01:50 uur 11-11-2021

Recyclegeschikte retortzak van ProAmpac gevalideerd door twee geavanceerde recyclingbedrijven

CINCINNATI–(BUSINESS WIRE)– ProAmpac, een leider in flexibele verpakkingen en materiaalwetenschap, kondigde aan dat twee onafhankelijke geavanceerde recyclingbedrijven hebben bevestigd dat hun ProActive Recycle Ready Retort RT-3000-zakken voldoen aan de criteria voor chemische recycling. Door materialen te verwerken die niet mechanisch kunnen worden gerecycled vanwege de samenstelling of productresten, produceert geavanceerde recycling een kwaliteitspolymeer dat opnieuw kan worden geïntroduceerd in de toeleveringsketen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211110006483/nl/

ProAmpac's RT-3000 Recycle Ready Retort Structure (Photo: Business Wire)

ProAmpac’s RT-3000 Recycle Ready Retort Structure (Photo: Business Wire)

“Geavanceerde recycling is een kritiek onderdeel van de toekomstige recyclinginfrastructuur van de wereld wanneer merken overstappen op verpakkingen die de circulaire economie ondersteunen. ProAmpac heeft ons RT-3000-aanbod getest in twee afzonderlijke geavanceerde recyclingprocessen om ervoor te zorgen dat de monomateriaalstructuur echt een circulaire oplossing is”, zei Adam Grose, chief commercial officer.

In het algemeen zijn mono-materiaalstructuren economisch levensvatbaarder dan gemengde materiaalstructuren in geavanceerde recyclingsystemen, omdat ze een hogere terugwinning en minder niet-herwinbaar afval mogelijk maken. In beide testen voldeden de RT-3000 retortzakkken aan de opbrengstvereisten en aan de kwaliteitsparameters voor verdere recycling.

“De RT-3000 doorstond twee afzonderlijke depolymerisatieprocessen met zeer hoge opbrengsten. Met het zuiveringsproces van de gerecycleerde monomeren (r-monomeren) vertoonden de r-monomeren een uitstekende kwaliteit voor de herpolymerisatiestappen. Deze validatie van chemische recycling bevestigt de toewijding van ProAmpac aan onze klanten die op zoek zijn naar recyclebare oplossingen voor alle producttoepassingen”, verklaarde Hesam Tabatabaei, vice-president van productontwikkeling en innovatie.

Neem voor meer informatie over de ProActive Recycle Ready Retort RT-3000 of andere ProActive Sustainability®-oplossingen contact op via Marketing@ProAmpac.com of ga naar ProAmpac.com.

Over ProAmpac

ProAmpac is een toonaangevend wereldwijd bedrijf voor flexibele verpakkingen met een uitgebreid productaanbod, creatieve verpakkingsoplossingen, toonaangevende klantenservice en bekroonde innovatie voor een diverse wereldwijde markt. De benadering van duurzaamheid van ProAmpac – ProActive Sustainability® – biedt innovatieve duurzame flexibele verpakkingsproducten om onze klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken. We laten ons in ons werk leiden door vier kernwaarden die de basis vormen voor ons succes: Integriteit, intensiteit, innovatie en betrokkenheid. Het in Cincinnati gevestigde ProAmpac is eigendom van Pritzker Private Capital, samen met het management en mede-investeerders. Ga voor meer informatie naar ProAmpac.com of neem contact op via Media@ProAmpac.com.

Over Pritzker Private Capital

Pritzker Private Capital werkt samen met middelgrote bedrijven die in Noord-Amerika gevestigd zijn en een leidende positie hebben op het gebied van vervaardigde producten, dienstverlening en de gezondheidszorg. De gedifferentieerde kapitaalbasis voor de lange termijn van het bedrijf zorgt voor efficiënte besluitvorming, brede flexibiliteit met transactiestructuur en investeringshorizon, en afstemming met alle belanghebbenden. Pritzker Private Capital bouwt bedrijven voor de lange termijn en is een ideale partner voor ondernemers- en familiebedrijven. Pritzker Private Capital is ondertekenaar van de Principes voor verantwoord beleggen (Principles for Responsible Investment, PRI) van de Verenigde Naties. Ga meer informatie naar PPCPartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kristy Paulin

ProAmpac

(413) 875-9872

Kristy.Paulin@ProAmpac.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr