01:28 uur 03-12-2021

ElectReon brengt draadloze inductieve oplaadtechnologie voor elektrische voertuigen naar de ‘Arena of the Future’ in Italië

In samenwerking met Stellantis, IVECO, de Italiaanse wegenexploitant van de A35 Brebemi-Aleatica autosnelweg en vele andere industrie- en onderzoekspartners, demonstreert ElectReon het contactloos opladen voor een reeks elektrische voertuigen (EV’s) terwijl ze in beweging zijn.

BEIT YANAI, Israël–(BUSINESS WIRE)– ElectReon (TASE: ELWS.TA), de toonaangevende leverancier van inductieve oplaadtechnologie voor op de weg voor commerciële elektrische voertuigen en elektrische personenauto’s, kondigde de lancering aan van het ‘Arena of the Future’-project in Brescia, Italië, waar het bedrijf zijn draadloze technologie heeft geïntegreerd voor het opladen tijdens het rijden van een IVECO-bus en het Fiat Nuova 500-passagiersvoertuig van Stellantis. Dit project demonstreert contactloos opladen voor een reeks EV’s terwijl ze op snelwegen en tolwegen rijden als een mogelijke manier om langeafstandstransportsystemen langs snelwegtransportcorridors koolstofarm te maken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211202006036/nl/

ElectReon announces the launch of "Arena of the Future" in Italy (Photo: Business Wire)

ElectReon announces the launch of “Arena of the Future” in Italy (Photo: Business Wire)

De constructie en technische implementatie van het 1.050 meter lange circuit, uitgerust met de bedrijfseigen oplaadspoelen voor op de weg van ElectReon en ondersteund door een elektrisch vermogen van 1 MW, is met succes voltooid. Vanaf vandaag presenteert de ‘Arena of the Future’ de inductieve EV-oplaadtechnologie van ElectReon als een technologische ‘enabler’ voor een onmiddellijke, concrete oplossing om de mobiliteitssector koolstofarm te maken. Deze technologie, onlangs uitgeroepen tot een van TIME’s 100 beste uitvindingen van 2021, zal de overgang naar duurzaam, volledig elektrisch vervoer versnellen als een direct antwoord op de wereldwijde vereisten voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen (BKG) en een verbeterd beleid voor milieubescherming.

De eerste voertuigen die in de ‘Arena of the Future’ zijn geïmplementeerd, een Fiat Nuova 500 en een IVECO E-way-bus, zijn uitgerust met ElectReons technologie aan de voertuigzijde (‘receiver’) die de energie die nodig is om tegelijkertijd op te laden en te reizen direct overdraagt. De voertuigen die zijn voorzien van een receiver hebben al met succes uitgebreide kilometers dynamisch opladen (in beweging) langs het circuit van 1.050 meter afgelegd, en de voortdurende tests, kalibratie en experimenten zullen gedurende de hele duur van het project worden voortgezet. De technologie van ElectReon kan worden aangepast aan elk elektrisch voertuig, van personenauto’s tot commerciële vrachtwagens, waardoor een gedeeld platform ontstaat voor een mobiliteitssysteem zonder uitstoot op grote schaal.

De deelname van ElectReon aan dit project onderstreept de toewijding van het bedrijf aan voortdurende strategische samenwerking met grote spelers in de wereldwijde auto-industrie en toont de haalbaarheid aan van zijn draadloze oplaadtechnologie voor een volledig scala aan toepassingen. Dit is een cruciale mijlpaal in de richting van de missie van ElectReon om wagenparkklanten een complete en naadloze oplossing voor draadloos opladen aan de voertuigzijde te bieden voor snelle decarbonisering. De draadloze oplaadtechnologie van ElectReon voorziet overheden en beleidsmakers van een duurzame manier om de uitstoot van broeikasgassen (BKG) gedurende de hele levenscyclus van elektrische voertuigen (EV’s) te verminderen en biedt een haalbaar traject naar een versnelde massale EV-aanname en het bereiken van netto koolstofemissies in de gehele transportsector.

“Het was een eer om samen te werken met partners van wereldklasse, waaronder de autogiganten IVECO en Stellantis, om het eerste Electric Road System (ERS) van Italië te lanceren,” aldus Oren Ezer, CEO van ElectReon. “We zijn trots om de lancering aan te kondigen van de eerste fase van het Arena of the Future-project, waarin de potentiële transformatie van een tolweg in een middel tot opladen wordt getoond, met een demonstratie van het feit dat alle weggebruikers in de toekomst inductieve oplaadtechnologie voor EV’s kunnen gebruiken. Terwijl Europa het voortouw blijft nemen in de verschuiving naar elektrische mobiliteit, maakt een schaalbare geavanceerde oplaadinfrastructuur de weg vrij voor gemakkelijk opladen onderweg voor weggebruikers. Met de draadloze oplaadtechnologie van ElectReon kunnen voertuigen worden opgeladen terwijl ze met welke snelheid dan ook op geëlektrificeerde snelwegen rijden.”

Als een van de eerste en enige bedrijven die meerdere kilometers draadloos opladen in beweging op de openbare weg kunnen demonstreren, werkt ElectReon momenteel aan verschillende pre-commerciële projecten over de hele wereld, variërend van Duitsland, Zweden en Israël, met plannen voor uitbreiding naar Noord-Amerika. Onlangs kondigde ElectReon de ontwikkeling aan van zijn draadloze oplaadnetwerk om 200 openbare bussen in Tel Aviv te ondersteunen in de eerste volledig commerciële overeenkomst van het bedrijf met een van Israëls grootste openbaarvervoersexploitanten na het succesvol uitvoeren van het eerste proefproject van het bedrijf. ElectReon kondigde ook de recente toevoeging aan van de voormalig president van Israël, Reuven “Ruvi” Rivlin, als president van het bedrijf om de relaties met wereldleiders te vergemakkelijken teneinde de acceptatie van EV’s te vergroten, de uitstoot van wagenparken te verminderen en de wereldwijde impact van ElectReon te versnellen.

Deze creatie is een van de eerste voorbeelden van internationale collaboratieve innovatie voor ‘zero-emissie’-mobiliteit voor mensen en goederen, waarbij de industrie en academische instellingen momenteel samenwerken: A35 Brebemi-Aleatica, ABB, Electreon, FIAMM Energy Technology, IVECO, IVECO Bus, Mapei, Pizzarotti, Politecnico di Milano, Prysmian, Stellantis, TIM, Roma Tre University en de universiteit van Parma.

Over ElectReon

ElectReon is de toonaangevende leverancier van draadloze oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen (EV’s) en biedt end-to-end oplaadinfrastructuur en -diensten om te voldoen aan de behoeften en efficiëntie-eisen van gedeelde, openbare en commerciële wagenparkbeheerders en consumenten. De bedrijfseigen inductieve technologie van het bedrijf laadt EV’s dynamisch (tijdens beweging) en statisch (tijdens stilstand) snel en veilig op, waardoor bezorgdheid over het bereik wordt geëlimineerd, de totale eigendomskosten van EV’s worden verlaagd en de behoefte aan batterijcapaciteit wordt verminderd. Hiermee is het een van de meest milieuvriendelijke, schaalbare en overtuigende oplaadoplossingen die vandaag de dag beschikbaar zijn. ElectReon werkt met steden en wagenparkbeheerders aan een Charging-as-a-Service (CaaS)-platform dat kosteneffectieve elektrificatie van openbare, commerciële en autonome wagenparken mogelijk maakt voor een soepele en continue werking. Ga voor meer informatie naar electreon.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Janine Ward

Namens ElectReon
electreon@antennagroup.com

Investor Relations
Ehud Helft

GK Investor Relations
+1 646 201 9246

electreon@gkir.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr