09:00 uur 07-12-2021

AXA Luxembourg bundelt krachten met Akur8 om haar prijsvormingsteam te versterken

PARIJS & LUXEMBURG–(BUSINESS WIRE)– AXA Luxembourg en Akur8 zijn verheugd om hun alliantie aan te kondigen om de prijsmogelijkheden van AXA Luxembourg te vergroten. AXA Luxembourg is de eerste klant van Akur8 in Luxemburg en de derde in de Benelux. Het is ook de 12e AXA-entiteit die ervoor kiest Akur8 in te zetten om haar prijsvormingsteams sterker te maken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211207005027/nl/

De oplossing van Akur8 is speciaal ontwikkeld voor verzekeraars en verbetert hun prijsstellingsprocessen door de risicomodellering te automatiseren met behulp van de bedrijfseigen technologie van Transparent Artificial Intelligence. De belangrijkste voordelen voor verzekeraars zijn onder meer verbeterde voorspellende prestaties en snelheid ten opzichte van nauwkeurigheid voor een hogere marktreactiviteit en onmiddellijke zakelijke impact, terwijl volledige transparantie en controle over de gecreëerde modellen behouden blijft.

AXA Luxembourg loopt voorop in de verzekeringssector en was historisch gezien de eerste verzekeraar in Luxemburg, meer dan anderhalve eeuw geleden. Als gevestigde verzekeraar biedt AXA Luxembourg polissen aan voor alle persoonlijke en commerciële lijnen, van eigendoms- en ongevallenverzekeringen tot ziektekostenverzekeringen. De toewijding van het bedrijf aan transparantie, innovatie en vlekkeloze uitvoering is in lijn met de keuze om de prijsstellingsoplossing van Akur in te zetten. Met het Akur8-platform stelt AXA Luxembourg haar prijsvormingsteam in staat om betere prestaties en een snellere modelleringssnelheid te bereiken tijdens het datagestuurde deel van het tariefvormingsproces, waardoor ze meer van hun actuariële expertise kunnen mobiliseren ten dienste van de zakelijke impact.

“We zijn volledig afgestemd op de focus van AXA Luxembourg op transparantie en innovatie. We zijn erg trots om met hun prijsvormingsteam samen te werken en AXA-entiteiten te blijven ondersteunen in hun traject voor verfijning van de prijsstelling. Onze transparante AI stelt AXA Luxembourg in staat om de prijsmogelijkheden te vergroten en zich nog meer te concentreren op klantgerichtheid zonder afbreuk te doen aan de controle over de modellen”, aldus Samuel Falmagne, CEO van Akur8.

“Het doet ons genoegen onze nieuwe samenwerking met AXA Luxembourg aan te kondigen. Het vergroot niet alleen ons bereik in Europa, maar het versterkt ook onze samenwerking met AXA in verschillende regio’s en bedrijfstakken. We zijn zeer dankbaar voor het hernieuwde vertrouwen van zo’n prominente wereldwijde verzekeraar”, voegde Brune de Linares, hoofd Sales bij Akur8, toe.

“We zijn trots op onze cultuur van vertrouwen en transparantie, zowel met onze polishouders als met onze teams. Akur8 is de juiste oplossing om onze actuarissen in staat te stellen efficiënter, beter en nauwkeuriger samen te werken ten dienste van onze polishouders”, verklaarde Johann Girost, hoofd P&C Retail Underwriting & Actuarial bij AXA Luxembourg.

“Door Akur8 in te zetten, zijn onze teams erin geslaagd om de tijd die aan repetitieve taken wordt besteed te verminderen en meer tijd te besteden aan het analyseren van risicomodellen, met een 360-graden modelleringsproces. Ik kan drie andere grote voordelen van Akur8 voor AXA Luxembourg bedenken: de gebruiksvriendelijke ergonomie, de geautomatiseerde documentatiefunctionaliteit en de uitstekende realtime technische ondersteuning van Akur8”, merkte Camille Perrin, P&C Actuary bij AXA Luxembourg, op.

Over Akur8

Akur8 zorgt voor een revolutie in verzekeringsprijzen met transparante AI. Akur8 heeft een unieke, op AI gebaseerde oplossing voor verzekeringsprijzen ontwikkeld die de modellering voor verzekeringsmaatschappijen automatiseert, terwijl tegelijkertijd volledige transparantie en controle over de gemaakte modellen behouden blijft, zoals vereist door regelgevers over de hele wereld. Akur8 is de enige oplossing op de markt die machine learning en actuariële werelden met elkaar verzoent.

Over AXA Luxembourg

AXA Luxembourg is lid van AXA en een gevestigde verzekeraar in Luxemburg. De ambitie van AXA is om mensen in staat te stellen een beter leven te leiden, en haar strategie steunt op twee hoofdpijlers: de klantgerichtheid vergroten en de betrokkenheid van de medewerkers stimuleren door middel van een cultuur van vertrouwen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media

Voor Akur8
Anne-Laure Klein

+33 (0)6 63 79 44 74

anne-laure.klein@akur8.com

Voor AXA Luxembourg
Mathieu Lafond

+352 44 24 24 43 02

mathieu.lafond@axa.lu

Check out our twitter: @NewsNovumpr