18:00 uur 15-11-2021

Nieuwe therapie voor het herstel van bloeddrukstabiliteit gepresenteerd op Neuroscience 2021

Wetenschapper Grégoire Courtine toont de doeltreffendheid aan van ARC Therapy tijdens de “Presidential Special Lecture”

EINDHOVEN, Nederland & LAUSANNE, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– ONWARD Medical N.V. (Euronext: ONWD), een medisch technologiebedrijf dat innovatieve therapieën ontwikkelt om beweging, onafhankelijkheid en gezondheid bij mensen met een dwarslaesie te herstellen, kondigt vandaag aandat Grégoire Courtine, Ph.D., Professor Neurowetenschap aan het Zwitserse Federale Technische Universiteit (EPFL) en co-Directeur van NeuroRestore, de doeltreffendheid heeft aangetoond van ONWARD’s ARC Therapie om de bloeddruk te stabiliseren tijdens zijn Presidential Special Lecture op NEUROSCIENCE 2021.

“Verlamming en gevoelsverlies zijn de meest bekende gevolgen van dwarslaesie, maar een mogelijk ernstigere complicatie is orthostatische hypotensie – lage bloeddruk gekoppeld aan veranderingen in de lichaamshouding,” zei Professor Courtine. “We zijn verheugd om deze gegevens te delen en te bespreken hoe deze nieuwe benadering een waardevolle en belangrijke therapie kan bieden voor mensen met een dwarslaesie.”

Deze nieuwe therapie wordt momenteel onderzocht in de STIMO HEMO-studie, die voortbouwt op een ontdekking die voor het eerst werd gepubliceerd in Nature en die het lage thoracale ruggenmerg identificeert als een hemodynamische “hotspot”, die, wanneer gestimuleerd via een eigen algoritme genaamd ARC Therapie, de mogelijkheid heeft om de bloeddrukstabiliteit te herstellen. ONWARD Medical ontwikkelt en commercialiseert deze therapie door gebruik te maken van zijn onderzoeksproject, het ARCIM implanteerbaar toestelplatform.

Professor Courtine toonde tijdens zijn speciale lezing aan hoe stimulatie van de hemodynamische hotspot de bloeddruk verhoogde bij een van de deelnemers aan de STIMO HEMO. Een video van dat deel van de lezing kan u bekijken op deze link.

Meer informatie over ONWARD’s experimentele ARC Therapie is te vinden in deze video.

Over ONWARD

ONWARD Medical, N.V. (@onwdempowered) is een medisch technologiebedrijf dat innovatieve therapieën ontwikkelt om beweging, onafhankelijkheid en gezondheid bij mensen met een dwarslaesie te herstellen. Het werk van ONWARD bouwt voort op meer dan een decennium aan fundamenteel wetenschappelijk en preklinisch onderzoek in ‘s werelds toonaangevendste neurowetenschappelijke laboratoria. ONWARDs ARC-therapie kan via onderhuidse (ARCIM) of externe (ARCEX) systemen worden toegediend en is ontworpen om het ruggenmerg gericht en geprogrammeerd te stimuleren. Het doel is om beweging en andere functies bij mensen met een dwarslaesie te herstellen om uiteindelijk hun levenskwaliteit te verbeteren. ONWARD heeft van de FDA drie ‘Breakthrough Device Designations’, voor zowel ARCIM als ARCEX, gekregen. Het eerste cruciale FDA-onderzoek van de Vennootschap heeft de naam Up-LIFT en begon in januari 2021 met plannen om 65 proefpersonen in maximaal 15 centra wereldwijd in te schrijven.

ONWARD is gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven, Nederland. Het bezit een kantoor in het EPFL Innovation Park in Lausanne, Zwitserland, en heeft een groeiende Amerikaanse aanwezigheid in Boston, Massachusetts, VS. Meer informatie over de Vennootschap vindt u op ONWD.com. Volg ons op Twitter en LinkedIn.

Disclaimer

Bepaalde verklaringen, overtuigingen en meningen in dit persbericht zijn toekomstgericht, en weerspiegelen de huidige verwachtingen en prognoses van de Vennootschap of, in voorkomend geval, de bestuurders van de Vennootschap over toekomstige gebeurtenissen. Toekomstgerichte verklaringen houden door hun aard een aantal risico’s, onzekerheden en veronderstellingen in die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten of gebeurtenissen wezenlijk verschillen van die uitgedrukt of geïmpliceerd door de toekomstgerichte verklaringen. Deze risico’s, onzekerheden en veronderstellingen kunnen een nadelige invloed hebben op het resultaat en de financiële gevolgen van de hierin beschreven plannen en gebeurtenissen. Een veelheid van factoren, waaronder, maar niet beperkt tot, veranderingen in de vraag, de concurrentie en de technologie, kan ertoe leiden dat de feitelijke gebeurtenissen, prestaties of resultaten aanzienlijk afwijken van elke verwachte ontwikkeling. Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht met betrekking tot trends of activiteiten uit het verleden mogen niet worden opgevat als een verklaring dat dergelijke trends of activiteiten zich in de toekomst zullen voortzetten. Bijgevolg wijst de Vennootschap uitdrukkelijk elke verplichting of verbintenis af om enige actualisering of herziening bekend te maken van enige toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht als gevolg van enige wijziging in de verwachtingen of enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden, veronderstellingen of omstandigheden waarop deze toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd. Noch de Vennootschap, noch haar adviseurs of vertegenwoordigers, noch enige van haar dochterondernemingen of functionarissen of werknemers van dergelijke personen garanderen dat de veronderstellingen die aan dergelijke toekomstgerichte verklaringen ten grondslag liggen, vrij zijn van fouten. Evenmin aanvaarden zij enige verantwoordelijkheid voor de toekomstige nauwkeurigheid van de toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht of het zich daadwerkelijk voordoen van de voorspelde ontwikkelingen. U dient geen overmatig vertrouwen te stellen in toekomstgerichte verklaringen, die alleen gelden op de datum van dit persbericht.

Contacts

Voor algemene vragen:

info@onwd.com

Perscontact:

Bryan Gibbs, Finn Partners

bryan.gibbs@finnpartners.com
+19737134709

Vragen van Europese media en investeerders:

Gunther De Backer, Backstage Communication

gunther@backstagecom.be
Tel: +32 (0)475 903 909

Check out our twitter: @NewsNovumpr