18:02 uur 04-11-2021

Cyble lanceert informatie-oplossing voor bedreigingsbescherming voor rechtshandhavings- en overheidsinstanties

ALPHARETTA, Ga.–(BUSINESS WIRE)– Cyble, een AI-versterkt, door Y Combinator ondersteund, cyberbedreigingsinformatiebedrijf dat organisaties sterker maakt door darkweb- en cybercrimemonitoring heeft vandaag de beschikbaarheid bekend gemaakt van haar Law Enforcement Agency (LEA) en informatieoplossing voor bedreigingsbescherming. Dit is specifiek bedoeld om rechtshandhavings- en overheidsinstanties te helpen bij het verzamelen en analyseren van en reageren op het onthullen van extreem gevoelige informatie, verrijkt met SIGINT-analyse en onderzoek van Cyble, die implicaties kan hebben voor de nationale veiligheid of geopolitieke afsplitsingen. In dit verband heeft Cyble gewerkt met verscheidene rechtshandhavingsorganisaties over de hele wereld.

In de afgelopen jaren hebben georganiseerde cybercriminelen en bedreigingsactoren zich met steun van de staat actief gericht op kritieke nationale infrastructuur. Recente voorbeelden hiervan zijn onder meer de ransomware-aanval op de Colonial Pipeline in de VS, die dreigde de brandstoflevering voor het halve land uit te schakelen.

Wereldwijd hebben landen gezien hoe hun overheids- en militaire netwerken gehackt werden en waardevolle bronnen van gevoelige informatie werden geëxfiltreerd door door de staat gesteunde en financieel gemotiveerde tegenstanders. De bedreiging is hier tweeledig. Bedreigingsactoren richten zich voornamelijk op organisaties gekenmerkt als kritieke informatie-infrastructuur (Critical Information Infrastructure, CII), zoals krachtcentrales, nucleaire installaties, oliepijplijnen en raffinaderijen, telecomnetwerkproviders en transportnetwerken.

Daarnaast richten bedreigingsactoren zich ook op het toeleveringsketenecosysteem van deze organisaties, dat typisch technologie-OEM’s, contractproducenten, strategische R&D-partners en IT-dienstverleners omvat. Deze aanvallen worden uitgevoerd met de expliciete intentie van spionage, sabotage en diefstal van intellectuele eigendom.

Manish Chachada, medeoprichter COO van Cyble zegt, “Als Cyble doorgaat op haar weg om meer organisaties te versterken met vroege-dreigingsinformatie, spelen strategische samenwerkingen als deze een cruciale rol. Met een exponentiële toename van het aantal cyberaanvallen omdat meer organisaties en instanties digitaal werken, is ons doel om onze overheidspartners krachtiger te maken met geavanceerd bedreigingsmonitoringsvermogen om prompte informatie te leveren waarop zij onmiddellijk kunnen handelen.”

Via Cyble Hawk biedt Cyble nu diepgaande zichtbaarheid in het darkweb en surfaceweb (oppervlakteweb) om aanvallen op te diepen en gevoelige informatie te ontdekken voordat deze gebruikt kan worden om de staatsinfrastructuur in gevaar te brengen, nationale veiligheid te riskeren of diplomatieke problemen voor overheden te veroorzaken.

Overheidsinstanties worden nu sterker gemaakt om in staat te zijn tot speuren naar en ontdekken van gevoelige strategische informatie die gebruikt zou kunnen worden om financiële fraude te voorkomen, gevoelige of strategische gegevens te detecteren en geschikte tegenmaatregelen in te zetten. Verdere details over de mogelijkheden zijn hier beschikbaar.

“Cyble is erg enthousiast om rechtshandhavings- en overheidsinstanties te helpen bij het opbouwen van een veerkrachtigere cyberspaceaanwezigheid door hen krachtiger te maken met tijdige en vervolgbare dreigingsinformatie. Terwijl wij onze relatie met de overheid en entiteiten van rechtshandhavings- en overheidsinstanties uitbreiden, zijn we enorm gemotiveerd om ons onderzoeks- en informatievermogen tot grotere hoogten te brengen”, aldus Beenu Arora, medeoprichter en CEO van Cyble.

Over Cyble:

Cyble is een wereldwijd informatie-SaaS-provider die ondernemingen helpt zich te beschermen tegen cybercrimes en publiciteit in het darkweb. De voornaamste focus van het bedrijf is organisaties te voorzien van realtime zichtbaarheid van hun digitale risico-voetafdruk. Ondersteund door Y Combinator als onderdeel van de winter cohort 2021 is Cyble ook erkend door Forbes als één van de top 20 beste Cybersecuritystart-ups om in de gaten te houden. Cyble heeft haar hoofdkantoor in Alpharetta, Georgia, en wereldwijde vertegenwoordiging met kantoren in Australië, Singapore en India. Ga voor meer informatie over Cyble naar www.cyble.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Medha Roy Chowdhury
E-MAIL: Enquiries@Cyble.com
MOBIEL: +1 678 379 3241

Check out our twitter: @NewsNovumpr