09:00 uur 07-12-2021

intoPIX TicoRAW technologie toegevoegd aan de High-Efficiency RAW opnames van de topklasse Nikon Z 9 systeemcamera

Een slimme en strategische zet die professionele fotografen laat genieten van alle voordelen van hogere resoluties in foto en video RAW-indeling, maar meteen ook zorgt voor een aanzienlijke reductie van de benodigde opslagruimte

Mont-Saint-Guibert, België–(BUSINESS WIRE)– intoPIX kondigt vandaag de succesvolle integratie aan van de TicoRAW technologie in de nieuwste generatie Nikon cameras, waaronder de nieuwe topklasse Z 9 systeemcamera.

In een gedurfde strategische zet, koos Nikon voluit voor de baanbrekende intoPIX TicoRAW technologie: een enorme sprong voorwaarts die de grenzen van de huidige beeldverwerking ver achter zich laat en focust op de meest geavanceerde noden van de professionals, of dat nu in live sport, film, wildlife documentaires of andere uitdagende omgevingen is. Door het gebruik van deze nieuwe technologie maakt de nieuwe Z 9 camera opnames in High-Efficiency RAW tot 8K en 60 bps (beschikbaar na een firmware update in 2022), waarbij alle voordelen van de RAW-indeling bewaard blijven, maar ook een heel laag energie verbruik en een supersnelle transfertijd gegarandeerd zijn.

Met TicoRAW blijft de originele kwaliteit van de sensor data bewaard, terwijl de benodigde bandbreedte en opslagruimte sterk wordt gereduceerd. Deze compressie techniek kan zowel voor foto als video opnames gebruikt worden. De gepatenteerde technologie verzekert efficiënte workflows met grandiose beeldkwaliteit, zeer hoge resoluties en beeldsnelheden en het gebruik van HDR (High Dynamic Range) in flexibele productie omgevingen. TicoRAW is wereldwijd de eerste RAW codec die een dergelijke efficiënte beeldcompressie combineert met een zeer lage complexiteit. Bovendien blijft deze hoge efficiëntie ook gegarandeerd tijdens het editing proces, ongeacht de resolutie en/of beeldsnelheid waarin de opnames gemaakt werden.

intoPIX is bijzonder trots om met Nikon samen te werken. Beide bedrijven delen dezelfde idealen en passie : steeds mooiere beelden en video mogelijk maken, in alle omstandigheden, waar dan ook ter wereld. Beleef beeld-creatie zoals nooit tevoren.” verklaarde Gael Rouvroy, CEO van intoPIX.

Met deze nieuwste beeldrevolutie nodigen intoPIX en Nikon alle camera liefhebbers uit om deze fantastische wereld van oneindige beeldmogelijkheden te ontdekken.

Beide bedrijven nodigen iedereen uit om hun respectievelijke teams te contacteren en de intoPIX TicoRAW technologie en de nieuwe Nikon cameras uit te proberen.

Over NIKON

Nikon is een pionier geweest in de optische technologie sector wereldwijd sinds de oprichting in 1917. Vandaag, gebruik makend van geavanceerde technologiën, bieden we een uitgebreid gamma producten en oplossingen : van digitale cameras en verrekijkers tot precisie producten zoals FPDs (flat panel beeldschermen) en halfgeleider lithografie systemen, microscopen en meetinstrumenten, zowel gebruikt in de industriële als de medische sector. In de toekomst willen we Nikon’s basis technologiëen gebruiken om nieuwe succesvolle pijlers uit te bouwen zoals toepassingen voor de material processing industrie; Nikon streeft naar een duurzame groei van de onderneming op midden en lange termijn. www.nikon.com

Over intoPIX

intoPIX ontwikkelt en licentieert innovatieve beeldverwerking en compressie oplossingen. We leveren unieke IP-cores en efficiënte software toepassingen om steeds meer pixels te verwerken, beeldkwaliteit te bewaren zonder transfer vertraging te introduceren, kosten en energie verbruik te besparen en opslag en connectiviteit te vergemakkelijken. We zijn passioneel bezig om gebruikers een betere beeldervaring te bezorgen. Onze oplossingen faciliteren nieuwe beeldverwerking in nieuwe workflows en in nieuwe toestellen, reduceren de kost door HD, 4K en zelfs 8K native video te vervangen met gecompresseerde beeldtechnologie, maar met het volle behoud van supersnelle transfertijd en de hoogste beeldkwaliteit.

Meer informatie op www.intopix.com

>> Press Release images are available here
>> More Press images are available here

Contacts

Julie Van Roy

+32 10 23 84 70

press@intopix.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr