17:28 uur 29-11-2021

REPLY: rapport ‘Cloud in Financial Services’ laat zien hoe cloudservices de manier waarop waarde wordt gecreëerd in de financiële dienstverleningssector transformeren

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– ‘Cloud in Financial Services’, een gezamenlijk rapport van Reply en Imperial College Business School, biedt een unieke, diepgaande kijk op hoe de cloud de financiële dienstverlening gaat transformeren.

“Cloudservices zijn hier om te blijven binnen de financiële dienstverlening en de pandemie heeft de verhuizing alleen maar versneld” – aldus Nelson Phillips, hoogleraar Technology Management aan de universiteit van Californië (voorheen hoogleraar Innovation and Strategy en universitair hoofddecaan External Relations aan de Imperial College Business School) – “Maar financiële instellingen moeten strategisch zijn in de aanname ervan en er zijn belangrijke vragen die moeten worden beantwoord naarmate bedrijven meer activiteiten naar de cloud verplaatsen. Er zijn aanzienlijke strategische en organisatorische uitdagingen die moeten worden aangepakt om ervoor te zorgen dat de acceptatie van de cloud succesvol is en dat bedrijven maximale waarde uit de migratie halen.”

Uiteraard neemt ‘Cloud in Financial Services’ deze strategische en organisatorische uitdagingen flink onder de loep, waarbij de belangrijkste onderwerpen worden aangepakt waarbij alle C-level leidinggevenden betrokken zijn, zoals productiviteit, compliance en kosten. Eveneens informeert het stuk de lezer over alle ins en outs van cloudtransformatie.

Voor de financiële dienstverleningssector is de toekomst de cloud, een bevestiging die in dit rapport wordt ondersteund door het bijbehorende onderzoek, uitgevoerd onder bijna 300 financiële dienstverleners. Sterker nog, toen de respondenten van dit onderzoek werden gevraagd om de drie belangrijkste voordelen van de cloud te kiezen, identificeerden ze schaalbaarheid op aanvraag (60%), de mogelijkheid om de implementatie van nieuwe mogelijkheden te versnellen (51%) en het vermogen om innovatie mogelijk te maken ( 44%), allemaal indicatoren van een toekomstgerichte mentaliteit. Operationele efficiëntiewinsten en verhoogde cyberweerbaarheid als cloudvoordelen bleven daar niet ver achter (29%).

Dat gezegd hebbende, worden financiële instellingen echter wel geconfronteerd met een aantal uitdagingen bij het overstappen naar de cloud. Bij het selecteren van de drie belangrijkste problemen, wezen de respondenten op zorgen over regelgeving en naleving (74%), gebrek aan cloudexpertise of culturele paraatheid binnen de gemeenschap van belanghebbenden (59%) en afhankelijkheid van externe cloudserviceproviders (47%). De noodzaak om het risico van (overmatig) vertrouwen op externe leveranciers (d.w.z. CSP’s) af te wegen was ook een punt van zorg voor veel financiële instellingen. Het is niet verrassend dat een gebrek aan geschikte leveranciers en een niet overtuigende businesscase als de minst saillante uitdagingen werden geïdentificeerd.

Cyberbeveiliging is misschien wel de kwestie waarvoor het rapport ‘Cloud in Financial Services’ de meest opvallende paradox aan het licht heeft gebracht. Een groot percentage van de respondenten merkte op dat de cloud hun beveiligingsposities aanzienlijk verbeterde ten opzichte van de traditioneel gehoste systemen. Veel respondenten benadrukten echter dat beveiligingsproblemen een van de meest uitdagende problemen waren bij de overgang naar de cloud.

Freddy Gielen, Executive Partner bij Reply, merkte op: “Uit dit rapport blijkt dat de snelheid en impact van cloudaanname sterk afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van de juiste mensen, het bestaan van de juiste cultuur en de paraatheid van leiders. De juiste technologie krijgen zonder de juiste mensen, cultuur en leiderschap zal niet leiden tot de zakelijke impact en het investeringsrendement dat mogelijk is als gevolg van een goed beheerde overgang naar de cloud.”

Misschien wel het meest onthullende aspect van het onderzoek was dat ervaring ertoe doet: hoe meer ervaring respondenten hadden met de cloud, hoe meer ze inzagen dat een goed uitgevoerde cloudimplementatie het bedrijf kan verbeteren. En het is hier dat dit rapport, door gebruik te maken van de wijsheid van meer dan 5.000 Reply-cloudprojecten (waarvan 1.000 in financiële dienstverlening), de lezer zal voorzien van concrete en beslissende informatie die kan helpen de koers uit te zetten voor een prettig traject naar de cloud.

Download het volledige rapport ‘Cloud in Financial Services’ voor meer informatie.

Reply

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply zakelijke modellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies-, systeemintegratie- en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media; industrie en dienstverlening; bankwezen en verzekeringen; en openbaar bestuur. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +44 (0)20 7730 6000

Check out our twitter: @NewsNovumpr