12:57 uur 03-11-2021

Personalis kondigt updates aan voor NeXT Platform™ met extra belangrijke profileringsmogelijkheden voor het bevorderen van oncologische biomarkers

MENLO PARK, Californië–(BUSINESS WIRE)– Personalis, Inc. (Nasdaq: PSNL), een leider in geavanceerde genomica voor kanker, heeft vandaag de nieuwste uitbreiding aangekondigd van het Personalis NeXT Platform® door het toevoegen van verschillende nieuwe functies die essentieel zijn voor het begrip van de interacties tussen de tumor en het immuunsysteem en hoe deze de respons van een kankerpatiënt op therapie kunnen beïnvloeden.

De nieuwe en verbeterde functies omvatten:

  • InfiltrateID™, een geavanceerde analysemodule die gebruikmaakt van de uitgebreide genexpressiegegevens van de NeXT Transcriptome™ om de aanwezigheid van acht immuuncelpopulaties in een tumormonster te detecteren
  • RepertoireID™ bevat nu de karakterisering van het B-celreceptorrepertoire, inclusief het berekenen van isotype-make-up, als aanvulling op de eerder uitgebrachte T-celreceptorrepertoirefunctie
  • SHERPA™, een verdere verbetering van de prestaties van het toonaangevende pan-allelen neoantigeen-voorspellingsalgoritme van Personalis dat onlangs is gepubliceerd in de Immunopeptidomics speciale uitgave van het tijdschrift Molecular & Cellular Proteomics

Richard Chen, MD, CMO en SVP van R&D bij Personalis, zei: “Met de capaciteit om immuuncelpopulaties in de tumor te identificeren, de B-cel- en T-celreceptorrepertoires te karakteriseren en neo-antigenen beter te voorspellen, breiden we het NeXT Platform verder uit voor aanvullende opkomende oncologie biomarkers. Zoals we onlangs hebben aangetoond met onze NEOPS-biomarkerpublicatie, kan het combineren van zowel tumor- als immuunkenmerken in een samengestelde biomarker leiden tot een betere stratificatie van de respons van de patiënt op kankertherapie. Deze nieuwe functies van het NeXT Platform bieden mogelijkheden om samengestelde biomarkers zoals NEOPS verder te verbeteren.”

Deze geavanceerde machine learning en algoritmische tools, gecombineerd met het unieke testontwerp van het NeXT Platform, versterken het doel van Personalis om het meest uitgebreide platform voor genomische tumorprofilering te bieden dat beschikbaar is. Het NeXT Platform consolideert meerdere biomarker-assays in één, waardoor een naadloos traject van translationeel onderzoek naar de ontwikkeling van begeleidende diagnostiek mogelijk wordt.

Over Personalis, Inc.

Personalis, Inc. is een leider in geavanceerde kankergenomica om de volgende generatie nauwkeurige kankertherapieën en diagnostiek mogelijk te maken. Het Personalis NeXT Platform® van Personalis is ontwikkeld voor aanpassing aan de complexe en zich ontwikkelende inzichten in kanker en voorziet haar biofarmaceutische klanten en clinici van informatie over alle ongeveer 20.000 menselijke genen en het immuunsysteem, op basis van een enkel weefselmonster. Op het gebied van populatiesequencing exploiteert Personalis een van de grootste sequencing-operaties ter wereld en is het momenteel de enige leverancier van sequencing voor het Million Veteran Program van Veterans Affairs. Om kanker- en populatie-sequencing mogelijk te maken, is Clinical Laboratory van Personalis gebouwd met een focus op klinische nauwkeurigheid, kwaliteit, big data, schaal en efficiëntie. Het laboratorium is GxP-uitgelijnd, evenals Clinical Laboratory Improvement Amendments van 1988-gecertificeerd en College of American Pathologists-geaccrediteerd. Bezoek voor meer informatie www.personalis.com en volg Personalis op LinkedIn en Twitter.

Toekomstgerichte verklaringen

Alle verklaringen in dit persbericht die niet historisch zijn, zijn ‘toekomstgerichte verklaringen’ in de betekenis van de Amerikaanse effectenwetgeving, inclusief verklaringen met betrekking tot attributen of voordelen van InfiltrateID, RepertoireID, SHERPA, NEOPS of het NeXT Platform van Personalis, de zakelijke kansen, leiderschap, plannen, visie of groei van Personalis, of andere toekomstige gebeurtenissen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen brengen risico’s en onzekerheden met zich mee, inclusief die met betrekking tot de COVID-19-pandemie, die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachte resultaten of verwachtingen die door dergelijke verklaringen worden uitgedrukt of geïmpliceerd. Factoren die de werkelijke resultaten wezenlijk kunnen beïnvloeden, zijn te vinden in de deponeringen van Personalis bij de U.S. Securities and Exchange Commission, inclusief de meest recente rapporten van Personalis op de formulieren 8-K, 10-K en 10-Q, en omvatten de rapporten die worden vermeld onder de titel ‘Risicofactoren’. Personalis wijst elke verplichting om dergelijke toekomstgerichte verklaringen bij te werken af.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon investeerdersrelaties van Personalis:

Caroline Corner

investors@personalis.com
www.westwicke.com
415-202-5678

Contactpersoon voor de media van Personalis:

Jennifer Havlek

pr@personalis.com
www.personalis.com
650-752-1300

Check out our twitter: @NewsNovumpr