09:00 uur 10-11-2021

Thales introduceert CipherTrust Intelligent Protection om de beveiliging van gevoelige data te automatiseren

  • De nieuwe oplossing biedt een geautomatiseerde workflow voor het ontdekken, beschermen en controleren van data met behulp van encryptie en toegangscontrole
  • Het is gebouwd op het CipherTrust Data Security Platform van Thales voor verdere vereenvoudiging, stroomlijning en vermindering van de complexiteit van databescherming
  • Het vereenvoudigt het voldoen aan privacy- en compliancy eisen

PARIS LA DÉFENSE–(BUSINESS WIRE)– Thales heeft CipherTrust Intelligent Protection gelanceerd als vervolg op het succes van het CipherTrust Data Security Platform. Deze nieuwe oplossing vereenvoudigt de operationele complexiteit nog meer en versterkt de inspanningen op het gebied van databeveiliging. Dit laatste gebeurt met geautomatiseerde processen waarmee gevoelige data overal kan worden ontdekt, beschermd en gecontroleerd. Organisaties worden momenteel geconfronteerd met een overweldigende datagroei. Met behulp van CipherTrust Intelligent Protection wordt alle gevoelige informatie beveiligd zonder de extra kosten en complexiteit van traditionele databeschermingsproducten en -diensten. Zodra de gevoelige data is ontdekt en geclassificeerd op basis van kwetsbaarheden en andere risicoprofielen, beschermt de nieuwe oplossing de risicodragende data automatisch met encryptie en robuuste toegangscontroles.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211110005218/nl/

©Thales

©Thales

CipherTrust Intelligence Protection is een oplossingsconfiguratie binnen het Thales CipherTrust Data Security Platform dat samenwerkt met CipherTrust Manager, CipherTrust Data Discovery & Classification en CipherTrust Transparent Encryption – een alles-in-een-oplossing die een uniforme aanpak levert. CipherTrust Intelligence Protection verbetert en versnelt de naleving van regelgeving met automatische databeschermingscontroles. Daarnaast biedt het eenvoudig te gebruiken, voorgeprogrammeerde tools om snel en effectief ongestructureerde, gevoelige data on-premise en in de cloud te beveiligen.

Vermindering van de complexiteit met geïntegreerde automatisering

Nu organisaties kampen met groeiende datasets, hybride werken en een toenemend gebruik van multi-clouddiensten, brengt een gebrek aan zichtbaarheid hun gevoelige data in gevaar. Uit het Thales Data Threat Report 2021 blijkt dat het gebruik van cloud-infrastructuur nieuwe risico’s met zich meebrengt, naarmate de datafootprint van een organisatie groter wordt en de bezorgdheid over de operationele complexiteit toeneemt. Een kwart (24%) van de respondenten zegt volledig op de hoogte te zijn van waar hun data is opgeslagen. Beleidsregels zijn eenvoudig te configureren met ingebouwde templates zodat ongestructureerde, gevoelige data snel ontdekt en geclassificeerd kan worden om data on-premise en in de cloud te beschermen.

“Cloud computing-diensten en databeveiligingsvereisten zullen alleen maar complexer worden naarmate organisaties bij proberen te blijven met nieuwe en evoluerende werkomgevingen,” zegt Todd Moore, VP Encryption Products bij Thales. “De toegenomen operationele complexiteit vraagt om vereenvoudigde beveiligingsprocedures, en CipherTrust Intelligence Protection maakt het voor bedrijven aanzienlijk eenvoudiger om data proactief te beveiligen op basis van bekende kwetsbaarheden en regelgeving. Hierdoor neemt het algehele bedrijfsrisico af. Intelligent Protection biedt de automatisering zodat klanten vol vertrouwen databeveiligingsmaatregelen in eigen hand kunnen nemen met een alles-in-een-oplossing.”

Snellere naleving van de regelgeving

Organisaties moeten vandaag de dag blijven voldoen aan een breed scala aan wetten en regels, waaronder AVG, CCPA, HIPAA en PCI DSS. Wet- en regelgeving op het gebied van dataprivacy is nooit statisch. Er verschijnen regelmatig nieuwe wetten en regels, en bestaande regels worden vaak verbeterd. Hierdoor is het moeilijk om alles bij te houden. Een geïntegreerde en geautomatiseerde oplossing helpt blinde vlekken en menselijke fouten te elimineren, wat een aanzienlijk verschil maakt bij de naleving van diverse regelgevingen.

“Deze alles-in-een-oplossing combineert het beste van de data discovery technology van Ground Labs met het CipherTrust Data Security Platform van Thales. Hiermee kunnen organisaties gevoelige data automatisch ontdekken, classificeren en veilig houden, of het nu on-premise of in de cloud is,” zegt Stephen Cavey, medeoprichter en chief evangelist bij Ground Labs. “Ons partnership met Thales benadrukt onze gemeenschappelijke missie om onze klanten te beschermen, ongeacht waar ze hun data opslaan. Door deze samenwerking kunnen we beter aan de databeveiligingsbehoeften van klanten voldoen, zowel nu als in de toekomst.”

“Risicobeheer wordt steeds lastiger voor IT-managers. Niet alleen vanwege de omvang en de zorgvuldigheid van cyberaanvallen, maar ook vanwege de operationele complexiteit van het beheer van ongelijksoortige beveiligingsproducten en -diensten,” zegt Frank Dickson, Program Vice President, Security & Trust bij IDC. “Volledig geïntegreerde platforms die de ontdekking, classificatie en bescherming van gevoelige data automatiseren, kunnen organisaties helpen om zowel de harde kosten als de risico’s te verlagen die gepaard gaan met het samenvoegen van multivendor-oplossingen. Tegelijkertijd worden ook de indirecte kosten aangepakt en beperkt, door activiteiten op het gebied van databeveiliging en compliance te vereenvoudigen.”

Beveiligingshiaten opsporen en dichten

Het is van cruciaal belang om een manier te vinden om snel hiaten in de compliance van data en potentiële beveiligingsrisico’s te identificeren. Het gebruik van de high performance en accurate discovery engine is een uiterst nuttige manier om data te vinden die onderhevig is aan regelgeving waarvan organisaties zich misschien niet eens realiseren dat deze bestaat. CipherTrust Data Discovery & Classification biedt op risico-gebaseerde richtlijnen over welke specifieke data moet worden versleuteld. Door dit ontdekkingsproces aan CipherTrust Transparent Encryption te koppelen, kunnen organisaties snel en automatisch beveiligingslacunes opsporen en dichten.

—–

Over Thales

Thales (Euronext Parijs: HO) is wereldleider op het gebied van geavanceerde technologieën. De focus ligt op digitale en ‘deep tech’-innovaties zoals connectiviteit, big data, kunstmatige intelligentie, cybersecurity en kwantumcomputers. Om te bouwen aan een toekomst vol vertrouwen, die cruciaal is voor de ontwikkeling van onze samenleving. Thales biedt haar klanten – organisaties en overheden – producten en diensten op het gebied van defensie, luchtvaart, ruimtevaart, transport, digitale identiteit en veiligheid. Organisaties worden door Thales ondersteund bij het vervullen van hun cruciale rol. Waarbij altijd het individu, als drijvende kracht achter iedere beslissing, centraal staat. Thales heeft 81.000 medewerkers in 68 landen. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van € 17 miljard. Thales Nederland is onderdeel van de internationale Thales Group. Zo’n 2.200 medewerkers werken in Hengelo, Delft, Huizen. Eindhoven, Breda en Rotterdam aan de ontwikkeling, productie en integratie van hightech systemen. Bijvoorbeeld radar, command & control, OV chipkaart, communicatiesystemen en cybersecurity voor defensie, transport en cybersecurity.

Contacts

Mariëlle van Schaik

thales@marcommit.nl

Check out our twitter: @NewsNovumpr