18:41 uur 02-11-2021

REPLY: kunstmatige intelligentie bevordert de evolutie van de klantervaring

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Het nieuwe trendrapport van Reply, dat is uitgevoerd met het datagestuurde trendplatform SONAR, laat zien hoe Artificial Intelligence (AI) een cruciale rol gaat spelen in de continue verbetering van de toekomstige Customer Experience (CX). Het SONAR-trendplatform – mogelijk gemaakt door AI – analyseert meer dan 50 miljoen bronnen zoals internationale expertmedia, wetenschappelijke publicaties en octrooiaanvragen van de afgelopen jaren om opkomende kansen en trends te identificeren die het meest worden beïnvloed door technologische ontwikkeling.

Volgens het rapport zal AI de efficiëntie en effectiviteit van marketing verder verbeteren, wat leidt tot betere resultaten en mogelijkheden biedt voor merken om geheel nieuwe ervaringen voor klanten te creëren. Het gebruik van AI zal de mogelijkheden voor gegevensverzameling exponentieel vergroten om de waarden en houdingen van consumenten op grote schaal beter te begrijpen. Tegelijkertijd zal verbeterd gegevensbeheer dat de toenemende hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde gegevens combineert, het vermogen van AI om de toekomst beter te voorspellen, vergroten.

Op alle gebieden van marketing – of het nu gaat om marketingonderzoek, marketingstrategie of marketingactie – zal AI een aanzienlijke impact hebben. De analyse identificeert de kerntrends en de sterkste ondersteunende technologieën die de verschillende use-cases ondersteunen, zoals gecorreleerd door middel van deskundige media-analyse.

In marketingonderzoek worden twee trends versneld door AI: sentimentanalyse en visueel luisteren. Momenteel biedt sentimentanalyse vooral een binair perspectief op de relatie van de consument met een merk op basis van positieve of negatieve reacties online. Op AI gebaseerde concepten zoals Emotion AI en Natural Language Processing kunnen echter nuances in het consumentensentiment identificeren, waardoor merken inzicht kunnen krijgen in de emoties van consumenten op schaal en in realtime. Op dezelfde manier stellen Visual Listening-technologieën zoals Computer Vision, Deep Reinforcement Learning en MLOps merken in staat te begrijpen hoe ze worden waargenomen in visuele contexten.

Op het gebied van marketingstrategie zullen de trends van consumentensegmentatie en marketingeffectiviteitsmodellering (MEM) dankzij AI ook snel evolueren. Met klantsegmentatie kunnen bedrijven AI gebruiken om dynamischere en specifiekere consumentensegmenten te creëren, waardoor merken zich nauwkeuriger op personen kunnen richten via een verscheidenheid aan digitale kanalen en contactpunten en beter kunnen inspelen op hun behoeften. MEM, als het actief volgen van campagneprestaties en ROI, maakt ook snel vorderingen door gebruik te maken van AI voor het vastleggen en verwerken van exponentieel toenemende hoeveelheden gegevens. Binnenkort zal door AI ondersteunde MEM alomtegenwoordige toepassingen hebben, niet alleen om het verleden en heden te volgen, maar ook om voorspellingen te doen op basis van machine learning-technieken.

Op het gebied van marketingactie zijn chatbots en virtuele assistenten en gepersonaliseerde klantervaringen snel aan het groeien met AI. Met chatbots en virtuele assistenten kunnen merken een persoonlijke klantervaring op grote schaal bieden en in realtime met de consument communiceren. Gepersonaliseerde klantervaringen worden ook mogelijk gemaakt door AI met behulp van Natural Language Processing en MLOps om op maat gemaakte aanbevelingen, aangepaste berichten en unieke aanbiedingen te bieden. Hierdoor ontstaat een sterkere loyaliteit door zinvolle interacties.

“Het ontwerpen van de hedendaagse klantervaring is niet meer mogelijk zonder de inzet van Artificial Intelligence. Dit geldt voor alle fasen: marktonderzoek, marketingstrategie en marketingactie. AI kan worden gebruikt om een IT-landschap te scheppen om weloverwogen voorspellingen te doen en marketingteams perspectief te geven over wat ze in de toekomst met hun klantervaringen kunnen doen. Externe analisten zoals Luenendonk delen deze visie ook en beschouwen Reply als marktleider in hun onlangs gepubliceerde marktonderzoek naar aanbieders van digitale ervaringsdiensten,” vat Filippo Rizzante, CTO bij Reply, samen.

Het trendrapport over AI en CX maakt deel uit van een serie over de onderwerpen logistiek, nieuwe interfaces, automobiel- en mobiliteit-e-commerce, 5G.

Reply

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply zakelijke modellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies-, systeemintegratie- en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media; industrie en dienstverlening; bankwezen en verzekeringen; en openbaar bestuur. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media

Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +44 (0)20 7730 6000

Check out our twitter: @NewsNovumpr