15:00 uur 17-11-2021

 Ncardia haalt $60+ miljoen binnen om toonaangevende iPSC-aanbiedingen te verbeteren en uit te breiden

 Ncardia vormt strategisch partnerschap met Kiniciti om GMP-mogelijkheden te bouwen ter ondersteuning van iPSC-celtherapieplatforms en op menselijke cellen gebaseerde in-vitro-ontdekkingsdiensten

GOSSELIES, België EN NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Ncardia, leidend in het ontwikkelen van oplossingen voor het ontdekken van geneesmiddelen en celtherapie, gebaseerd op geinduceerde pluripotente stamcellen (iPSC) heeft meer dan $60 miljoen kapitaal veiliggesteld via een strategisch partnerschap met Kiniciti, een in de VS gevestigd investeringsplatform dat zich richt op het wereldwijd versterken van het cel- en gentherapie-ecosysteem. Kiniciti wordt ondersteund door Welsh, Carson, Anderson & Stowe (WCAS), een toonaangevende private equity onderneming die investeert in gezondheidszorg en technologie, en Biospring Partners. De transactie geeft Kiniciti een meerderheidsbelang in Ncardia om hun verdere groei op het gebied van iPSC technologie te ondersteunen en versnellen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211117005881/nl/

Ncardia’s capaciteiten omvatten de productie van iPSC op grote schaal, het ontwikkelen van ziektemodellen en het opzetten en uitvoeren van onderzoeken naar kandidaat geneesmiddelen, om hun effectiviteit en veiligheid vast te stellen.

“We zijn blij Kiniciti te verwelkomen als onze strategische investeringspartner”, zei Alain Parthoens, voorzitter van Ncardia. “Kiniciti is bij uitstek geschikt om Ncardia te helpen wereldwijd uit te breiden en om onze geplande investering te ondersteunen voor het bouwen van een GMP-faciliteit voor de productie van iPSC voor celtherapie.”

“De combinatie van de revolutionaire, gedifferentieerde wetenschap van Ncardia met onze expertise om wereldwijde bedrijven op te bouwen en ecosystemen te ondersteunen, creëert aanzienlijke waarde voor therapeutische klanten”, zie Geoff Glass, CEO van Kiniciti. “We kijken ernaar uit om Ncardia het middelpunt te maken van een ecosysteem dat ervoor zal zorgen dat celtherapieën een grotere rol kunnen spelen bij het bevorderen van de menselijke gezondheid. Door onze samenwerking kunnen Ncardia’s klanten profiteren van zowel de uitgebreide cGMP-mogelijkheden op het gebied van celtherapie, als het bredere aanbod van services voor geneesmiddelenonderzoek.”

Ncardia’s capaciteiten komen samen in een iPSC platform dat een spectrum aan technologieen en diensten omvat, om projecten te kunnen accommoderen voor verschillende ziektebeelden in elk stadium van ontwikkeling.

“Met dit partnerschap en de investering van Kiniciti kunnen we onze technologieplatforms verbeteren en onze expertise verder uitbreiden, en ons zo verder ontwikkelen tot een sterke en succesvolle wereldwijde iPSC-marktleider”, zei Ncardia medeoprichter en CEO Stefan Braam, PhD. “Dat betekent voor geneesmiddelenonderzoek dat we nieuwe ziektemodellen kunnen ontwikkelen om farmaceuten te helpen de effectiviteit en veiligheid van stoffen eerder in het ontwikkelingsproces te kunnen voorspellen. Op het gebied van celtherapie kunnen we nieuwe celproductie technologieen ontwikkelen, waarmee we voor onze klanten robuuste, op iPSC gebaseerde allogene platformen creeren voor immuno-oncologie.”

Hoewel het gebruik van iPSC relatief nieuw is op het gebied van celtherapie, hebben ze veel belangstelling gekregen vanwege hun enorme potentie voor celtherapiebedrijven. iPSC-technologie geeft wetenschappers de mogelijkheid om een menselijke huid- of bloedcel te herprogrammeren tot een stamcel, die op zijn beurt kan worden gedifferentieerd tot ieder benodigd celtype. Die cel kan vervolgens verder worden bewerkt om te voldoen aan de behoeften van de klant.

“Een belangrijk principe voor de samenwerking tussen Ncardia en Kinicity is om de beschikbaarheid van celtherapieën voor patiënten uit te breiden, en de kosten te verlagen,” zei de heer Glass. “De enige manier waarop we dat kunnen doen, is door robuuste, schaalbare platformen te bouwen. En dat is precies wat we bereiken door onze samenwerking met Ncardia. We zijn erg verheugd om samen te werken met Stefan en zijn team van experts, en we kijken ernaar uit om het potentieel van iPSC te benutten om betere therapieën te ontwikkelen voor patiënten over de hele wereld.”

Over Ncardia

Ncardia is een iPSC-technologiebedrijf dat wereldwijd actief is met faciliteiten, kantoren en personeel in heel Europa en Noord-Amerika. Ncardia’s uitgangspunt is de overtuiging dat stamceltechnologie zal helpen om patiënten sneller betere therapieën te bieden. Het doel van het bedrijf is om biofarmaceutische bedrijven in staat te stellen hun ontwikkelingsprocessen in de ontdekking van geneesmiddelen en celtherapie te versnellen door de integratie van menselijke iPSC-technologieën. Ga voor meer informatie naar ncardia.com.

Over Kiniciti

Kiniciti, onderdeel van de toonaangevende private equity onderneming Welsh, Carson, Anderson & Stowe (WCAS) en Biospring Partners, investeren in en werken samen met bedrijven die het potentieel hebben om het cel- en gentherapie-ecosysteem te transformeren en te versterken. Met een op maat gemaakt, collaboratief en flexibel investerings- en strategisch ondersteuningsmodel, wil Kiniciti ervoor zorgen dat cel- en gentherapie snel en veilig beschikbaar wordt gemaakt voor patiënten over de hele wereld. Het leiderschapsteam van het bedrijf bestaat uit professionals die ervaring hebben met het investeren in en het opbouwen van succesvolle bedrijven in de life science sector. Ga voor meer informatie naar kiniciti.com.

Over Welsh, Carson, Anderson & Stowe

WCAS is een toonaangevende private equity onderneming dat zich richt op twee doelsectoren: technologie en gezondheidszorg. Sinds de oprichting in 1979 is de strategie van het bedrijf om samen te werken met uitstekende managementteams en waarde op te bouwen voor zijn investeerders, door een combinatie van operationele verbeteringen, groei-initiatieven en strategische acquisities. WCAS heeft veel ervaring met het overnemen van door de oprichters geleide bedrijven en afsplitsingen van bedrijven. Het bedrijf heeft fondsen opgehaald en beheerd voor in totaal meer dan $ 27 miljard aan toegezegd kapitaal. Ga voor meer informatie naar www.wcas.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kiniciti
Roger Friedensen

+1 (919) 349-3206

partnering@kiniciti.com

Ncardia
Stefan Braam

+31 (0)71 33 222 30

support@ncardia.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr