00:39 uur 02-12-2021

Selig Group maakt overname bekend van MGJ; tweede aankondiging van een acquisitie in dit jaar

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– Selig Group (“Selig”), eigendom van CC Industries (“CCI”), heeft vandaag bekendgemaakt dat het Manufacture Générale de Joints (“MGJ”) heeft overgenomen. MGJ is opgericht in 1947 en het hoofdkantoor is gevestigd in de buurt van Lyon, Frankrijk. Het bedrijf is wereldwijd een toonaangevend leverancier van op schuimrubber gebaseerde afdichtingssystemen. Door decennialange investeringen heeft MGJ gedifferentieerde op schuimrubber gebaseerde producten ontwikkeld voor een uitgebreid assortiment toepassingen. De combinatie biedt Selig uiterst complementaire aangrenzende mogelijkheden om hun klanten op een mondiale basis breder van dienst te kunnen zijn en zal de gecombineerde ontwikkeling van producten die duurzaam zijn voor het milieu versnellen. Dit is de tweede acquisitie van Selig in het laatste jaar en geeft de strategie van het bedrijf weer om meer te groeien en hun bedrijfsmodel uit te breiden via complementaire oplossingen.

“MGJ is een excellent bedrijf en deelt de passie van Selig voor het ontwikkelen van technisch gedifferentieerde oplossingen voor de problemen van klanten”, aldus Bill Crown, President en Chief Executive Officer van CCI. “We kijken ernaar uit om de wereldwijde continue groei van Selig te ondersteunen en heten het team van MGJ welkom bij Selig.”

Steve Cassidy, President en Chief Executive Officer van Selig voegde eraan toe, “MGJ’s team, producten, markten en vaardigheden zijn uiterst complementair aan die van Selig en vertegenwoordigen een belangrijke groeikans voor de gecombineerde organisatie. De culturen van onze bedrijven zijn goed op elkaar afgestemd en gericht op het ontwikkelen van unieke en waardevolle oplossingen voor de verpakkingsproblemen van klanten.”

Stéphane Triquet van MGJ zal Vice President worden binnen de Europese bedrijfseenheid van Selig. De heer Triquet verklaarde, “Selig is een ideaal thuis voor de lange termijn voor de werknemers van MGJ en een ideale eigenaar om ons bedrijf in de volgende fase van groei te ondersteunen. Dit is een uitermate strategische combinatie die ons in staat stelt klanten wereldwijd een veelomvattender oplossingenaanbod te bieden. We zullen blijven focussen op de innovatieve producten van hoge kwaliteit en de voorbeeldige service waar onze klanten op vertrouwen.”

Als onderdeel van de overname zal MGJ de naam Selig Group aannemen om te weerspiegelen dat het gaat om één team en een focus op het ontwikkelen van het gecombineerde bedrijf. Het bedrijf zal blijven werken vanuit hun hoofdvestiging in Frankrijk.

Over Selig Group (www.seligsealing.com)

Selig Group is een vooraanstaand mondiaal aanbieder van innovatieve verpakkingsoplossingen. Het bedrijf is de toonaangevende mondiale leverancier van innovatieve, technisch gedifferentieerde containerverzegelings- en ontluchtingsoplossingen voor voedsel, dranken, farmacie, gezondheidszorg, persoonlijke verzorging en industriële toepassingen. Selig produceert voor deze toepassingen ook een scala aan technische laminaten en flexibele verpakkingsproducten in Europa. De producten van het bedrijf zijn ontwikkeld om aan de behoeften van klanten te voldoen wat betreft het verzekeren van versheid, het bieden van verpakkingsintegriteit, het verlengen van de houdbaarheid, het bieden van bewijs bij knoeien, het uitbreiden van e-commerce en de bescherming van de merkidentiteit. Het hoofdkantoor van Selig is gevestigd in Naperville, Illinois, USA met wereldwijd productie- en distributielocaties.

Over MGJ (www.mgj.com)

MGJ is wereldwijd de technologiemarktleider in op schuimrubber gebaseerde containerverzegelingsoplossingen. Het bedrijf heeft een uitgebreide productsortering van sluitingafdichtingssystemen voor wijn, sterke drank, farmaceutische producten, persoonlijke verzorging, voedsel, huishoudelijke producten en industriële markten. In het verleden is MGJ gegroeid door de ontwikkeling van innovatieve productconstructies en het bieden van betrouwbare en consistente kwaliteit en service aan klanten. Het bedrijf bedient een mondiaal klantenbestand vanuit bedrijven in Frankrijk, Canada en China.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

John Brown

jbrown@seligsealing.com
+1 630 615 7240

Check out our twitter: @NewsNovumpr