16:54 uur 03-11-2021

Mary Kay Inc. ondersteunt, in samenwerking met The Nature Conservancy, een door vrouwelijke ondernemers geleid project ter verbetering van de waterveiligheid in Monterrey

MONTERREY, Mexico–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc. kondigt met trots de sponsoring aan van een project ter verbetering van de waterveiligheid in Monterrey in samenwerking met The Nature Conservancy. Het project, geleid door een groep vrouwelijke ondernemers, richt zich op het herstel van lokale boomsoorten in de omliggende gebieden van de stad Monterrey om de ecosysteemdiensten in stand te houden, het risico en de impact van overstromingen in de stad te verminderen en de aangetaste bossen in regio te herstellen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211103005906/nl/

Mary Kay Inc. has produced a short film in partnership with The Nature Conservancy to help tell the story of empowerment and natural conservation of Angelica and Mujeres Unidas Para La Conservación de Laguna de Sanchez. (Photo: Mary Kay Inc.)

Mary Kay Inc. has produced a short film in partnership with The Nature Conservancy to help tell the story of empowerment and natural conservation of Angelica and Mujeres Unidas Para La Conservación de Laguna de Sanchez. (Photo: Mary Kay Inc.)

De stad Monterrey is momenteel het thuis van vier miljoen mensen. Gelegen in een gebied dat van nature vatbaar is voor extreme hydrometeorologische gebeurtenissen zoals orkanen en overstromingen, wordt de stad vaak geconfronteerd met ernstige problemen met de watervoorziening. Nabij de stad ligt het nationaal park Cumbres de Monterrey, een beschermd natuurreservaat dat goed is voor ongeveer 60% van het water dat naar de stad komt. Het gebied ondersteunt ook de beheersing van zware regenwaterafvoer, die gevolgen heeft voor mensen, de lokale veestapel en de stedelijke infrastructuur. Om de veerkracht van het milieu te behouden, moet de vegetatiebedekking worden hersteld en moet de productie van inheemse planten in kwekerijen worden gegarandeerd. Hoewel de nationale commissie voor beschermde natuurgebieden van Mexico (CONANP) voorschriften heeft opgesteld die het gebruik van inheemse soorten voor herbebossing vereisen, hebben boskwekerijen in de regio niet de capaciteit om aan deze vraag te voldoen. Het gebied biedt ook zeer weinig mogelijkheden voor lokale boeren om zelfvoorzienende economische activiteiten te ontwikkelen.

“We zijn erg blij dat we kunnen rekenen op deze hulp die ons aanmoedigt om te blijven werken voor het welzijn van de natuur en om middelen te genereren die onze lokale economie verbeteren”, zei Doña Angelica, leider van Mujeres Unidas Para La Conservación de Laguna de Sanchez, een van de partnerorganisaties van The Nature Conservancy in Mexico. “Met deze hulp kunnen we de productiekosten van planten die in toekomstige herbebossing zullen worden gebruikt, verlagen.”

Mary Kay en The Nature Conservancy ondersteunen een groep vrouwelijke ondernemers in de Laguna Sanchez-gemeenschap die een uniek initiatief leiden om deze uitdagingen aan te gaan. Deze groep landeigenaren produceert verschillende inheemse plantensoorten die worden gebruikt voor herbebossingsprojecten in het nationale park. Het project speelt niet alleen in op de toenemende behoefte aan deze soorten, maar verbetert ook het levensonderhoud van hun families en leden van de plattelandsgemeenschap. Hun boskwekerij heeft de capaciteit om ongeveer 45.000 bomen per jaar te laten groeien, waaronder weymouthden (Pinus pseudostrobus) en parasolden (Pinus cembroides). Deze soorten, opgenomen in een wetenschappelijk hulpmiddel dat is ontwikkeld door The Nature Conservancy voor ecologisch herstel in het gebied, staan bekend om het voorkomen van erosie, het bevorderen van waterinfiltratie, droogtetolerantie en het vermogen om opnieuw te groeien.

“Vrouwen versterken en de hulpbronnen van de aarde behouden zijn twee van de pijlers van het doel van Mary Kay”, zei Deborah Gibbins, Chief Operating Officer bij Mary Kay Inc. “Als belangenbehartiger van vrouwelijk leiderschap zijn we erg trots om te zien hoe deze lokale leiders de verandering in onze gemeenschap aansturen. Ze spelen van een cruciale rol bij het behoud van onze meest waardevolle natuurlijke hulpbron en het koesteren van een duurzame toekomst voor duizenden gezinnen in de regio.”

Om het verhaal van empowerment en natuurlijk behoud van Angelica en Mujeres Unidas Para La Conservación de Laguna de Sanchez te helpen vertellen, heeft Mary Kay Inc. in samenwerking met The Nature Conservancy een korte film geproduceerd. Geschreven, geregisseerd en geproduceerd door een volledig vrouwelijk team, is Forest of Hope (Bos van hoop) een reis naar de frontlinies van de strijd om onze planeet te redden van de naderende dreiging van klimaatverandering en destructief menselijk gedrag, waarbij we het verschil dat een groep vrouwelijke natuurbeschermers kan maken kunnen zien. U kunt de trailer van Forest of Hope hier bekijken.

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 56 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd meer mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer. Meer informatie over Mary Kay kunt u vinden op www.marykayglobal.com

Over The Nature Conservancy

The Nature Conservancy is een wereldwijde natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor het behoud van het land en de wateren waar al het leven van afhankelijk is. Geleid door de wetenschap, creëren we innovatieve, oplossingen ter plaatse voor de grootste uitdagingen van onze wereld, zodat de natuur en mensen er samen van profiteren. We pakken klimaatverandering aan, beschermen land, wateren en oceanen op een ongekende schaal, zorgen voor duurzaam voedsel en water en helpen om steden duurzamer te maken. We werken in 79 landen en regio’s en gebruiken een samenwerkingsbenadering waarbij lokale gemeenschappen, overheden, de particuliere sector en andere partners worden betrokken. Bezoek voor meer informatie www.nature.org of volg @nature_press op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Global Corporate Communications

marykay.com/newsroom
(+1) 972-687-5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr