21:39 uur 07-12-2021

Roku opent kantoor in Amsterdam om internationale groei te ondersteunen

AMSTERDAM, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Roku heeft vandaag aangekondigd dat het een kantoor in de stad Amsterdam gaat vestigen en hierin gaat investeren. Roku is van plan zijn bestaande aanwezigheid in Nederland uit te breiden om zijn internationale groei te ondersteunen. Het Amsterdamse kantoor komt te staan aan de Weteringschans en biedt plaats aan maximaal 150 werknemers. Roku heeft zijn hoofdkantoor in Silicon Valley in de Verenigde Staten. In Europa heeft het momenteel kantoren in Denemarken, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211207006083/nl/

Lobby at Roku office in San Jose (Photo: Business Wire)

Lobby at Roku office in San Jose (Photo: Business Wire)

“TV-streaming is een wereldwijd fenomeen en internationale groei is een belangrijk aandachtsgebied voor ons”, zei Arthur van Rest, VP International bij Roku. “Het aantrekken van de juiste mensen is cruciaal voor ons succes en we zijn van mening dat Nederland over veel talent en expertise beschikt. We zoeken mensen voor verschillende functies, van marketing en bedrijfsontwikkeling tot financiën en juridische zaken.”

“Amsterdam verstevigt haar positie als leidende Europese hub voor media- en techbedrijven. Onze goede fysieke en digitale infrastructuur helpt bedrijven hun internationale aanwezigheid snel te vergroten. Een innovatief bedrijf als Roku is een sterke toevoeging aan onze levendige tech- en start-up-scene. Het schept ook veel kansen voor onze diverse talentenpool”, zei Victor Everhardt, wethouder van Amsterdam.

Roku lanceerde in 2008 zijn eerste streamingspeler waarmee consumenten Netflix naar hun tv konden streamen. Het bedrijf heeft ook het enige besturingssysteem dat speciaal is gebouwd voor tv, Roku OS, dat het in licentie geeft aan meer dan 15 tv-fabrikanten om gebruiksvriendelijke en betaalbare smart-tv’s te bouwen. Op het Roku-platform kunnen consumenten duizenden gratis en betaalde streamingkanalen streamen. Roku werkt met deze streamingkanalen om hen te helpen bij het opbouwen, betrekken en behouden van doelgroepen en het genereren van inkomsten met hun inhoud.

Internationale expansie is een topprioriteit voor Roku. In september van dit jaar lanceerde Roku zijn streamingspelers in Duitsland, gevolgd door een uitgebreide marketingcampagne om het merk Roku bij consumenten te introduceren. Roku-streamingspelers zijn momenteel beschikbaar in het VK, Duitsland en Frankrijk. Roku werkt ook samen met tv-fabrikanten, waaronder TCL en Hisense in het VK, voor de productie van Roku TV-modellen. Roku is het toonaangevende tv-streamingplatform in de VS, per gestreamde uren (april 2021, Hypothesis Group). Het Roku-platform is momenteel beschikbaar in meer dan 20 landen over de hele wereld en had op 30 september 2021 56,4 miljoen actieve accounts.

Over Roku

Roku pionierde op het gebied van streaming naar de tv. Wij verbinden gebruikers met de streaming content waar ze dol op zijn, stellen contentuitgevers in staat om een groot publiek op te bouwen en daarmee geld te verdienen en bieden adverteerders unieke mogelijkheden om consumenten te betrekken. Roku-streamingspelers en tv-gerelateerde audioapparaten zijn beschikbaar in de VS en in bepaalde landen via directe detailhandelsverkoop en licentieovereenkomsten met serviceproviders. Roku TV™-modellen zijn beschikbaar in de VS en in bepaalde landen via licentieovereenkomsten met tv-merken. Roku is gevestigd in San Jose, Californië. VS.

Dit persbericht bevat ‘toekomstgerichte’ verklaringen die op onze overtuigingen en veronderstellingen en op informatie gebaseerd zijn die momenteel aan ons op de datum van dit persbericht beschikbaar is. Toekomstgerichte verklaringen bevatten bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere factoren die ervoor kunnen zorgen dat de daadwerkelijke resultaten of prestaties van ons inhoudelijk kunnen verschillen van wat is beschreven of voorgespiegeld op grond van de toekomstgerichte verklaringen. Deze verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, die met betrekking tot onze investering in een kantoor in Amsterdam, onze internationale expansie-inspanningen, trends met betrekking tot tv-streaming, en de functies, voordelen, groei en het bereik van het Roku-platform en het Roku-besturingssysteem. Behalve zoals door de wet vereist, nemen wij geen verantwoordelijkheid op ons om deze toekomstgerichte verklaringen openbaar bij te werken, of om de redenen bij te werken die de werkelijke resultaten materieel zouden kunnen doen verschillen van die voorzien in de toekomstgerichte verklaringen, zelfs als nieuwe informatie in de toekomst beschikbaar komt. De belangrijke factoren waardoor onze daadwerkelijke resultaten materieel kunnen verschillen worden van tijd tot tijd gedetailleerd in de rapporten die Roku Inc. bij de Securities and Exchange Commission indient, met inbegrip van ons jaarrapport op Form 10-K voor het jaar dat op 31 december 2020 werd afgesloten, en ons driemaandelijks rapport op Form 10-Q voor het kwartaal dat op 30 september 2021 werd afgesloten. Kopieën van rapporten die bij de SEC zijn ingediend, worden op de website van Roku geplaatst en zijn gratis verkrijgbaar bij Roku.

Roku is een geregistreerd handelsmerk en Roku TV is een handelsmerk van Roku, Inc. in de VS en in andere landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mike Duin

mduin@roku.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr