robotic Research, RR.AI, die zich richt op het leveren van uitgebreide oplossingen voor autonoom rijden voor commerciële vrachtwagens, bussen, bestelwagens en logistieke voertuigen. Investeerders in de Serie A-ronde zijn SoftBank Vision Fund 2, Enlightenment Capital, Crescent Cove Advisors, Henry Crown and Company en Luminar Technologies, Inc.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211209005858/nl/

The company's vehicle-agnostic autonomy kit, AutoDrive®, has already been integrated in a variety of vehicles including North America’s first autonomous heavy-duty transit bus, Class 8 trucks, and yard trucks. (Photo: Business Wire)

The company’s vehicle-agnostic autonomy kit, AutoDrive®, has already been integrated in a variety of vehicles including North America’s first autonomous heavy-duty transit bus, Class 8 trucks, and yard trucks. (Photo: Business Wire)

“Deze investering weerspiegelt ons succes in het ontwikkelen van autonome oplossingen voor onze Amerikaanse overheidsklanten, en zal de middelen leveren die nodig zijn om te voldoen aan de groeiende vraag van onze commerciële klanten en de uitbreiding van onze commerciële inspanningen,” aldus Alberto Lacaze, CEO, Robotic Research. “Onze lange geschiedenis en ervaring hebben ons in staat gesteld een beproefde oplossing te ontwikkelen die niet alleen robuust, veilig en betrouwbaar is, maar ook veelzijdig en ideaal voor gebruik in verschillende omgevingen, weersomstandigheden en gebruikssituaties.”

Robotic Research heeft met succes autonome en robotica-oplossingen geïmplementeerd op wegen over de hele wereld, evenals in de zwaarste, ongestructureerde omgevingen van de industrie. De voertuigonafhankelijke autonomiekit van het bedrijf, AutoDrive®, is al geïntegreerd in een verscheidenheid aan voertuigen, waaronder de eerste geautomatiseerde heavy-duty transitbus van Noord-Amerika, klasse 8 vrachtwagens en tuinvrachtwagens. AutoDrive® kan op de weg, offroad of op het erf worden gebruikt, waardoor het bij uitstek geschikt is om een 360°-oplossing voor autonoom rijden te bieden die een verscheidenheid aan complexe operationele ontwerpdomeinen (ODD’s) omvat.

“Wij zijn van mening dat autonome voertuigtechnologie het potentieel heeft om de manier waarop goederen en mensen worden verplaatst te hervormen,” aldus Akshay Naheta, Senior Vice President van SoftBank Group Corp en voormalig Managing Partner bij SoftBank Investment Advisers. “Robotic Research heeft een bewezen staat van dienst in de commerciële sector en heeft een gedifferentieerde autonomie-oplossing gebouwd door te focussen op tastbare, inkomstengenererende kansen. We zijn verheugd een financiële partner te zijn en de middelen te leveren die nodig zijn om de commercialisering van de oplossingen van Robotic Research te versnellen.”

Dit is de eerste strategische aandeleninvestering tot op heden door Luminar, een wereldleider in automative-grade Lidar-hardware- en softwaretechnologie. Robotic Research werkt samen met Luminar aan strategische kansen om de autonomie te vergroten en heeft Luminar gekozen als zijn Lidar-leverancier op lange termijn.

UBS Investment Bank trad op als financieel adviseur en plaatsingsagent voor Robotic Research. Cravath, Swaine & Moore LLP trad op als juridisch adviseur en Covington & Burling LLP trad op als speciaal adviseur van Robotic Research.

Over RR.AI

RR.AI is de commerciële divisie van Robotic Research, een wereldwijd technologiebedrijf dat al twee decennia autonome mobiliteits- en robotica-oplossingen levert aan de defensiesector. De voertuigonafhankelijke, full-stack autonomiekit (AutoDrive®) van RR.AI is een bewezen autonoom rijsysteem voor zowel on- als offroad-omgevingen en wordt vertrouwd door toonaangevende OEM-partners. Het is bij uitstek geschikt om een end-to-end, 360° autonoom rijdende oplossing te bieden voor commercieel vervoer die zich uitstrekt over complexe operationele ontwerpdomeinen (ODD’s). Ga voor meer informatie over RR.AI naar www.rr.ai.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Don Lefeve

Hoofd Corporate Affairs

Press@rr.ai

Check out our twitter: @NewsNovumpr