20:51 uur 01-12-2021

LintonPharm kondigt eerste patiënt aan die gedoseerd is in klinische Fase 1-studie van catumaxomab voor niet-spierinvasieve blaaskanker die niet reageert op Bacillus Calmette-Guerin

GUANGZHOU, China–(BUSINESS WIRE)– LintonPharm Co., Ltd., een in China gevestigd biofarmaceutisch bedrijf in de klinische fase dat zich richt op de ontwikkeling van T-cel-aangrijpende bispecifieke antilichamen voor kankerimmunotherapie, heeft vandaag aangekondigd dat de eerste patiënt is gedoseerd in het klinische Fase 1/2-onderzoeksprogramma van het Bedrijf voor catumaxomab (clinicaltrials.gov: NCT04799847), een monoklonaal bispecifiek antilichaam dat wordt onderzocht voor de behandeling van niet-spierinvasieve blaaskanker (NMIBC) die niet reageert op Bacillus Calmette-Guerin (BCG).

“De start van onze Fase 1-studie van catumaxomab voor de behandeling van NMIBC is een belangrijke stap in ons klinische programma ter evaluatie van catumaxomab als gerichte therapie voor de meest diverse kankeraandoeningen,” aldus Robert Li, PH.D., DABT, medeoprichter en CEO van LintonPharm. “Patiënten met NMIBC BCG-falen hebben nieuwe therapieën nodig vanwege de beperkingen van de huidige behandelingen die een slechte prognose met zich meebrengen, zoals hoge percentages tumorrecidief, blaasdisfunctie en levenslange interventie. Op basis van bemoedigende preklinische gegevens en klinische ervaring met patiënten die in het verleden catumaxomab hebben gekregen via het ‘compassionate use’-programma, hebben we goede hoop dat catumaxomab een veelbelovende kandidaat voor immunotherapie zal zijn voor patiënten met NMIBC BCG-falen.”

Een recente publicatie wees op klinische voordelen van catumaxomab als ‘compassionate use’ bij patiënten met EpCAM-positieve recidiverende NMIBC. Opgemerkt wordt dat catumaxomab goed werd verdragen en veelbelovende prestaties vertoonde bij tumorcontrole [1]. Op basis van de gegevens en het ontwikkelingspotentieel zou catumaxomab, indien goedgekeurd, een haalbare, veilige en effectieve therapie kunnen bieden voor NMIBC-patiënten.

Blaaskanker is wereldwijd de op 9 na meest gediagnosticeerde kankeraandoening, met ongeveer 573.000 nieuwe gevallen in 2020, en ongeveer 75 procent wordt gediagnosticeerd als NMIBC [2][3]. Momenteel bestaan de belangrijkste behandelingen van NMIBC uit transurethrale resectie, chemotherapie en intravesicale BCG [3].

About Catumaxomab

Catumaxomab werd in 2009 goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau voor de behandeling van maligne ascites. Dit bispecifieke antilichaam bindt aan een transmembraanglycoproteïne op de tumorcel – het epitheelceladhesiemolecuul (EpCAM) – en aan CD3 op de T-cel, en rekruteert ook immuunaccessoirecellen via FcγR-binding. Catumaxomab vernietigt tumorcellen door T-cel- en accessoirecelgemedieerde cytotoxiciteit aan te grijpen en heeft het potentieel om vaccinale effecten op lange termijn te induceren, wat is geverifieerd in diermodellen.

Onlangs werd catumaxomab goedgekeurd door regelgevende instanties in China, Taiwan (China) en Zuid-Korea om een wereldwijde klinische Fase 3-studie uit te voeren voor de behandeling van patiënten met gevorderde maagkanker (clinicaltrials.gov: NCT04222114).

Over LintonPharm

LintonPharm Co., Ltd. is een klinisch, op onderzoek gericht biofarmaceutisch bedrijf dat zich inzet voor de ontwikkeling van innovatieve T-cel-aangrijpende bispecifieke antilichamen met als doel kwaadaardige kankeraandoeningen om te zetten in beheersbare en mogelijk geneesbare ziekten. LintonPharm heeft meerdere bispecifieke antilichaamplatforms ontwikkeld met een groot potentieel aan verfijnde veiligheids- en werkzaamheidsprofielen, langdurige vaccineffecten en CMC-efficiëntie. De huidige pijplijn omvat verschillende behandelingen in ontwikkeling voor bloedkanker en solide tumoren. Het leidende molecuul, catumaxomab, wordt geëvalueerd in klinische onderzoeken voor zowel gevorderde maagkanker als niet-spierinvasieve blaaskanker. Ga voor meer informatie naar www.lintonpharm.com.

[1]. Ruf P, Bauer HW, Schoberth A, Kellermann C, Lindhofer H (2021). First time intravesically administered trifunctional antibody catumaxomab in patients with recurrent non muscle invasive bladder cancer indicates high tolerability and local immunological activity. Cancer Immunology, Immunotherapy. http://doi.org/10.1007/s00262-021-02930-7

[2]. Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Globocan 2020. Global Cancer Observatory. Geraadpleegd op 7 januari 2021. https://gco.iarc.fr/

[3]. Kamat AM, Hahn NM, Efstathiou JA, et al. (2016) Bladder cancer. Lancet 2016. 388: 2796-810. http://dx.doi.org/10.1016/S0140-6736(16)30512-8

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

In de VS gevestigde media
Tim Hay

The Grace Communication Group

tim@gracegroup.us

APAC-media:
Mia He

LintonPharm

jingyi.he@lintonpharm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr