09:16 uur 08-12-2021

Solas OLED spant rechtszaak aan wegens inbreuk op octrooirecht door Nintendo Switch OLED.

DUBLIN–(BUSINESS WIRE)– Solas OLED Ltd. (“Solas”), een Iers bedrijf dat is gespecialiseerd in gepatenteerde OLED-technologieën, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een rechtszaak heeft aangespannen tegen Nintendo Co., Ltd., Nintendo of America, Inc. (gezamenlijk “Nintendo”), en Samsung Display Co., Ltd. (“SDC”).

Solas heeft vandaag een klacht ingediend tegen SDC en Nintendo bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het westelijke district van Texas, waarin wordt gesteld dat de Nintendo Switch OLED (“Switch OLED”) inbreuk maakt op vier van de Amerikaanse octrooien van Solas: 7,499,042; 7,573,068; 7,868,880; en 7,663,615.

De Switch OLED, die in oktober 2021 werd gelanceerd, bevat een 7-inch OLED-paneel dat wordt geleverd door SDC. Het is het nieuwste in een lange reeks producten waarin een display van SDC is geïmplementeerd dat inbreuk maakt op de octrooien van Solas. In maart van dit jaar heeft de Amerikaanse rechtbank voor het oostelijke district van Texas SDC schuldig bevonden aan inbreuk op de octrooien van Solas voor een bedrag van meer dan USD 80 miljoen. Ondanks de uitspraak van het Hof en ondanks het feit dat SDC al jaren op de hoogte is van de octrooien van Solas, blijft SDC in de OLED-schermen gebruikmaken van de gepatenteerde technologie van Solas zonder een passende licentie voor het gebruik van de gepatenteerde OLED-technologie.

Het voortdurende en bewust ongeoorloofde gebruik en de inbreuk op de octrooien van Solas door SDC is kenmerkend voor de onverschillige houding van Samsung Group (“Samsung”) ten opzichte van de octrooien van anderen. Door deze houding wordt een systeem dat bedoeld is om innovatie te beschermen en te bevorderen uitgehold. Solas blijft strijden om de inspanningen van anderen en de intellectuele eigendommen die door anderen zijn gecreëerd te beschermen en een halt toe te roepen aan de onophoudelijke diefstal van gepatenteerde technologieën door Samsung.

Over Solas OLED Ltd.

Solas, opgericht in 2016 en gevestigd in Dublin, Ierland, is een bedrijf dat licenties verstrekt voor OLED-technologie. Het octrooienportfolio van Solas beslaat belangrijke gebieden van OLED-structuren, displayontwerp en -architectuur, en driverschakelingen. Het is een van de belangrijkste en meest uitgebreide OLED-octrooiportfolio’s.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Aoife E Butler

+353 (0) 1 691 7015

abutler@atlanticips.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr