12:08 uur 20-11-2021

Aries Linden vergassingsinstallatie voor biologische vaste stoffen bereikt mechanische voltooiing

Lancering van innovatieve, veilige en duurzame oplossingen voor biologische vaste stoffen in New Jersey

LINDEN, New Jersey en FRANKLIN, Tennessee–(BUSINESS WIRE)– Aries heeft een nieuwe belangrijke mijlpaal bereikt en bereikt de mechanische voltooiing van de Aries Linden vergassingsinstallatie voor biologische vaste stoffen in Linden, New Jersey. Deze wervelbedvergassingsinstallatie is momenteel de grootste installatie in zijn soort ter wereld. De inbedrijfstelling is in volle gang en wordt naar verwachting in de komende maanden afgerond.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211120005136/nl/

Aries Linden Biosolids Gasification Plant Achieves Mechanical Completion (Photo: Business Wire)

Aries Linden Biosolids Gasification Plant Achieves Mechanical Completion (Photo: Business Wire)

Op volle capaciteit zal de installatie dagelijks 430 ton biologische vaste stoffen (130.000 ton per jaar) verwerken om het van de plaatselijke stortplaatsen af te leiden. Dit resulteert ook in de productie van ongeveer 22 ton per dag nuttige Bio-Fly-Ash™, een hernieuwbaar product dat als additief zal worden verkocht aan lokale betonbedrijven. De installatie is gesitueerd in een herbestemd gebouw in het Linden Roselle Sewerage Authority (LRSA)-complex.

“Een speciale felicitatie aan Renus Kelfkens, Aries Executive Vice President – Engineering en het hele Aries Clean Technologies-team met deze belangrijke mijlpaal”, zei Gregory Bafalis, CEO van Aries. “Deze teams hebben duizenden uren gewerkt en hebben de hele fabricage en installatie binnen twee jaar na het baanbrekend werk opgeleverd. Ik twijfel er niet aan dat deze technologie een nieuwe standaard zal worden voor de veilige omzetting van biologische vaste stoffen in producten voor nuttig gebruik.

“Momenteel wordt 90% van de binnenlandse markt voor biologische vaste stoffen van klasse A verwijderd via ineffectieve conventionele middelen, zoals storten, het in de bodem brengen of verbranding. De wervelbedtechnologie kan dit nu veilig en efficiënt stoppen en schone energie en Bio-Fly-Ash™ opwekken”, voegt Bafalis toe.

“We hebben uitgekeken naar het vieren van deze historische datum die nieuwe technologie en vooruitgang brengt in de richting van een schoner milieu in Linden en de ‘Garden State’”, zei Derek Armstead, Burgemeester van Linden. “Het Aries Build-Own-Operate-model levert geen financieel risico op voor de LRSA of de stad Linden, maar brengt nieuwe, goedbetaalde, groene banen in de cleantech-industrie met zich mee voor de mensen van Linden. En ik ben zeer verheugd dat 16 nieuwe, vaste banen deze installatie tot leven zullen brengen. We kijken uit naar een lange samenwerking met het Aries Linden-team.”

Al voordat de bouw begon, werd er samengewerkt met de LRSA en het Ministerie van Milieubescherming van de staat New Jersey (State of New Jersey Department of Environmental Protection, NJDEP). De toekenning van de milieuvergunningen valideert niet alleen oplossingen voor biologische vaste stoffen van Aries, maar helpt de staat dichter bij zijn milieudoelstellingen te brengen. De vergunningen pakken gebieden zoals het gebruik van de locatie, bodembehoud, luchtkwaliteit, watergebruik, en de opwekking en consumptie van elektriciteit, aan.

De financiering werd gedeeltelijk verstrekt door de verkoop van $ 61,5 miljoen aan ‘groene’ belastingvrije obligaties uitgegeven via de Union County Improvement Authority. Het eigen vermogen voor het project komt voornamelijk van Aries Clean Technologies en Spring Lane Capital. “Dit project en de vergassingstechnologie van Aries passen perfect bij de investeringsaanpak van Spring Lane om samen te werken met leiders in de energie-, water-, voedsel- en afvalindustrie om hen te helpen innovatieve, duurzame oplossingen te implementeren. We zijn verheugd om het Aries-team te ondersteunen bij deze en toekomstige projecten”, zei Nikhil Garg, algemeen partner bij Spring Lane Capital.

Huidig onderzoek geeft aan dat het wervelbedvergassingsproces een efficiënte methode zal worden om het snel groeiende probleem van per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS) aan te pakken en te vernietigen. Deze door de mens gemaakte chemicaliën worden in veel industriële toepassingen gebruikt en zijn zeer alomtegenwoordig in het milieu en het menselijk lichaam. PFAS stapelt zich in de loop van de tijd op, wat leidt tot nadelige gezondheidseffecten. Huidige studies tonen aan dat de hoge temperatuur die tijdens het vergassingsproces wordt bereikt, alle PFAS in biologische vaste stoffen vernietigt, evenals andere bacteriën, virussen, schimmels, zwammen, enz.

Het gesloten-lussysteem draait voornamelijk op schoon, duurzaam, hernieuwbaar synthetisch gas in plaats van te vertrouwen op fossiele brandstoffen tijdens operaties. Het is koolstofnegatief en vangt methaan op (met een impact op de opwarming van de aarde die 23 keer groter is dan die van CO2) dat anders in de atmosfeer zou vrijkomen door de ontbinding van biologische vaste stoffen. De broeikasgassen worden ook verminderd als gevolg van het verminderen van het aantal kilometers voor vrachtwagens om bestaande, conventionele afvoeringsmethoden te bereiken.

De LRSA, opgericht in 1948, bedient de stad Linden en de deelgemeente Roselle. Het werd opgericht voor het contracteren en exploiteren van afvalwaterbehandelings- en opvangfaciliteiten voor het verzamelen, behandelen en afvoeren van afvalwater dat door de gemeenten wordt gegenereerd.

De installatie is niet alleen de goedkoopste optie voor de verwijdering van biologisch vaste stoffen in het Linden-gebied, maar bedient ook het grootste stedelijke gebied in de VS, New York, waaronder New York City, Long Island en de Mid en Lower Hudson Valley in de staat New York en vijf van de grootste steden in New Jersey: Newark, Jersey City, Paterson, Elizabeth en Edison, en hun omgeving.

Over Aries Clean Technologies

Aries Clean Technologies, gevestigd in Franklin, Tennessee, ontwikkelt, ontwerpt en bouwt innovatieve gepatenteerde wervelbed- en downdraft-vergassingssystemen en projecten met behulp van zijn acht tot nu toe verleende patenten. De projecten zorgen voor de duurzame omzetting van biologische vaste stoffen en biomassa, vermindering van CO2-emissies en de productie van schone thermische en elektrische energie en nuttige Aries GREEN® Biochar of Bio-Fly-Ash™. Ga voor meer informatie naar onze website: www.ariescleantech.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nancy Cooper

615.616.8235

nancy.cooper@ariescleantech.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr