16:02 uur 01-12-2021

ICN en BESIX RED bundelen de krachten voor gemengd project in Amsterdam Nieuw-West

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Deze aanwinst markeert ICN’s eerste project in Nederland, dit in lijn met de ontwikkelaars Europese groeidoelstellingen. ICN heeft een lokaal kantoor opgezet met een toegewijd team om de operationele activiteiten van zijn Nederlandse projecten te ondersteunen.

Na het succes van Sluishuis in het stadsdeel IJburg te Amsterdam en in overeenstemming met zijn Pan-Europese diversificatiestrategie, blijft de Belgische ontwikkelaar BESIX RED kansen grijpen in de Nederlandse hoofdstad.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211201005750/nl/

ICN en BESIX RED bundelen de krachten voor gemengd project in Amsterdam Nieuw-West (Photo: ICN)

ICN en BESIX RED bundelen de krachten voor gemengd project in Amsterdam Nieuw-West (Photo: ICN)

ICN en BESIX RED hebben gezamenlijk een perceel met een oppervlakte van 13,200 m² aangekocht in Amsterdam Nieuw-West, met als ambitie het te ontwikkelen tot een gemengd project van 42,000 m² (bruto vloeroppervlakte).

Het perceel is gelegen in de Sloterstrip-zone van het Schinkelkwartier, een nieuwe ontwikkelingszone op de grens tussen de wijken Nieuw-West en Zuid, vlakbij het stadscentrum. De gemeente Amsterdam heeft op lange termijn ambitieuze plannen om de zone, die momenteel gekend staat als een buurt met hoofdzakelijk kantoren en lichte industriële activiteit, te transformeren en rehabiliteren.

Er wordt verwacht dat het Schinkelkwartier een nieuwe trendy, gemengde en duurzame wijk wordt met veel groene ruimte en kanalen, die makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer en zachte mobiliteitsoplossingen. Er zullen in totaal 11,000 woningen gecreëerd worden in het kader van de herindeling van de wijk om te beantwoorden aan de enorme vraag naar huisvesting op de markt.

De bestaande gebouwen op het perceel worden momenteel verhuurd aan een doe-het-zelf zaak en een publieke omroep.

Het perceel voorziet de ontwikkeling van een gemengd project van 42,000 m² verdeeld over twee fases, met 37,500 m² voor woningen en 4,500 m² voor een combinatie van kantoren en retail.

We zijn verheugd om onze expertise in projectontwikkeling te exporteren naar de dynamische stad Amsterdam. ICN’s teams beschikken over de knowhow om onze hoogste kwaliteitsstandaarden naar grote ontwikkelingen zoals deze te brengen. We zullen voldoen aan de ambities van de stad om aantrekkelijke nieuwe leefomgevingen te voorzien waar lifestyle-ambities samenkomen op een ideale locatie, met een ontspannen stedelijke sfeer alsook ruimte voor recreatie en groen voor bewoners”, zegt Jan Coenegrachts, Directeur bij ICN.

We zijn enorm tevreden om BESIX RED’s aanwezigheid in Amsterdam te zien groeien met dit tweede project. In lijn met onze geografische diversificatiestrategie, is het onze ambitie om te blijven investeren in steden die gekarakteriseerd worden door een sterke socio-economische dynamiek, in samenwerking met strategische partners zoals ICN. BESIX RED en ICN delen essentiële waardes: voor ons beiden zijn welzijn, klantervaringen en ESG de belangrijkste aandachtspunten in onze ontwikkelingen, terwijl we onze investeerders relevante vastgoedproducten aanbieden”, voegt Gabriel Uzgen, CEO BESIX RED, hieraan toe.

ICN en BESIX RED kochten het perceel van de Nederlandse hospitality-groep Corendon. Zij bouwden het Corendon City Hotel Amsterdam op een gedeelte van het terrein en verkochten het overige land en de gebouwen aan de ontwikkelaars. “We zijn verheugd dat we een overeenkomst hebben met ICN voor de ontwikkeling van het gebied. Een goede mix van nieuwe woningen en handelsruimtes in combinatie met ons Corendon City Hotel zullen de hele omgeving positief beïnvloeden. Er is een groot tekort aan betaalbare woningen in Amsterdam. Met een ontwikkeling in dit gebied kun je een grote hoeveelheid woningen toevoegen in dit gedeelte van de stad”, zegt Atilay Uslu, mede-oprichter van Corendon Group.

Loyens & Loef, Drees & Sommer en RESI hebben de ontwikkelaars geadviseerd gedurende de acquisitiefase. Colliers en Dudok traden op als raadgever voor Corendon.

Over ICN

ICN is een vastgoedgroep met 35 jaar ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van projecten in stedelijke gebieden in heel Europa en bieden unieke investeringsmogelijkheden aan onze investeerders via ons investeringsfonds ICN Synergy RE. ICN is actief in het ontwikkelen van hoogwaardige residentiële, commerciële en retailprojecten en landbanking, met een sterke focus op architectuur, milieuverantwoordelijkheid en innovatie.

Meer informatie op www.icn.eu.

Over BESIX RED

BESIX Real Estate Development (BESIX RED) is een pan-Europese vastgoedontwikkelaar, actief in woningen, kantoren, winkels en diensten. Als dochteronderneming van BESIX Group is zij aanwezig in België en in een groeiend aantal buitenlandse steden. Met het oog op het creëren van duurzame ontwikkelingen die rekening houden met de behoeften van haar klanten, maken maatschappelijke en ecologische componenten, evenals innovatie, integraal deel uit van haar denken over het vastgoed van de toekomst.

Voor meer informatie, bezoek www.besixred.com

Contacts

ICN
Mediarelaties:

Guillaine Matter, Corporate Branding & Communications Manager

marketing@icn.eu

BESIX RED
Media Relations:

Lucie Cardona, Marketing & Communication Manager

lucie.cardona@besixred.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr