09:00 uur 02-12-2021

CSC Global Financial Markets breidt haar bewaardiensten in Nederland uit met een nieuwe vergunning voor UCITS; vergunning voor alternatieve beleggingsinstellingen verruimd

WILMINGTON, Del.–(BUSINESS WIRE)– CSC is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van fonds- en financiële administratie, compliance, trust en capital markets. Wij ondersteunen beheerders van beleggingsfondsen met uiteenlopende fondsstrategieën.Via CSC Depositary bieden wij onder andere bewaardiensten in Nederland aan. CSC Depositary heeft recent goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) verkregen om haar vergunning als bewaarder uit te breiden. In 2014 was CSC Depositary een van de eerste niet-bancaire bewaarders die een vergunning heeft verkregen voor de bewaarneming van alternatieve beleggingsinstellingen die investeren in vastgoed en infrastructurele projecten. Onlangs heeft CSC haar vergunning uitgebreid met UCITS-fondsen (instellingen voor collectieve beleggingen in effecten, icbe). Daarnaast is de vergunning uitgebreid voor alternatieve beleggingsinstellingen die investeren in financiële instrumenten, private equity, private debt en scheepvaartfondsen.

“Wij zijn zeer verheugd dat wij onze diensten als bewaarder nu kunnen inzetten voor meer beleggingscategorieën in Nederland. De toevoeging van een vergunning voor UCITS-fondsen is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van CSC. De markt reageert uiterst positief en we zijn recent door onze eerste UCITS-fondsbeheerder als bewaarder benoemd”, aldus Mascha Hartskeerl, head of CSC Depositary in Nederland. “Met deze nieuwe vergunningen kunnen we een groter aantal fondsbeheerders laten profiteren van onze expertise en hoogwaardige dienstverlening die we ook aan onze bestaande klanten bieden.”

Deze nieuwe vergunningen vergroten de mogelijkheden van het bedrijf in Nederland en dragen bij aan de langetermijnstrategie van CSC om vanuit toonaangevende financiële centra over de hele wereld talloze oplossingen voor alternatieve, kapitaalmarkt- en zakelijke beleggingen binnen meerdere jurisdicties aan te dragen.

“De uitbreiding van het aantal beleggingscategorieën binnen onze vergunning als bewaarder bouwt voort op onze bestaande bewaardiensten in heel Europa en garandeert onze wereldwijde klantenbasis een nog bredere en omvangrijkere dienstverlening”, aldus Paul Whelan, Head of Depositary Services in Europa. “Als dochteronderneming van het Amerikaanse moederbedrijf CSC, dat inmiddels 120 jaar bestaat en altijd in handen is geweest van private aandeelhouders, kunnen we onze klanten onze expertise en hoogwaardige dienstverlening bieden waar niet veel branchegenoten aan kunnen tippen.”

OVER CSC

CSC is een toonaangevende aanbieder van gespecialiseerde diensten voor beheerders van beleggingsfondsen met uiteenlopende strategieën, spelers op de publieke en private kapitaalmarkten, en grote ondernemingen en instellingen die ondersteuning op het gebied van governance nodig hebben. Wij zijn de betrouwbare partner voor 90% van de Fortune 500®, bijna 10.000 advocatenkantoren en meer dan 3000 financiële instellingen. De professionals van CSC Global Financial Markets opereren vanuit de belangrijke financiële centra in de VS, Europa en Azië-Pacific. Omdat wij internationaal opereren, kunnen wij overal ter wereld transacties uitvoeren voor onze klanten door in elke bedrijfstak waar we actief zijn deskundigen in te zetten. Kijk op cscgfm.com voor meer informatie.

Contacts

Jasper Koch

Client Services Director, CSC

(+31) 34 379 9909

jasper.koch@cscgfm.com
CSC News Room

Check out our twitter: @NewsNovumpr