01:47 uur 30-11-2021

Celonis versnelt haar leiderschap betreffende process-mining en uitvoeringsmanagement in India

Presenteert een nieuw uitvoeringsmanagementinitiatief in India, het proces-epicentrum van de wereld

BANGALORE, India–(BUSINESS WIRE)– Celonis, de wereldwijde leider in uitvoeringsmanagement heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn process-mining- en uitvoeringsmanagementactiviteiten wil uitbreiden naar India. Celonis is van mening dat de kans voor klanten, mondiale systeemintegreerders (GSI’s), dienstverleners voor bedrijfsprocesoutsourcing (BPO), consultants en wetenschappers even groot is als de verschuiving van ‘on-prem’ (op locatie) naar de cloud.

Als onderdeel van hun uitvoeringsmanagementinitiatief in India heeft Celonis zich toegezegd meer dan $ 100 miljoen te investeren in de Indiase procesindustrie en het bedrijf verwacht meer dan 1000 banen te creëren. De uitbreiding naar India maakt het voor vooraanstaande bedrijfsprocesprofessionals en -deskundigen mogelijk om miljarden in nieuwe proces- en uitvoeringswaarde te ontsluiten voor zowel hun klanten als binnen hun eigen bedrijven. Het uitvoeringsmanagementinitiatief van Celonis werd gelanceerd op een meerdaags persconferentie- en partnerecosysteemevenement in Bangalore, India.

De mogelijkheden voor process-mining en uitvoeringsmanagement in India zijn immens. Om hierbij context te verschaffen, meldt de Everest Group dat de Indiase BPO-markt alleen al voor financiële diensten het potentieel heeft om te groeien van $ 18 miljard naar $ 250 miljard en dat het momenteel bijna de helft van de wereldwijde outsourcingmarkt vertegenwoordigt. Bovendien schat IDC dat de Indiase markt voor IT- en zakelijke dienstverlening1in 2025 gegroeid zal zijn van $ 7 miljard naar $ 20 miljard.

“Process-mining moet centraal staan bij inspanningen op het gebied van digitale transformatie en kan een cruciale rol spelen bij het tot stand brengen van grotere schaal, alertheid en realisatie van bedrijfswaarde,” aldus Amardeep Modi, Vice President, Everest Group. “Partners en klanten van Celonis in India zullen waarschijnlijk in belangrijke mate profiteren van deze nieuwe hub voor ondersteunen bij, trainen in en stimuleren van goede praktijken voor de regio. Het zou ook helpen bij het gebruikmaken van het grote aantal beschikbare talenten in India om aan de snelgroeiende vraag naar process-miningdeskundigheden wereldwijd te voldoen.”

“India is onbetwistbaar wereldwijd een hub voor toptalent en een bolwerk voor IT en werkzaamheden voor Global 2000-ondernemingen”, aldus Reetika Fleming, onderzoeksleider bij HFS Research. “Met deze investering brengt Celonis haar technologie daar waar deze nodig is. Dit maakt het veel gemakkelijker voor dienstverleners om datadeskundig personeel te ontwikkelen en het biedt een stimulerende kans aan Indiase studenten en consultants om te werken met procesinformatietechnologieën.”

Het uitvoeringsmanagementinitiatief van Celonis India is ontwikkeld rond drie strategische pijlers die de gehele Indiase procestechnologie, en uiteindelijk elk bedrijf over alle sectoren, in staat stelt om onmiddellijk de hypermodernste technologieën in hun kernactiviteiten op te nemen:

  • Uitvoeringsmanagement zonder grenzen: De eerste pijler van dit initiatief is de uitrol van het uitvoeringsmanagement zonder grenzen (Execution Management Without Limits) van Celonis en de Celonis voor BPO-programma’s. Deze voor de industrie eerste programma’s geven iedere BPO-, GSI- en adviesprofessional onbegrensde toegang tot de process-mining- en uitvoeringsmanagementtechnologieën van Celonis.
  • Celonis Academy: De tweede pijler van dit initiatief is het bieden van gratis training in en toegang tot methoden, processen en programma’s voor process-mining en uitvoeringsmanagement die de beste zijn in hun soort voor de gehele procesconsultancyindustrie in India. Celonis plant om eerst meer dan 100.000 consultants, studenten en wetenschappers in India te trainen. Dit programma maakt onderdeel uit van een wereldwijd initiatief waarin Celonis meer dan 1 miljoen deskundigen zal trainen in process-mining en uitvoeringsmanagement.
  • Celonis Center of Excellence: De derde pijler is het nieuwe Celonis Center of Excellence (CoE) dat de one-stop-shop voor klanten, partners en dienstverleners in India wordt. Het CoE combineert partnerondersteuning, professionele diensten en waarde-advies voor klanten, een toegewijd product-engineeringsteam en een klantenondersteuningsteam om de klok rond expertise en innovatie te bieden.

“Elke belangrijke procesinnovatiegolf, van clientserver, naar het internet, naar de cloud is door het hart van de Indiase bedrijfsprocessenindustrie gegaan,” aldus Bastian Nominacher, co-CEO en medeoprichter van Celonis. “Celonis vindt het een eer om de verschuiving in procesmodernisering van de volgende generatie in India te helpen sturen door onze hypermoderne process-mining- en uitvoeringsmanagementtechnologieën te verankeren in de wereldwijd vooraanstaande BPO-, GCC-, GSI- en consultancybedrijven.”

Het partner-ecosysteem van Celonis omvat al veel van de top consultancies, bedrijfsprocesoutsourcing (BPO)-aanbieders en adviesfirma’s van over de hele wereld, zoals Accenture, Cognizant, Deloitte, EY, Firstsource, HCL, IBM, Infosys, KPMG, PWC, TCS, Tech Mahindra, Wipro, WNS en andere. Al deze bedrijven gebruiken de Celonis EMS om digitale en procestransformatie-initiatieven aan te sturen, voor henzelf en hun cliënten.

“Celonis heeft alle barrières voor het gehele Indiase proces-ecosysteem weggenomen om data aan het werk te zetten en bedrijven en organisaties in elke branche uit te rusten met ons uitvoeringsmanagementsysteem, dat onze klanten het ‘procesbrein’ voor hun bedrijven noemen”, aldus Malhar Kamdar, Chief Customer Officer voor Celonis en Executive leader voor India. “Celonis heeft ons platform volledig geopend, met als doel het ontsluiten van miljarden aan waarde voor gebruikers, ondernemingen en de maatschappij. We zijn zeer enthousiast om de kracht van gegevensuitvoering naar al onze klanten en partners in India te kunnen brengen.”

“Celonis is wereldwijd een belangrijke partner voor Bosch, omdat we samenwerken om ons softwareaanbod en procesanalytica, die nodig zijn om onze ambitie om een gegevensgestuurd, leidend AIoT-bedrijf te worden naar het volgende niveau te brengen”, aldus Jens Bockholt, VP Regional Manager bij Bosch. “We zijn zeer verheugd dat Celonis doorgaat met hun mondiale uitbreiding met een nieuw Center of Excellence in India en we kijken ernaar uit verder samen te werken en Celonis op een hoger plan te brengen om onze klanten beter van dienst te zijn. We zijn van mening dat dit tot wederzijds voordeel zal zijn voor zowel Celonis als de groeiende Indiase markt.”

Bij hun World Tour 2021 heeft Celonis een reeks investeringen bekendgemaakt over elk van de drie cruciale gebieden van het uitvoeringsmanagementsysteem van Celonis (EMS) – data, informatie en actie. Dit omvatte de acquisitie van real-time-streamingdatatechnologie Lenses.io; de introductie van de Celonis Execution Graph (uitvoeringsschema), dat voorvallen van andere processen in het gehele bedrijf verbindt om knelpunten te identificeren en een gepland marktbepalend partnership met ServiceNow.

“De markt en talentbasis van India vertegenwoordigt een ongeëvenaarde kans om te profiteren van de wereldwijde aanvaarding van process-mining en uitvoeringsmanagement op enorme schaal”, aldus Anitha Scaria George, VP en Head van Celonis India. “Net als bij elke beweging zijn er bedrijven die het voortouw nemen en de concurrentie met sprongen voorblijven en bedrijven die zich in de achterhoede bevinden. Celonis zal de volgende generatie uitvoeringsmanagementleiders trainen om gegevens, informatie en actie te gebruiken voor elk proces, in elk bedrijf, in elke branche.”

Over Celonis

Celonis helpt organisaties om te werken met hun data. Aangedreven door hun toonaangevende process-miningkern, biedt het uitvoeringsmanagementsysteem van Celonis een set toepassingen, een ontwikkelaarsstudio en platformmogelijkheden voor leidinggevenden en gebruikers in bedrijven om een einde te maken aan talloze bedrijfsinefficiënties, een betere klantervaring te bieden en koolstofemissies te verlagen. Celonis heeft duizenden klanten wereldwijd en het hoofdkantoor is gevestigd in München, Duitsland en New York City, VS en heeft wereldwijd 16 kantoren.

© 2021 Celonis SE. Alle rechten voorbehouden. Celonis en het Celonis “druppel”-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Celonis SE in Duitsland en andere rechtsgebieden. Alle andere productnamen en bedrijfsnamen zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars. 


1tps://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prAP48371321

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Isabell Horvath

VP Communications

i.horvath@celonis.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr