17:46 uur 30-11-2021

Interactive Brokers breidt instrumenten voor wereldwijde beleggers uit

Met GlobalAnalyst kunnen beleggers nieuwe kansen opsporen en hun portefeuilles diversifiëren

GREENWICH, Connecticut–(BUSINESS WIRE)– Interactive Brokers Group (Nasdaq: IBKR), een wereldwijde onderneming in de effectenhandel, introduceerde vandaag GlobalAnalyst, een nieuw instrument waarmee beleggers de relatieve waarderingen en financiële kengetallen van aandelen over de hele wereld kunnen vergelijken.

GlobalAnalyst is ontworpen voor beleggers die geïnteresseerd zijn in diversificatie van hun internationale portefeuille, om ondergewaardeerde bedrijven te ontdekken die mogelijk een groter groeipotentieel hebben. Interactive Brokers zag in dat het een hele uitdaging kan zijn voor beleggers om de relatieve verdiensten te evalueren van aandelen die verhandeld worden in verschillende valuta. Het bedrijf heeft daarom een eenvoudig maar krachtig instrument gecreëerd om een willekeurig aantal aandelen te vergelijken aan de hand van verschillende parameters in een van de 27 valuta naar keuze van de gebruiker. Verder kunnen gebruikers deze aandelen kopen en verkopen en volgen in de valuta van hun keuze, allemaal onder één account op één scherm.

Met GlobalAnalyst kunnen beleggers aandelen zoeken per regio, land, sector, marktkapitalisatie en valuta om wereldwijd ondergewaardeerde aandelen op te sporen. In een tabel worden de huidige markt en verschillende financiële kengetallen getoond, zoals de koers/winst/groei-verhouding (PEG-ratio, koers-winstverhouding gedeeld door het samengestelde winstgroeipercentage over drie jaar). Een PEG onder de 1,0 is een aanwijzing dat een bedrijf is ondergewaardeerd, terwijl een PEG boven de 1,0 op overwaardering duidt.

“We bieden niet alleen beleggingskeuzes uit meer dan 135 wereldwijde markten, we blijven beleggers ook voorzien van toonaangevende technologie en instrumenten zodat ze weloverwogen beleggingsbeslissingen kunnen nemen,” aldus Thomas Peterffy, voorzitter en oprichter van Interactive Brokers. “GlobalAnalyst is een geweldig hulpmiddel, zowel voor de individuele belegger als de doorgewinterde handelaar, om te beginnen met zoeken en te profiteren van de voordelen van wereldwijd beleggen. We willen wel benadrukken dat op de eerste bevindingen altijd een grondige analyse dient te volgen.”

Door zijn eenvoud is GlobalAnalyst een handig instrument voor elke belegger die een snelle zoektocht uitvoert naar internationale aandelen. Het is gratis beschikbaar op de website van Interactive Brokers:

Verenigde Staten: ibkr.com/ganalyst
Verenigd Koninkrijk: ibkr.co.uk/ganalyst
Centraal-Europa: interactivebrokers.hu/ganalyst
West-Europa: ibkr.ie/ganalyst
Singapore: ibkr.com.sg/ganalyst
Australië: ibkr.com.au/ganalyst
Hongkong: ibkr.hk/ganalyst
Canada: ibkr.ca/ganalyst

Over Interactive Brokers Group, Inc.:

Gelieerde ondernemingen van Interactive Brokers Group bieden 24 uur per dag geautomatiseerde uitvoering van transacties en bewaring van effecten, grondstoffen en vreemde valuta op meer dan 135 markten in tal van landen en valuta’s, vanaf een enkele IBKR Integrated Investment Account naar klanten over de hele wereld. We bedienen individuele beleggers, hedgefondsen, handelsgroepen voor eigen rekening, financiële adviseurs en introducerende makelaars. Onze vier decennialange focus op technologie en automatisering heeft ons in staat gesteld onze klanten te voorzien van een uniek geavanceerd platform om hun beleggingsportefeuilles te beheren. We streven ernaar om onze klanten voordelige uitvoeringsprijzen en transactie-, risico- en portefeuillebeheertools, onderzoeksfaciliteiten en beleggingsproducten te bieden, allemaal tegen lage of geen kosten, zodat ze een superieur rendement op investeringen kunnen behalen. Barron’s rangschikte Interactive Brokers nummer 1, met 5 van de 5 sterren in zijn Best Online Broker Review van 26 februari 2021.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Interactive Brokers Group, Inc.

Media: Katherine Ewert, media@ibkr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr