23:32 uur 08-12-2021

NielsenIQ gaat de uitdaging van omnichannel-meting aan

Investering van NielsenIQ in e-commerceoplossingen biedt een toonaangevend beeld van totale markt

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– Het traject van shoppers evolueert voortdurend naarmate consumenten meer controle hebben over wat ze doen, zien en horen. Dat betekent dat de tools die worden gebruikt om verkoop, marktaandeel en consumentengedrag te meten en te analyseren, ook moeten veranderen. In een omgeving die seismische verschuivingen blijft ondergaan, is het absoluut noodzakelijk om te meten wanneer, waar en hoe consumenten kopen. Hierdoor kunnen fabrikanten en retailers van snel roterende consumptiegoederen (Fast-Moving Consumer Goods, FMCG) inspelen op trends en sneller reageren op de behoeften en verwachtingen van de consument.

Hoewel het snelst groeiende kanaal in West-Europa en Noord-Amerika online is, zijn de meetinstrumenten voor e-commerce grotendeels gefragmenteerd. Gebruikers moeten gegevens uit meerdere bronnen combineren om een volledig beeld van de markt te krijgen. NielsenIQ transformeert de FMCG- en retailsector met zijn innovatieve oplossingen en nauwkeurige inzichten, die een geïntegreerd, nauwkeurig, volledig en gedetailleerder beeld van de offline en online markt bieden, waardoor het gemakkelijker wordt om trends via verschillende kanalen te analyseren.

Onze nieuwste acquisitie, Foxintelligence, zal ons aanbod wereldwijd versterken.

Foxintelligence is het grootste bedrijf voor het meten van e-commerce en het analyseren van consumentengegevens in Europa. Het beheert het grootste AVG-conforme consumentenpanel van Europa, met meer dan 600.000 actieve online kopers in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, en zal zijn dekking en aanbod kunnen uitbreiden naar andere markten als een bedrijf dat wordt aangedreven door NielsenIQ.

Acht maanden nadat NielsenIQ een op zichzelf staand bedrijf is geworden, heeft het verschillende belangrijke overnames gedaan en zijn investeringen aanzienlijk verhoogd om de productlevering te versnellen en uitgebreide oplossingen te bouwen. Hiermee worden de meet- en analyseoplossingen die beschikbaar zijn voor de snel veranderende FMCG- en retailsector getransformeerd.

“Ons doel is om de manier waarop we werken en onze klanten bedienen te transformeren en hen te helpen de groei te versnellen. De investeringen die we tot nu toe hebben gedaan, leggen de basis voor de transformatie van NielsenIQ en brengen belangrijk talent in huis om een aantal van de meest kritieke problemen aan te pakken waarmee onze klanten vandaag de dag en in de toekomst worden geconfronteerd,” aldus Lorena Elizondo, Chief Strategy Officer, NielsenIQ.

“De ambitie van NielsenIQ is om e-commerce holistisch te benaderen. Foxintelligence speelt een belangrijke rol in deze strategie en vergroot de voetafdruk van onze ongeëvenaarde retailmeetoplossing. Ze leggen de online blinde vlekken bloot, zoals onder meer marktplaatsen, categoriespecialisten, direct-to-consumer, quick-commerce en last milers, en bieden een volledige marktdekking,” stelde Clément Colin, hoofd International E-commerce Measurement, NielsenIQ.

Foxintelligence verzamelt en anonimiseert elektronische ontvangstbewijzen om gedetailleerde, uitgebreide en bedrijfseigen transactiegegevens te creëren. Deze gegevens vormen de hoeksteen van marktinformatie in het hedendaagse digitale consumptietijdperk, en NielsenIQ zal hier verder op voortbouwen.

“We zijn enorm trots en verheugd om ons te voegen bij de NielsenIQ-familie. We werken al meer dan een jaar aan gemeenschappelijke thema’s om onze klanten steeds meer waarde te bieden en we zullen hen nu voorzien van een meer uitgebreide en geïntegreerde visie op de online en offline markt,” verklaarde Edouard Nattée, CEO en oprichter van Foxintelligence.

De overname van Foxintelligence markeert de nieuwste gedurfde stap die NielsenIQ neemt in het leveren van baanbrekende, uitgebreide e-commercegegevens. In september 2021 nam NielsenIQ Rakuten Intelligence en Data Impact over om zijn portfolio van e-commerceoplossingen te verbeteren en wereldwijd op te schalen.

Over NielsenIQ

NielsenIQ is de leider in het bieden van de meest complete, onbevooroordeelde kijk op consumentengedrag, wereldwijd. Aangedreven door een baanbrekend platform voor consumentengegevens en gevoed door uitgebreide analytische mogelijkheden, maakt NielsenIQ gedurfde, zelfverzekerde besluitvorming mogelijk voor ‘s werelds toonaangevende bedrijven en retailers in consumentengoederen.

Door gebruik te maken van uitgebreide datasets en alle transacties gelijkelijk te meten, geeft NielsenIQ klanten een toekomstgericht beeld van het consumentengedrag om de prestaties op alle retailplatforms te optimaliseren. Onze open filosofie over data-integratie maakt de meest invloedrijke consumentendatasets ter wereld mogelijk. NielsenIQ levert de volledige waarheid.

NielsenIQ, een Advent International-portfoliobedrijf, is actief in bijna 100 markten en bestrijkt meer dan 90% van de wereldbevolking. Ga voor meer informatie naar NielsenIQ.com.

Over Foxintelligence

De missie van Foxintelligence is om besluitvormers te voorzien van gegevens om de manier waarop samenlevingen en bedrijven werken te verbeteren. Het bedrijf levert de beste inzichten in de nieuwste Europese e-commercetrends, door informatie te ontsluiten van honderden handelaren en duizenden elektronische ontvangstbewijzen van merken. Hiermee verzamelt Foxintelligence commerciële informatie over e-commerce uit e-mails (bijv. elektronische ontvangstbewijzen): dankzij haar bedrijfseigen technologie kan Foxintelligence deze enorme hoeveelheid gegevens structureren om ongeziene inzichten op de markt te genereren en deze beschikbaar te stellen op haar SaaS-platform: Foxapp.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties
Voor de VS en wereldwijde media
Fernanda Paredes, fernanda.paredes@nielseniq.com, +1 917-291-1196

Alex Tekip, alexandra.tekip@nielseniq.com, +1 517-249-2588

Voor de EU
Frankrijk: Sebastien Monard, sebastien.monard@nielseniq.com, +33 6 85 32 94 61

Duitsland: Julia Mayer, julia.mayer@nielseniq.com
Spanje: Marta Correia da Silva, marta.correia@nielseniq.com
Italië: Lara Clementi, lara.clementi@nielseniq.com, +39 344 0164721

Verenigd Koninkrijk: Mikolaj Piotrowski, mikolaj.piotrowski@nielseniq.com, +48661950246

Check out our twitter: @NewsNovumpr