16:33 uur 18-11-2021

Regnology vergroot voetafdruk in Nederland

FIBR kiest voor Abacus360 Banking as Managed Service om het wettelijke rapportageproces te automatiseren

FRANKFURT, Duitsland & AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Regnology, een internationale leverancier van innovatieve technologische oplossingen op het gebied van regelgeving, risico en toezicht (RegTech, RiskTech en SupTech), breidt haar klantenbestand in Nederland uit. Als onderdeel van de voortdurende digitale transformatie heeft FIBR (een handelsnaam van Amsterdam Trade Bank N.V.) het vlaggenschipproduct Abacus360 Banking as Managed Service van Regnology geselecteerd om zijn wettelijke rapportageprocessen te automatiseren.

FIBR is gericht op het verstrekken van essentiële financiering om MKB-bedrijven in heel Europa te ondersteunen en heeft de stabiliteit van een bank gecombineerd met de flexibiliteit en technologie van een fintech. FIBR, gevoed door spaarders in de detailhandel, stelt gemeenschappen in staat de groei van het MKB in eigen land en in heel Europa te ondersteunen. FIBR werkt samen met FIBR Tech Ltd., dat zich richt op het bouwen van financieringsoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven in het VK, waaronder zakelijke leningen, doorlopende kredietfaciliteiten en vastgoedleningen.

Jaap Boersma, CTO bij FIBR, lichtte toe: “De complexiteit van wettelijke rapportages blijft toenemen. Om ons volledig te concentreren op onze kernactiviteiten, hebben we besloten om te beginnen aan een uitgebreid digitaliseringstraject om processen waar mogelijk te stroomlijnen. We zijn ervan overtuigd dat Abacus360 Banking as Managed Service de wettelijke rapportages voor ons aanzienlijk zal vergemakkelijken door het proces te automatiseren. Samen met Regnology streven we naar een meer toekomstbestendige bankomgeving.”

Alexander Turlot, Country Lead Nederland bij Regnology, voegde toe: “Ik ben verheugd dat we met FIBR opnieuw een bekende financiële instelling hebben kunnen overtuigen van de toegevoegde waarde van onze innovatieve softwareoplossingen. We kijken ernaar uit om samen te werken aan het digitaliseringstraject en FIBR te ondersteunen om in de toekomst gemakkelijker en efficiënter aan de wettelijke vereisten te voldoen.”

Abacus360 Banking is een standaardsoftware voor nationale en internationale prudentiële rapportage, statistische rapportage, evenals gedetailleerde rapportage en ad-hoc rapportage. Gerenommeerde financiële instellingen die meer dan 1.000 rapporterende entiteiten vertegenwoordigen, gebruiken de rapportageoplossingen van Regnology, waaronder een groot deel van de belangrijkste Europese banken onder direct SSM-toezicht, verzekeraars en financiële dienstverleners.

Over FIBR

FIBR is de verbonden digitale bank die MKB-leningen in heel Europa aandrijft, zowel direct als indirect via lokale kredietverstrekkers zoals Creditshelf. FIBR is de nieuwe handelsnaam van Amsterdam Trade Bank N.V. waaronder de nieuwe MKB-strategie zal worden uitgerold. Het is de enige Europese bank die zich uitsluitend richt op het ondersteunen van het MKB, waarbij de stabiliteit van een bank wordt gecombineerd met de flexibiliteit en technologie van een fintech. Het sterk geautomatiseerde technologieplatform van de bank stelt zijn kredietverstrekkers in staat om kleine en middelgrote ondernemingen snel en efficiënt te financieren, terwijl bedrijfseigenaren toegang krijgen tot een reeks werkkapitaal- en beveiligde kredietproducten tegen eerlijke tarieven.

Het leiderschapsteam van FIBR heeft diepgaande ervaring op het gebied van ondernemerschap, technologie en kredietverlening bij bedrijven als Pave, New10, Revolut en Goldman Sachs. FIBR, met hoofdkantoor in Nederland en een partnerbedrijf in het VK, heeft meer dan 130 mensen in dienst.

About Regnology

Regnology is een toonaangevende internationale leverancier van innovatieve technologische oplossingen op het gebied van regelgeving, risico en toezicht (RegTech, RiskTech en SupTech), van AEOI- en belastingrapportageproducten, evenals van diensten in de regelgevingswaardeketen voor financiële diensten. Regnology is al 25 jaar een partner voor banken en toezichthouders. Tot eind 2020 maakte het bedrijf deel uit van de BearingPoint-groep en opereerde het onder de naam BearingPoint RegTech. Sinds de verkoop van de RegTech-activiteiten aan private equity-onderneming Nordic Capital is het bedrijf onafhankelijk. In juni 2021 sloeg het bedrijf de handen ineen met Vizor Software en veranderde het onlangs de naam in Regnology. In totaal bedient Regnology meer dan 7.000 financiële dienstverleners met rapportageoplossingen. Tegelijkertijd stelt het bedrijf meer dan 50 regelgevers en belastingautoriteiten op vijf continenten in staat om gegevens te verzamelen van 34.000 bedrijven in 60 landen. Regnology heeft een totaal personeelsbestand van meer dan 770 medewerkers op 17 kantoorlocaties in 12 landen.

Ga voor meer informatie naar:

www.regnology.net

www.vizorsoftware.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de pers bij Regnology

Sandra Hering

Hoofd RegTech Marketing & Communications

Tel.: +49 69 13022 3666

Check out our twitter: @NewsNovumpr