21:40 uur 22-11-2021

David Menko benoemd tot President en Chief Executive Officer van OMRON Healthcare Europe

HOOFDDORP, Nederland–(BUSINESS WIRE)– OMRON Healthcare Europe heeft aangekondigd dat David Menko met ingang van 1 december is benoemd tot President en Chief Executive Officer van het bedrijf. David Menko volgt André van Gils op die terugtreedt als CEO voor Europa en de wereldwijde organisatie zal blijven leiden in zijn rol van Senior General Manager Global Sales & Marketing HQ – Japan. Menko zal ook toetreden tot de Raad van Bestuur wanneer hij de positie gaat bekleden.

“We hebben het geluk dat iemand van het kaliber en de ervaring van David Menko zich bij het bedrijf voegt om de organisatie in Europa te leiden,” aldus Van Gils. “We bevinden ons op een cruciaal moment en we hebben hernieuwd regionaal leiderschap nodig om onze digitale gezondheidsstrategie met succes te implementeren en onze groeiambities voor de activiteiten op het gebied van medische hulpmiddelen te realiseren. David is een visionaire leider met een bewezen staat van dienst in wereldwijde marketing- en zakelijke leiderschapsrollen bij internationaal gerenommeerde bedrijven.”

Meest recentelijk was Menko sinds 2015 de CMO van AkzoNobel, waar hij belangrijke bedrijfstransformaties leidde die bijdroegen aan de groei van de omzet en winst van het bedrijf. Voordat hij bij AkzoNobel kwam, vervulde Menko leidinggevende functies in de medische en gezondheidsdivisies van Danone, CIBA Vision en Colgate-Palmolive.

“Ik ben vereerd en enthousiast om OMRON Healthcare Europe te leiden en geïnspireerd door de missie van het bedrijf om levens te verbeteren en bij te dragen aan de samenleving,” verklaarde Menko. “Ik denk dat het bedrijf uniek gepositioneerd is om baanbrekend te zijn als het gaat om technologische vooruitgang in de gezondheidszorg, door producten en diensten te leveren die erop gericht zijn de progressie van chronische ziekten te voorkomen. Het zal een voorrecht zijn om met de getalenteerde leiderschapsteams en medewerkers over de hele wereld samen te werken om de groeistrategie van OMRON Healthcare en de bijdrage aan het leven van mensen vooruit te helpen.”

OMRON Healthcare Europe B.V., gevestigd in Hoofddorp, Nederland, is de zorgdivisie voor Europa, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika en levert diensten aan klanten in meer dan 74 landen.

Over OMRON Healthcare

Om mensen te helpen een actiever en bevredigender leven te leiden, is OMRON Healthcare een wereldleider op het gebied van klinisch bewezen, innovatieve medische apparatuur voor gezondheidsmonitoring en therapie thuis. Daarnaast ontwikkelt en levert het bedrijf patiëntbewakingsdiensten op afstand voor het beheer van cardiovasculaire aandoeningen.

Gedurende zijn hele geschiedenis heeft OMRON Healthcare ernaar gestreefd levens te verbeteren en bij te dragen aan een betere samenleving door innovaties te ontwikkelen die mensen helpen hun medische aandoeningen te voorkomen, te behandelen en te beheersen, zowel thuis als in de klinische praktijk in meer dan 110 landen.

Met meer dan 300 miljoen verkochte apparaten wereldwijd, levert OMRON ‘s werelds meest aanbevolen bloeddrukmeters door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Het bedrijf levert product- en serviceoplossingen voor het beheer van cardiovasculaire aandoeningen, respiratoire zorg en apparatuur voor pijntherapie.

OMRON Healthcare Corporation Co., Ltd. heeft haar hoofdkantoor in Kyoto, Japan

Ga voor meer informatie over de gezondheidszorgactiviteiten van OMRON in Europa naar:

www.omron-healthcare.com

Ga voor meer informatie over de ‘Going for Zero’-doelen van bedrijven naar:

The goal of achieving zero cerebro-cardiovascular events

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media:
Internationaal en Japan
Matthieu Valk (Engels)

Yoichi Tomita (Japans)

OMRON Healthcare Co., Ltd.

pr-ohq@omron.com

VK en Europa
Liam Kirkham (Engels)

Hotwire Global

Omronhealthcare@hotwireglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr