16:14 uur 17-11-2021

Integraal in de bezoekerservaring van het nieuwe MUNCH Museum, meer dan 500 werken uitgerust met nieuwe frames

FARIBAULT, Minnesota–(BUSINESS WIRE)– Geopend 22 okt. 2021, de nieuwe MUNCH Museum in Oslo, Noorwegen, toont het werk van Edvard Munch (1863-1944). Hoewel Munch een groot, complex oeuvre produceerde, is deze het meest bekend om ‘De Schreeuw’.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211117006029/nl/

Edvard Munch, The Scream. Tempera and oil on paper, 1910. © Munchmuseet. Photo: WERNER MURRER RAHMEN

Edvard Munch, The Scream. Tempera and oil on paper, 1910. © Munchmuseet. Photo: WERNER MURRER RAHMEN

Voor het nieuwe museum creëerden WERNER MURRER RAHMEN en HALBE Rahmen uit Duitsland meer dan 500 lijsten volgens strikte conserveringseisen, in overeenstemming met de esthetiek van Munch’s stijl. Tru Vue® Optium Museum Acrylic® beschermt deze wereldberoemde kunstwerken met een intieme kijkervaring.

Om een documentaire te bekijken en meer te weten te komen over het herkaderingsproject van het MUNCH Museum, gaat u naar https://tru-vue.com/2021/11/new-frames-fitted-with-optium-museum-acrylic-at-munchmuseet/.

Het dual-frame systeem van MUNCH Museum heeft een zichtbare buitenkant en een verborgen binnenkant.

WERNER MURRER RAHMEN met de hand gemaakt de buitenste, decoratieve houten lijst, gemodelleerd na uitgebreid historisch onderzoek op originele Munch-frames. Munch gebruikte eenvoudige, houten lijsten en liet zijn kunstwerken vaak buiten staan om direct in contact te komen met de natuur, wat resulteerde in een uniek patina.

HALBE Rahmen ontwierp de kluisachtige, binnenste omlijsting met Optium Museum Acrylic en een slank aluminium profiel, dat in wezen niet te zien is onder de houten deklaag. Dankzij een magnetische sluiting kan het kunstwerk aan de voorkant worden geladen om het hanteren te verminderen.

“Het is een prachtig systeem”, prees Barbara De Haan, projectleider verhuizingen van MUNCH Museum. “Kaders zijn enorm belangrijk.” Ze observeerde een van Munch’s stukken met zijn nieuwe lijst en Optium Museum Acrylic en zei: “Het is perfect. U ziet hoe het werk tot leven komt. Het spreekt u aan.”

“Het was belangrijk dat bezoekers van het nieuwe MUNCH Museum zo dicht mogelijk bij het werk van de kunstenaar konden komen, om het echt te voelen en te ervaren, en dat terwijl de werken beschermd blijven”, zei dr. Jennifer Booth, directeur van beeldende kunst en musea van Tru Vue. “We willen niet dat ze ons product opmerken. We willen dat ze opgaan in het kunstwerk, de textuur van de verf zien, meegesleept worden in de emotie van het stuk, in plaats van die barrière te hebben.”

“Met Optium Museum Acrylic is het alsof u dicht bij het doek staat zonder glas ervoor. Beglazing is noodzakelijk, maar het is perfect als je het niet ziet”, merkte Werner Murrer op.

David Halbe voegt toe: “De beglazing tussen het kunstwerk en de bezoeker is erg belangrijk. Het moet het schilderij beschermen zonder het zicht te verstoren.”

Johan Øvergård, kunsttechnisch manager bij MUNCH, zei: “Het voordeel van het gebruik van Tru Vue Optium Museum Acrylic in vergelijking met gelaagd glas is het lagere gewicht, wat het hanteren, transporteren en installeren van de kunstwerken vergemakkelijkt.” Dankzij het systeem kunnen de kunstwerken van Munch ook internationaal worden uitgeleend.

Tru Vue, Inc. bedient musea en lijstenmakers over de hele wereld en produceert UV-beschermend, antireflecterend en hoogwaardig glas en acryl in de VS.

“Het coatingproces is een combinatie van veel wetenschap en een vleugje kunst van onze technische teams”, zei Nate Soukup, Tru Vue vicepresident van operaties. “We hebben onvermoeibaar gewerkt om de productie van Optium® de afgelopen 20 jaar te perfectioneren. We hebben de capaciteit ontwikkeld om acryl te produceren in grote volumes, grote formaten en met extreem strakke kwaliteitsspecificaties die onze klanten, zoals het MUNCH Museum, eisen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact: Heather West, 612-724-8760, heather@heatherwestpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr