14:00 uur 09-11-2021

Milliman en Akur8 vormen strategische alliantie om volgende generatie prijsstellingsmogelijkheden te bieden aan eigendoms- en ongevallenverzekeraars, MGA’s en start-ups

PARIJS & SEATTLE–(BUSINESS WIRE)– Akur8, de volgende generatie oplossing voor de prijsstelling van verzekeringen, en Milliman, een vooraanstaand wereldwijd advies- en actuarieel bedrijf, kondigen met genoegen een strategische alliantie aan om eigendoms- en ongevallenverzekeraars (niet-leven), start-ups en MGA’s in staat te stellen de volgende generatie prijsstellingsmogelijkheden te hanteren. Samen zorgt deze samenwerking voor een voorsprong op conventionele tariefvormingsoplossingen om meer snelheid, nauwkeurigheid en governance in verzekeringsprijzen te bieden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211109005014/nl/

Via zijn unieke, cloudgebaseerde platform maakt Akur8 gebruik van een innovatieve combinatie van gepatenteerde machine learning-algoritmen en Transparent AI™ om het modelleringsproces voor verzekeringstarieven te automatiseren, terwijl de volledige transparantie en interpreteerbaarheid van de gecreëerde modellen behouden blijft. Akur8 biedt end-to-end tariefvormingsmogelijkheden voor eigendoms- en ongevallenverzekeraars (niet-leven), MGA’s en start-ups, met inachtneming van de actuariële praktijknormen. Hierbij is inbegrepen een functie die geautomatiseerde documentatie voor staatsarchieven produceert in alle 50 Amerikaanse staten, waardoor de modelondersteuning gemakkelijk kan worden ingediend bij de regelgevende instanties van de staat.

“Akur8 is een baanbrekende innovatie in het softwarelandschap voor verzekeringsprijsstelling. Ze zijn erin geslaagd om het datagestuurde deel van het prijsproces te automatiseren, terwijl actuarissen en prijsstellingsteams er volledige controle over behouden,” aldus Sheri Scott, een directeur en adviserend actuaris bij Milliman.

Met deze alliantie wordt de actuariële en risico-expertise van Milliman gecombineerd met de revolutionaire AI-gestuurde prijsstellingssoftware van Akur8 om het tariefvormings- en prijsstellingsproces voor eigendoms- en ongevallenverzekeraars wereldwijd te transformeren. Door Akur8 aan te bieden in combinatie met de expertise van Milliman kunnen nationale en multinationale eigendoms- en ongevallenverzekeraars een schaalbare oplossing verwachten die verbeterde end-to-end prijsstellingsefficiëntie, deskundige prijsstellingsteams, snellere time-to-market, grotere modelnauwkeurigheid, verbeterde interne governance en volledige nakoming omvat.

“Bij Milliman begrijpen we hoe belangrijk het is om de beste insurtech-innovaties naar onze klanten te brengen om hen te ondersteunen bij hun transformatietraject,” stelt Richard Lord, Global Practice Director Property & Casualty bij Milliman. “Deze strategische alliantie stelt verzekeraars, MGA’s en start-ups in staat om te profiteren van actuariële diensten en oplossingen van wereldklasse, samen met geavanceerde operationele technologie.”

“Akur8 is verheugd om samen te werken met Milliman. De combinatie van het ultramoderne platform van Akur8 met de toonaangevende actuariële expertise en data-oplossingen van Milliman creëert een transformatieve insurtech-oplossing die de conventionele methoden achter zich laat,” verklaart Samuel Falmagne, CEO van Akur8.

Over Akur8

Akur8 is de volgende generatie oplossing voor de prijsstelling van verzekeringen. Akur8 transformeert verzekeringsprijsstelling met bedrijfseigen ML-algoritmen die de vorming van tarieven volledig automatiseren, tot en met het genereren van archiveringspakketten, terwijl de controle en transparantie tijdens het hele proces behouden blijven en de naleving van de regelgeving wordt gegarandeerd. Akur8 is de enige oplossing op de markt die machine learning en actuariële werelden met elkaar verzoent, waardoor actuarissen en prijsstellingsteams sneller betere beslissingen kunnen nemen.

Over Milliman

Milliman is een van ‘s werelds grootste aanbieders van actuariële en gerelateerde producten en diensten. Het bedrijf heeft adviespraktijken op het gebied van gezondheidszorg, eigendoms- en ongevallenverzekeringen, levensverzekeringen en financiële diensten, en personeelsbeloningen. Milliman, opgericht in 1947, is een onafhankelijk bedrijf met kantoren in grote steden over de hele wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

Voor Akur8
Anne-Laure Klein

anne-laure.klein@akur8-tech.com
+1 917-251-1593

Voor Milliman
Rebecca Driskill

rebecca.driskill@milliman.com
+1 646-473-3017

Check out our twitter: @NewsNovumpr