19:45 uur 08-12-2021

GenScript ProBio opent grootste commerciële GMP-plasmideproductiefaciliteit van China

Voortgezette productie-uitbreiding faciliteert one-stop plasmideservices voor wereldwijde klanten in Europa en daarbuiten

NANJING, China–(BUSINESS WIRE)– GenScript ProBio kondigde vandaag de opening aan van de grootste commerciële productiefaciliteit voor GMP-plasmiden van China tijdens een ceremonie op de locatie in Zhenjiang, in de provincie Jiangsu. De fabriek van 6.400 vierkante meter stelt GenScript ProBio in staat om wereldwijde klanten een one-stop-service voor plasmiden te bieden – van preklinische studie (IIT) tot het indienen van nieuwe geneesmiddelen (IND), tot klinische proeven en commerciële productie – om de innovatie en ontwikkeling van hoogwaardige mRNA-medicijnen voor cel- en gentherapie te versnellen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211208005975/nl/

GenScript ProBio’s largest commercial GMP plasmid manufacturing facility in China opens in Zhenjiang, Jiangsu Province. (Photo: Business Wire)

GenScript ProBio’s largest commercial GMP plasmid manufacturing facility in China opens in Zhenjiang, Jiangsu Province. (Photo: Business Wire)

Als de tweede productiefaciliteit voor GMP-plasmiden van GenScript ProBio wordt de productiecapaciteit van het bedrijf meer dan verdubbeld door de fabriek en versterkt deze de positie als toonaangevende CDMO. Het stelt het bedrijf in staat om diensten aan te bieden, waaronder kant-en-klare LentiHelpTM-plasmiden, Pro-grade plasmiden voor preklinische ontwikkeling, CMC-plasmideonderzoek voor IND-aanvraag, klinische GMP-plasmiden voor vroege klinische onderzoeken en cGMP-plasmiden voor late fase en commercialisering.

De faciliteit breidt ook de activiteiten van GenScript ProBio uit, die al de grootste commerciële productiefaciliteit voor GMP-plasmiden in China omvatte. GenScript ProBio is de eerste CDMO-onderneming in China met aparte productiefaciliteiten voor plasmiden en virale vectoren. GenScript ProBio is het enige GMP-productieplatform in China dat gelineariseerde plasmiden voor in-vitro transcriptie (IVT)-templates voor mRNA-vaccins levert.

In 2020 hielp GenScript ProBio Suzhou Abogen bij het verkrijgen van de eerste klinische goedkeuring voor een mRNA-vaccin in China, en in oktober 2021 bereikte het een overeenkomst met Abogen en Walvax voor de commerciële productie van het vaccin. Naast het helpen van vele mRNA-vaccinbedrijven in China bij het verkrijgen van klinische goedkeuringen door NMPA, ondersteunde GenScript ProBio ook bedrijven in Zuid-Korea en de Verenigde Staten bij het streven naar klinische goedkeuringen voor mRNA-vaccins in Zuid-Korea en Japan.

“GenScript ProBio houdt zich aan de missie van ‘Innovatie door Samenwerking.’ Onze uitgebreide ervaring en hoogwaardige productieservices voor plasmide en virale vectoren hebben klanten over de hele wereld geholpen hun klinische proeven en commerciële ontwikkelingsprogramma’s vooruit te helpen,” aldus Dr. Brian Min, CEO van GenScript ProBio, tijdens een toespraak gedurende de openingsceremonie. “Onze productie van GMP-plasmiden voor de ontwikkeling van mRNA-vaccins heeft onze klanten ook geholpen in de strijd tegen de COVID-19-pandemie.”

Sinds de oprichting heeft GenScript ProBio de ontwikkeling van cel- en gentherapieën ondersteund. In 2018 assisteerde GenScript ProBio zijn dochteronderneming Legend Biotech om de eerste CAR-T klinische goedkeuring in China te verkrijgen. In 2019 en 2020 hielp GenScript ProBio, als dienstverlener van Xiangxue, bij het zekerstellen van de eerste goedkeuring van het TCR-T-project van de NMPA, alsook de goedkeuring van de FDA. De aanvraag in China duurde slechts 54 werkdagen vanaf de indiening van de IND-aanvraag tot de ontvangst van de kennisgeving van klinische geneesmiddelenonderzoeken, waarmee een record werd gevestigd voor de snelste goedkeuring van nieuwe geneesmiddelen in 2019 in China.

Over GenScript ProBio

GenScript ProBio is het biologisch CDMO-segment van GenScript Biotech, dat proactief end-to-end-service biedt, van medicijnontdekking tot commercialisering, met proactieve strategieën, professionele oplossingen en efficiënte processen in antilichaamgeneesmiddelen en gen- en celtherapie om de ontwikkeling van geneesmiddelen voor klanten te versnellen. https://www.genscriptprobio.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Berkan Unal, Director Business Development

E-mail: berkan.unal@genscript.com
Tel.: +49 176 233 22 401

Shanlin Yang, Media Relations Manager

E-mail: shanlin.yang@genscript.com
Tel.: +86 150 7138 1167

Check out our twitter: @NewsNovumpr