07:30 uur 09-12-2021

Interactive Brokers lanceert mobiel handelsplatform ‘IMPACT’ voor maatschappelijk bewuste beleggers wereldwijd

IMPACT stelt gebruikers in staat om te investeren volgens hun waarden en de wereld te creëren die ze willen zien

GREENWICH, Conn.–(BUSINESS WIRE)– Interactive Brokers Group (Nasdaq: IBKR), een wereldwijd beursvennootschap, heeft vandaag investeerders over de hele wereld kennis laten maken met IMPACT. IMPACT is een mobiele handelsapplicatie waarvoor patent is aangevraagd en die is ontworpen om beleggers te helpen hun portfolio gemakkelijk af te stemmen op hun waarden en om de toekomst die ze willen zien vorm te geven. IMPACT van Interactive Brokers, dat voortbouwt op onze handelsinitiatieven op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG), biedt een eenvoudig en intuïtief app-ontwerp dat het duurzame investeringsproces voor elke belegger stroomlijnt. Na de lancering van IMPACT voor Amerikaanse beleggers, komt de wereldwijde lancering op een moment dat ESG-overwegingen steeds belangrijker zijn geworden op wereldschaal voor beleggers. Het Global Impact Investor Network schat de totale omvang van de markt op USD 715 miljard, beheerd door 1.720 organisaties.

“IMPACT neemt de afstemming van nut en waarden van ons Impact Dashboard en plaatst deze in de palm van de hand van de belegger,” aldus Will Peterffy, ESG Director bij Interactive Brokers. “We leiden een nieuwe generatie investeerders die op waarden gebaseerde investeringen doen door hen in staat te stellen hun eigen bewuste investeringsplan te ontwikkelen op basis van hun persoonlijke waarden, met verantwoording en transparantie.”

Met IMPACT kunnen beleggers hun persoonlijke investeringscriteria selecteren uit 13 impactwaarden en -principes: schone lucht, zuiver water, oceaanleven, landgezondheid, consumentenveiligheid, ethisch leiderschap, gendergelijkheid, rassengelijkheid, LGBTQ-inclusie, bedrijfstransparantie, duurzame productlevenscyclus, bewuste bedrijfsmodellen, en eerlijke arbeid en bloeiende gemeenschappen. Beleggers kunnen ook investeringen uitsluiten op basis van 10 categorieën: dierproeven, bedrijfsethische controverses, politieke uitgaven en lobbyen van bedrijven, energie-intensief, fossiele brandstoffen, uitstoot van broeikasgassen, gevaarlijk afval, hoog waterverbruik, tabak, alcohol en gokken, en wapens en vuurwapenfabrikanten.

Op basis van deze selecties geeft de app impactscores op bestaande portfolio’s en participaties en worden bedrijven geïdentificeerd die aansluiten bij de door beleggers geselecteerde criteria. (Interactive Brokers gebruikt ESG-gegevens van externe leveranciers en combineert deze met de waardevoorkeuren van een klant om impactscores te genereren.) Dit, samen met de mogelijkheid om financiële statistieken voor aandelen te beoordelen en de impactscores van bedrijven te onderzoeken, biedt beleggers de mogelijkheid om hun scores verbeteren door op eenvoudige en efficiënte manier alternatieve bedrijven te selecteren.

IMPACT bevat ook de ‘Swap’-functie, een uniek aanbod dat gebruikers de mogelijkheid biedt om posities in hetzelfde dollarbedrag van het ene aandeel naar het andere te ruilen. Met één tik kunnen beleggers tegelijkertijd aandelen kopen en verkopen op basis van de vergelijkende impactscores van het ene bedrijf ten opzichte van het andere. Deze functie is alleen beschikbaar voor Amerikaanse aandelen.

“De IMPACT ‘Swap’-functie gaat een stap verder dan onze concurrenten, zodat klanten hun portfolioposities gemakkelijk kunnen afstemmen op datgene waar ze het meest om geven, waar we erg trots op zijn,” voegt Edward Soffer, ESG Manager bij Interactive Brokers, toe. “De app is ontworpen voor moderne beleggers die begrijpen dat hun investeringen een impact hebben en verandering katalyseren.”

In samenhang met de lancering is Interactive Brokers een samenwerking aangegaan met One Tree Planted in verband met het IMPACT Plant a Forest-initiatief. Het Plant a Forest-programma, dat beschikbaar is voor de eerste 30.000 klanten die zich aanmelden voor IMPACT, geeft investeerders de mogelijkheid om te zorgen voor een belangrijke impact op het milieu. Voor elke $ 1.000 dollar die een belegger op zijn rekening stort, plant IMPACT 25 bomen. Voor het equivalent van 1 boom per gestorte $ 40, kunnen IBKR-klanten die de IMPACT-app gebruiken, gemakkelijk helpen bij herbebossing en IMPACT de opdracht geven om bomen te planten in milieukritieke regio’s zoals Californië, Mexico, Ivoorkust of India. One Tree Planted is een non-profitorganisatie die wereldwijd bomen plant om klimaatverandering en ontbossing tegen te gaan en werkt samen met zorgvuldig geselecteerde herbebossingsorganisaties in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Afrika en Azië.

Ga voor meer informatie, waaronder openbaarmakingen, en om de IMPACT-app te downloaden naar:

Verenigd Koninkrijk: https://impact.interactivebrokers.co.uk/
West-Europa: https://impact.interactivebrokers.ie/
Centraal-Europa: https://impact.interactivebrokers.hu/
Australië: https://impact.interactivebrokers.com.au/
Hongkong: https://impact.interactivebrokers.com.hk/
Singapore: https://impact.interactivebrokers.com.sg/
Canada: https://impact.interactivebrokers.ca/
Andere: https://impact.interactivebrokers.com

IMPACT is niet beschikbaar voor inwoners van India of Japan.

Over Interactive Brokers Group, Inc.:

Gelieerde ondernemingen van Interactive Brokers Group bieden 24 uur per dag geautomatiseerde uitvoering van transacties en bewaring van effecten, grondstoffen en vreemde valuta op meer dan 135 markten in tal van landen en valuta’s, vanaf een enkele IBKR Integrated Investment Account naar klanten over de hele wereld. We bedienen individuele beleggers, hedgefondsen, handelsgroepen voor eigen rekening, financiële adviseurs en introducerende makelaars. Onze vier decennialange focus op technologie en automatisering heeft ons in staat gesteld onze klanten te voorzien van een uniek geavanceerd platform om hun beleggingsportefeuilles te beheren. We streven ernaar om onze klanten voordelige uitvoeringsprijzen en transactie-, risico- en portefeuillebeheertools, onderzoeksfaciliteiten en beleggingsproducten te bieden, allemaal tegen lage of geen kosten, zodat ze een superieur rendement op investeringen kunnen behalen. Barron’s rangschikte Interactive Brokers nummer 1, met 5 van de 5 sterren in zijn Best Online Broker Review van 26 februari 2021.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media: Katherine Ewert, media@ibkr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr